Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Pita chleba

Pita chleba

Potřebné ingredience

520g hladké mouky, 20g medu, 240g vody, 150g pšeničného vyzrálého kvasu, 85g zakysané smetany, 12g soli, 1 vejce, olej

Postup přípravy

Vše uhněteme v robotu cca 10 - 15min. Poté 3x po 30 min. překládáme naolejovanýma rukama. Po posledním překladu uložíme do lednice, kde necháme minimálně 24 hod. (možné i déle)…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba z kvasu

Toustový chleba z kvasu

Potřebné ingredience

30g aktivního kvasu (ideálně pšeničného), 100g hladké mouky, 70g vody, 25g cukru. Těsto: 1 vejce, 20g cukru, 300g hladké mouky, 120 - 150g mléka, 7g soli, 35g másla na kostičky

Postup přípravy

10 - 12 hodin předem připravíme kvas smícháním všech surovin (pokojová teplota). Poté přidáme zbytek ingrediencí kromě másla a uhněteme lesklé těsto. Až poté přidáme postupně…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Hamburgerové bulky

Hamburgerové bulky

Potřebné ingredience

Kvásek: 65g hladké mouky, 6g instantního droždí, 115h plnotučného mléka. Těsto: cca 190h vajec (3 - 4), 300g hladké mouky, 120g polohrubé mouky, 115g másla na kostičky, 20g cukru, 9g soli. Vejce na potření, sezam na posypání

Postup přípravy

Smícháme ingredience na kvásek, necháme cca 30 min. kynout. Poté přidáme vejce a dobře rozšleháme dohladka, poté přidáme zbytek ingrediencí, kromě másla a chvilku hněteme (do…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Bulky s krustou

Bulky s krustou

Potřebné ingredience

400g hladké mouky, 240g mléka, 60g vody, 2 lžíce oleje, 1 lžíce cukru, 1 a 1/2 lžičky soli, 7g sušeného droždí. Na krustu: 50g rýžové mouky, 50g vody, 10g oleje, 10g cukru, 4g sušeného droždí, sůl

Postup přípravy

Do mísy nalijeme vlažnou vodu, přidáme cukr a droždí a necháme chvíli stát, než se vytvoří pěna. Poté Přidáme zbytek surovin na těsto a vypracujeme. Necháme kynout 1 - 1,5 hodiny.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Housky s celozrnnou moukou

Housky s celozrnnou moukou

Potřebné ingredience

Kvásek: 50g vody, 50g hladké mouky, 20g droždí: Těsto: 450g hladké mouky, 250g celozrnné pšeničné mouky (ideálně typ graham), 12g soli, 2 lžíce dýňového oleje, voda dle potřeby

Postup přípravy

Smícháme věci na kvásek, necháme vzejít cca 20 min. Poté přidáme zbytek a vypracujeme těsto. Necháme kynout asi 1 hodinu. Rozdělíme na 8 - 10 kousků, umotáme housky a necháme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Opičí chleba

Opičí chleba

Potřebné ingredience

Slánek: 80g vody, 8g soli, 8g droždí. Těsto: 500g hladké mouky, 35g oleje, asi 230g vody, 20g cukru. Náplň: 200g slaniny nebo šunky, 1 stroužek česneku, pepř, sůl, petrželka, oregano (nebo jiné bylinky), 50g parmazánu, olej, cca 50g másla

Postup přípravy

Na slánek necháme ve vodě zcela rozpustit sůl, pak přidáme a rozmícháme droždí. Dáme do lednice a můžeme použít v dalších 5 dnech. Na těsto vše smícháme, včetně slánku a uhněteme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Grilované pečivo

Grilované pečivo

Potřebné ingredience

150g polohrubé mouky, 100g celozrnné pšeničné mouky, 150g hladké mouky, 100g hladké špaldy, 40g sádla, 10g soli, 1 lžička sladěnky, 270g vody, 16g droždí

Postup přípravy

Zaděláme kynuté těsto, necháme vykynout asi 1 hodinu. Rozdělíme na kousky, uválíme do kulata a necháme chvíli odpočívat. Poté uválíme valeček, mírně zploštíme a grilujeme na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíky ze slánku

Rohlíky ze slánku

Potřebné ingredience

Slánek: 90g vody, 9g soli, 8 - 10g droždí. Těsto: 400g hladké mouky, 100g pšeničné celozrnné, 40g sádla, 200g vody, lžička sladěnky

Postup přípravy

Na slánek smícháme vodu se solí, poté v ní rozmícháme droždí a dáme do lednice na 4 hodiny až 5 dní). Ze všech surovin vypracujeme těsto (tuk až po hnětení 10 - 15 min.). Necháme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba ze slánku

Toustový chleba ze slánku

Potřebné ingredience

Slánek: 80g vody, 8g soli, 5 -10g droždí. Těsto: 350g hladké mouky, 75g celozrnné pšenice, 120 - 140g vody, 50g plnotučného mléka, 25g másla, 10g cukru nebo sladěnky

Postup přípravy

Na slánek smícháme vodu se solí do rozpuštění, poté přimícháme droždí a dáme do lednice (použitelný za cca 6 hodin až 5 dní). Na těsto vše smícháme, kromě másla, a hněteme těsto…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pizza bez hnětení

Pizza bez hnětení

Potřebné ingredience

680g mouky na pizzu, 9g droždí, 14g soli, 2 lžíce medu, 482g vody, 2 lžíce oleje

Postup přípravy

Ve vodě rozmícháme med a droždí. Přilijeme k mouce, nakonec dáme olej a sůl. Pouze rukou zamícháme lepivé těsto v míse a chvíli necháme odpočívat (cca 30 min.). Pak dáme na vál,…

Zobrazit více...

Kategorie