(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Klárčina pizza
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 2,5 dcl vlažné perlivé vody, 1/2 balíčku droždí, 1 polévková lžíce extra virgine olivového oleje, 5 g soli
Postup přípravy
1) V polovině množství perlivé vody rozpustíme droždí.
2) Promísíme mouku se solí, přidáme rozpuštěné droždí a olivový olej a lehce zpracujeme v těsto.
3) Přidáme zbytek vody a zpracujeme rukou v těsto, dáme si s tím načas. těsto musí být vláčné, nemělo by se lepit.
4) Vymažeme si jakoukoliv plastovou dózu olejem (já používám zadělávací s víkem), už nevysypáváme moukou a těsto do ní přemístíme. Necháme celou noc odležet v ledničce (opravdu v ledničce).
5) Těsto přes noc v ledničce nakyne, před polednem jej vyndáme, rozdělíme na dvě půlky, abychom měly na dva plechy.
6) Pečeme na pečícím papíře, těsto tvaruju za pomoci válečku a pak rukou.
7) Pečeme ve vyhřáté troubě, horkovzduch cca 160 st. a nějakých 15 minut.
2) Promísíme mouku se solí, přidáme rozpuštěné droždí a olivový olej a lehce zpracujeme v těsto.
3) Přidáme zbytek vody a zpracujeme rukou v těsto, dáme si s tím načas. těsto musí být vláčné, nemělo by se lepit.
4) Vymažeme si jakoukoliv plastovou dózu olejem (já používám zadělávací s víkem), už nevysypáváme moukou a těsto do ní přemístíme. Necháme celou noc odležet v ledničce (opravdu v ledničce).
5) Těsto přes noc v ledničce nakyne, před polednem jej vyndáme, rozdělíme na dvě půlky, abychom měly na dva plechy.
6) Pečeme na pečícím papíře, těsto tvaruju za pomoci válečku a pak rukou.
7) Pečeme ve vyhřáté troubě, horkovzduch cca 160 st. a nějakých 15 minut.
Těsto před uložením do ledničky (už jen přiklopit víkem ze zadělávací mísy) - za 12 hodin bude 3 až 4 x takové
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
8. 1. 2013, 21:51
Je pěkně barevná