Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Housky ze slánku

Housky ze slánku

Potřebné ingredience

Na slánek: 10g soli, 100g vody, 10g droždí. Těsto: 460g hladké mouky, 40g mletého lněného semínka, 200g vody, sladěnka, 20g másla

Postup přípravy

Na slánek rozmícháme ve vodě sůl, když je rozpuštěná přimícháme droždí a dáme do lednice na 4 hodiny až 3 dny. Ze všech surovin, včetně slánku, kromě másla, vypracujeme těsto v…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pšeničné placky

Pšeničné placky

Potřebné ingredience

350g hladké mouky, 25g másla,200 - 230g vody, sůl

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme těsto, necháme chvíli odpočinout. Uděláme kuličky, přikryjeme a necháme asi 5 min. odležet. Vyválíme na slabou placku a pečeme na suché pánvi nebo na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíky Martina Kubíka

Rohlíky Martina Kubíka

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 260 - 280g vody, 30g sádla, 20g droždí, lžička sladěnky, 2 lžičky soli, bílek a mák na posyp

Postup přípravy

Z vody, sladěnky, droždí a 100g mouky uděláme kvásek a necháme ho vzejít. Poté přidáme ostatní suroviny, vypracujeme těsto a necháme kynout asi 40 min. Umotáme rohlíky, necháme na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Sezamové bulky

Sezamové bulky

Potřebné ingredience

Poliš: 140g vody, malá lžička sladěnky, 100g hladké mouky, 12g droždí. Těsto: 150g vody, 20g oleje, 2 lžičky soli, 40g žitné celozrnné mouky, 380g hladké mouky, sezam, bílek

Postup přípravy

Na poliš prošleháme suroviny a necháme přikryté kynout asi 1,5 - 2 hodiny. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme vláčné těsto. Necháme kynout 1 - 2 hodiny, v průběhu můžeme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Fougasse

Fougasse

Potřebné ingredience

Preferment: 150g vody, 150g hladké mouky, 1 g droždí. Těsto: 170g vody, 25g oleje, cukr, 2 lžičky soli, 150g pšeničné chlebové mouky, 150g hladké mouky, 50g žitné mouky, 8g droždí

Postup přípravy

Preferment připravíme 10-12 hodin předem. Poté ze všech ingrediencí vypracujeme kynuté těsto. Necháme kynout asi hodinu. Opatrně vyklopíme na pomoučený vál, zlehka roztáhneme na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Chleba č.33 z Esky

Chleba č.33 z Esky

Potřebné ingredience

220g třífázového kvasu, 330g pšeničné chlebové mouky, 200-220g vody, 12g soli, kmín, 140g strouhaných brambor (vařených ve slupce)

Postup přípravy

Do kvasu přimícháme vše kromě soli, necháme odpočívat 30-60min., poté přidáme sůl a vypracujeme těsto (5-10min.), necháme v míse kynout, občas přetáhneme, poté stočíme do ošatky,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Škvarkové placky

Škvarkové placky

Potřebné ingredience

200g hladké mouky, 150g špaldové mouky, 250g mletých škvarků, 100 g zakysané smetany, 1 a 1/2 lžičky soli, 21g droždí, 100 - 110g mléka, 1 vejce

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto (je poměrně řídké), necháme vykynout a vytvarujeme bochánky, které lehce zploštíme, nebo orazíme raznicí. Potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na cca…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba

Toustový chleba

Potřebné ingredience

420 (310)g plnotučného mléka, 1 (1/2) vejce (nemusí být vůbec), 60 (44)g měkkého másla, trochu cukru, 8 (6)g soli, 1 sáček sušeného droždí nebo 3/4 čerstvého (cca 3/4 sáčku nebo 1/2 čerstvého), 670 (500)g hladké mouky (zde použito 400g hladké a 270g pšeničné celozrnné)

Postup přípravy

Připravíme kvásek: mléko smícháme s droždím, cukrem a 300g mouky, zakryjeme a necháme asi 20 min. Poté přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, popřípadě přidáme trochu…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pita se sádlem

Pita se sádlem

Potřebné ingredience

300g hladké mouky, 120 - 150g vody, sůl, 25g sádla

Postup přípravy

Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme na kousky, které vyválíme a následně prsty roztáhneme na co nejtenčí placku. Pečeme na rozpálené pánvi bez tuku z obou stran.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Celozrnné rohlíky

Celozrnné rohlíky

Potřebné ingredience

Omládek: 100g vody, lžička sladěnky, 8g droždí, 130g hladké mouky. Těsto: 120g vody, 2 lžíce jogurtu, 5 lžic oleje, 280g pšeničné celozrnné mouky, 50g žitné celozrnné mouky, 2 lžičky soli

Postup přípravy

Ingredince na omládek smícháme a necháme asi hodinu kynout. Poté přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které kyne asi hodinu. Rozdělíme na 8 částí a umotáme rohlíky. Na…

Zobrazit více...

Kategorie