Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Dalamánky s prefermentem

Dalamánky s prefermentem

Potřebné ingredience

Preferment: 180g vody, 150g žitné chlebové mouky, 30g hladké pšeničné mouky, 1g droždí. Finální těsto: 200g vody, 2 lžičky soli, lžička medu, kmín, 10-15g oleje, 270g hladké mouky, 150g pšeničné chlebové mouky, 8g droždí

Postup přípravy

Suroviny na preferment smícháme e necháme při pokojové teplotě asi 12 hodin. POté přidáme zbytek ingrediencí, vypracujeme těsto a necháme kynout asi hodin. Poté rozdělíme na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Špaldové placky

Špaldové placky

Potřebné ingredience

200g špaldové celozrnné mouky, 150g vody, sůl

Postup přípravy

Vypracujeme elastické těsto, zakryjeme a necháme minimálně 30min. odpočívat. Poté rozdělíme na 6 - 8 kousků, vyválíme placičky a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 20-25min., v…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pivní rohlíky

Pivní rohlíky

Potřebné ingredience

150g piva, 20g vody, 10g droždí, 1 a 1/4 lžičky soli, 130g polohrubé mouky, 170g hladké mouky, 20g povoleného sádla, 1 lžička sladěnky (cukru)

Postup přípravy

Zaděláme těsto a necháme asi hodinu vykynout. Poté rozdělíme na 6 - 8 kousků, umotáme tenké zahnuté rohlíky. Dáme na plech a necháme ještě nakynout, poté potřeme vejcem a posypeme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíky

Rohlíky

Potřebné ingredience

250g vody, 1/2 droždí, 40g měkkého másla, 500g polohrubé mouky, 8g cukru, 10g soli. Vejce na potření, mák na posypání

Postup přípravy

Vodu smícháme s droždím a cukrem a necháme chvíli stát. Poté vypracujeme kynuté těsto e necháme zakryté kynout 1-2 hodiny, s tím, že po 30 min. překládáme a vytahujeme. Rozdělíme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Mechové rohlíky

Mechové rohlíky

Potřebné ingredience

270-280g vody, 20g droždí, 10g soli, 30g měkkého sádla, 500g hladké mouky, lžička sladěnky

Postup přípravy

Smícháme sladěnku, vodu a droždí - necháme chvíli pracovat. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto. Necháme kynout asi hodinu. Rozdělíme na 10 kousků a umotáme rohlíky.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Housky

Housky

Potřebné ingredience

250g hladké mouky, 150g polohrubé mouky, 100g špaldové mouky, 30g sádla nebo másla, 20g droždí, 270g vody, 12g soli, 1/2 lžičky medu

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto, necháme vykynout asi hodinu. Poté vytvoříme tvary, potřeme vejcem, posypeme mákem a pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15min.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Špaldové housky

Špaldové housky

Potřebné ingredience

Omládek: 100g vody, 130g hladké mouky, 1 lžička sladěnky, 15g droždí. Těsto: 100g vody, 50g kefíru, 30g oleje, 200g špaldové chlebové mouky, 120g hladké pšeničné mouky, 8g soli. Vejce na potření.

Postup přípravy

Suroviny na omládek smícháme a necháme asi hodinu kynout. Poté přidáme ostatní ingredience a vypracujeme tužší těsto. Necháme opět kynout asi hodinu. Poté rozdělíme na 9 dílů a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Bagety

Bagety

Potřebné ingredience

První den: 130g vody, 2g čerstvého droždí, 200g pšeničné chlebové mouky. Druhý den: 50g žitné chlebové mouky, 310g vody, 200g pšeničné chlebové mouky, 150g hladké pšeničné mouky, 3g čerstvého droždí, 10g soli

Postup přípravy

Ze surovin "první den" uhněteme těsto, necháme asi hodinu kynout a pak dáme do lednice do druhé dne. Druhý den z vody, droždí a 50g mouky uděláme kvásek, necháme asi 20min…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Křehké rohlíky

Křehké rohlíky

Potřebné ingredience

210 - 230g vody, 10g cukru,50gměkkého másla, 7-8g soli, 450g hladké mouky, 18g droždí. Náplň: 100g měkkého másla, 50g hladké mouky. Vejce na potření, kmín na posypání

Postup přípravy

Z vody, droždí, cukru a 50g mouky uděláme kvásek a necháme ho vzejít. Poté přidáme zbytek a dvě lžíce rozšlehaného vajíčka (zbytek bude na potření) a vypracujme těsto. Dáme do…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Housky s prefermentem

Housky s prefermentem

Potřebné ingredience

Preferment: 150g hladké pšeničné mouky, 150g vody, cca 1g droždí. Dále: 140g vody, 200g pšeničné hladké mouky, 150g pšeničné chlebové mouky, 2 lžičky soli, 20g oleje, 10g droždí, 1-2lžíce lněného semínka. Vejce na potření.

Postup přípravy

Ve vodě rozmícháme droždí a smícháme s moukou. Přikryjeme a necháme při pokojové teplotě asi 12 hodin kynout. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, necháme nakynout asi…

Zobrazit více...

Kategorie