Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
PROSLULÝ ŽITNÝ CHLÉB z kvásku

PROSLULÝ ŽITNÝ CHLÉB z kvásku

Potřebné ingredience

250 g obnoveného žitného kvásku, 500 g kvalitní chlebové mouky-žitné (můžeme i napůl smíchat se špaldovou nebo pšeničnou moukou), 100 g hrubé žitné mouky, 350 g vody, sůl (je možné přidat i kmín nebo semínka).

Postup přípravy

Do mísy vsypeme mouku se solí, vlijeme vodu, pár tahy lehce promícháme, zakryjeme utěrkou a dáme bokem odpočinout. Po třech až čtyřech hodinách přidáme čerstvý, obnovený kvásek do…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
MOZAIKOVÁ PIZZA – velká dobrota

MOZAIKOVÁ PIZZA – velká dobrota

Potřebné ingredience

Pizzové těsto-jakékoliv, hustá rajčatová šťáva (kečup), mozzarella, anglická slanina nebo šunka, žampiony předem podušené nebo z konzervy, oregano, olivový olej, strouhaný tvrdý sýr, sůl.

Postup přípravy

Z vyváleného pizzového těsta vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm a klademe je na plech s pečícím papírem, na jehož spodní stranu jsme předem nakreslili kulatý tvar budoucí…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
HAMBURGEROVÉ HOUSKY sypané mákem a sezamovými semínky

HAMBURGEROVÉ HOUSKY sypané mákem a sezamovými semínky

Potřebné ingredience

450 g hladké mouky, 10 g čerstvého droždí (nebo 7 g sušeného), 20 g cukru, 30 g másla, 180 g vlažné vody, 1 celé vejce, 1 kávová lžička soli, 1 žloutek na potření, ½ deci mléka na potření, na posypání malou hrst nemletého máku a sezamových semínek.

Postup přípravy

V mouce uděláme důlek, ve kterém necháme rozpustit rozdrobené droždí s trochou vody. Pak přidáme předepsané suroviny-zbytek vody se solí nakonec a vypracujeme hladké, elastické…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
SPIRÁLKY-PEČIVO pro různé příležitosti

SPIRÁLKY-PEČIVO pro různé příležitosti

Potřebné ingredience

125 g hladké mouky, ½ sáčku kypřícího prášku (používám bezfosfátový ze zdravé výživy), 135 g bílého hustého jogurtu, ½ kávové lžičky soli, 1 rozšlehané vejce na potření před pečením, pro dozdobení malé kousky černých oliv (očka) proužky červené feferonky nebo kapie (jazýček), trochu nemletého máku na posypání, popř. bylinky.

Postup přípravy

Postup práce:
Všechny předepsané suroviny zpracujeme do hladkého těsta, z kterého pak vytvoříme kousky (1 ks odvážíme 25-26 g). Každý jednotlivý bochánek vyválíme na tenký a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
ZLATAVÉ HOUSTIČKY s dýňovým pyré

ZLATAVÉ HOUSTIČKY s dýňovým pyré

Potřebné ingredience

Ingredience: 500 g oranžové dýně, 500 g polohrubé mouky, 15 g čerstvého droždí, 30 g vlažné vody na kvásek, 15 ml olivového oleje (můžeme nahradit slunečnicovým olejem), 10 g soli.

Postup přípravy

Nejprve oloupeme dýni, očistíme ji od semínek, nakrájíme na silnější plátky, které vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě zhruba 30/40 min na 200 st. C.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
FOCACCIA-tradiční italský chléb

FOCACCIA-tradiční italský chléb

Potřebné ingredience

Suroviny: 200 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, ½ kávové lžičky soli, 125 ml vlažného mléka, 125 ml vlažné vody, 10 g čerstvých kvasnic, 1 PL krystalového cukru, 50 g olivového oleje.

Postup přípravy

Ve vlažné vodě s mlékem rozmícháme kvasnice, přidáme cukr, olej a polovinu mouky. Nakonec doplníme solí a zbytkem mouky. Vypracujeme těsto, které necháme v pokojové teplotě…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
PIZZOVÉ SRDÍČKO s mozzarellou

PIZZOVÉ SRDÍČKO s mozzarellou

Potřebné ingredience

Ingredience na těsto: 500 g hladké mouky, 3 g čerstvého droždí, 250 g vody, 1-2 PL extra olivového oleje, 1-2 KL soli (5-10 g), trochu husté rajčatové šťávy na potření, strouhanou mozzarellu na posypání. Ingredience na ozdobu: Několik rozpůlených koktejlových rajčátek, půlky maličkých mozzarellových kuliček, vypeckované a rozpůlené zelené olivy, čerstvé lístečky bazalky.

Postup přípravy

Z předepsané dávky vody odebereme půl skleničky a v misce rozmícháme čerstvé droždí. Odebereme další vodu, ve které rozpustíme sůl. Do robotu vložíme mouku, přidáme rozpuštěné…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
PŮLNOČNÍ OŘECHOVÝ CHLÉB - velmi vláčný a chutný

PŮLNOČNÍ OŘECHOVÝ CHLÉB - velmi vláčný a chutný

Potřebné ingredience

Ingredience na dva půlkilové bochníky: 200 g špaldové mouky, 150 g celozrné mouky, 150 g polohrubé-chlebové mouky (já používám americkou mouku s názvem Manitoba), 150 g čerstvého namnoženého kvásku (nebo 25 g droždí), 350 g přírodní minerálky pokojové teploty, 20 g extra olivového oleje (nebo slunečnicový olej), 100 g sekaných vlašských ořechů (nebo různá svoje oblíbená semínka), 5 g soli (i méně).

Postup přípravy

Všechny suroviny řádně zpracujeme do vláčného těsta, do kterého nakonec vmícháme ořechy.
Těsto několikrát pečlivě přeložíme, zakryjeme utěrkou a v pokojové teplotě bez průvanu…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
VYDAŘENÁ PIZZA s mozzarellou a sardelkami

VYDAŘENÁ PIZZA s mozzarellou a sardelkami

Potřebné ingredience

Ingredience na 2 pizzy-kynuté těsto: 300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 300 ml vlažné vody, 1 KL cukru krystal, 1 KL soli, 25 g čerstvého droždí (nebo 10 g sušeného ). Ostatní ingredience na náplň: 500 ml rajčatové šťávy, 10 řezů sardelek, 120 g mozzarelly, 10 čerstvých dýňových květů Hokkaido (nemusí být), několik lístečků bazalky na dozdobení upečené pizzy.

Postup přípravy

Postup práce:

Nejdříve ze všeho si připravíme z droždí, cukru a deci vlažné vody kvásek (suroviny odebereme z celkového množství).
Pak vypracujeme těsto a vložíme do…

Zobrazit více...

Kategorie