Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept

Toustový chléb se zeleninovým pyré z remosky

0.0
Toustový chléb se zeleninovým pyré z remosky

Potřebné ingredience

* PYRÉ: 100 g mrkve nebo dýně, voda; * KVÁSEK: 130 g pyré, ½ lžičky Sladěnky, 1 rovná lžíce hladké mouky, 10 g čerstvého droždí; * DÁLE DO TĚSTA: 150 g hladké pšeničné mouky, 50 g špaldové mouky, 4 g soli, (koření podle chuti - česnek, kmín, rozmarýn, fenykl...); * NA POVRCH: rozšlehané vejce, semínka (dýňová, lněná...)

Postup přípravy

Rozpis je pro formu na cca 400-500 g těsta (tady konkrétně je forma Silikomart Sandwich bread), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Nejprve připravit pyré: mrkev (dýni) nakrájet na kostky a podusit do měkka. Rozmixovat a naředit zhruba na konzistenci přesnídávky - nechat vychladnout.

Do misky dát pyré (ideálně ještě trochu vlažné) + Sladěnku + mouku + rozdrobené droždí, rozmíchat a nechat vzejít.

K rozkvasu přidat mouky + sůl (+ koření) a zadělat pružné těsto (v případě potřeby doladit konzistenci vodou nebo moukou).
Nechat nakynout (cca 1 hodinu).

Těsto vyklopit na vál, trochu roztáhnout (na placku o šířce formy), stočit, zaštípnout spoje a vložit do formy.
Nechat nakynout (cca ½-1 hodinu).

Potřít rozšlehaným vejcem a posypat semínky.

Péct v remosce cca 40 minut (později shora bochník překrýt třeba alobalem, aby se nepřipaloval).

Nechat vychladnout na mřížce.

Nejprve připravit pyré: mrkev (dýni) nakrájet na kostky a podusit do měkka. Rozmixovat a naředit zhruba na konzistenci přesnídávky - nechat vychladnout.

Do misky dát pyré (ideálně ještě trochu vlažné) + Sladěnku + mouku + rozdrobené droždí, rozmíchat a nechat vzejít.

K rozkvasu přidat mouky + sůl (+ koření) a zadělat pružné těsto (v případě potřeby doladit konzistenci vodou nebo moukou). Nechat nakynout (cca 1 hodinu).

Těsto vyklopit na vál, trochu roztáhnout (na placku o šířce formy), stočit, zaštípnout spoje a vložit do formy. Nechat nakynout (cca ½-1 hodinu). Potřít rozšlehaným vejcem a posypat semínky.

Péct v remosce cca 40 minut (později shora bochník překrýt třeba alobalem, aby se nepřipaloval). Nechat vychladnout na mřížce.

Hotovo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie