Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Celozrnné rohlíky

Celozrnné rohlíky

Potřebné ingredience

Omládek: 100g vody, lžička sladěnky, 8g droždí, 130g hladké mouky. Těsto: 120g vody, 2 lžíce jogurtu, 5 lžic oleje, 280g pšeničné celozrnné mouky, 50g žitné celozrnné mouky, 2 lžičky soli

Postup přípravy

Ingredince na omládek smícháme a necháme asi hodinu kynout. Poté přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které kyne asi hodinu. Rozdělíme na 8 částí a umotáme rohlíky. Na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Sezamové bulky

Sezamové bulky

Potřebné ingredience

Poliš: 140g vody, malá lžička sladěnky, 100g hladké mouky, 12g droždí. Těsto: 150g vody, 20g oleje, 2 lžičky soli, 40g žitné celozrnné mouky, 380g hladké mouky, sezam, bílek

Postup přípravy

Na poliš prošleháme suroviny a necháme přikryté kynout asi 1,5 - 2 hodiny. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme vláčné těsto. Necháme kynout 1 - 2 hodiny, v průběhu můžeme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chléb se zeleninovým pyré z remosky

Toustový chléb se zeleninovým pyré z remosky

Potřebné ingredience

* PYRÉ: 100 g mrkve nebo dýně, voda; * KVÁSEK: 130 g pyré, ½ lžičky Sladěnky, 1 rovná lžíce hladké mouky, 10 g čerstvého droždí; * DÁLE DO TĚSTA: 150 g hladké pšeničné mouky, 50 g špaldové mouky, 4 g soli, (koření podle chuti - česnek, kmín, rozmarýn, fenykl...); * NA POVRCH: rozšlehané vejce, semínka (dýňová, lněná...)

Postup přípravy

Rozpis je pro formu na cca 400-500 g těsta (tady konkrétně je forma Silikomart Sandwich bread), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Nejprve připravit…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový chléb s fialovou mrkví a špaldou z remosky

Kváskový chléb s fialovou mrkví a špaldou z remosky

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 8 g mateřského kvásku, 70 g žitné mouky, 60-70 g vody; * PYRÉ: 70 g fialové mrkve, 100 g vody; * TĚSTO: 120 g špaldové chlebové mouky (nebo pšeničné chlebové mouky), 150 g celozrnné špaldy, 150 g mouky Manitoba, 260 g vody, 10 g soli

Postup přípravy

Recept podle Maškrtnice, v mém případě jen poloviční množství a upečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). - http://www.maskrtnica.cz/chleb-s-fialovou-mrkvi-a-spaldou/ …

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pita chleba

Pita chleba

Potřebné ingredience

520g hladké mouky, 20g medu, 240g vody, 150g pšeničného vyzrálého kvasu, 85g zakysané smetany, 12g soli, 1 vejce, olej

Postup přípravy

Vše uhněteme v robotu cca 10 - 15min. Poté 3x po 30 min. překládáme naolejovanýma rukama. Po posledním překladu uložíme do lednice, kde necháme minimálně 24 hod. (možné i déle)…

Zobrazit více...

Kategorie