Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept

Housky s prefermentem

0.0
Housky s prefermentem

Potřebné ingredience

Preferment: 150g hladké pšeničné mouky, 150g vody, cca 1g droždí. Dále: 140g vody, 200g pšeničné hladké mouky, 150g pšeničné chlebové mouky, 2 lžičky soli, 20g oleje, 10g droždí, 1-2lžíce lněného semínka. Vejce na potření.

Postup přípravy

Ve vodě rozmícháme droždí a smícháme s moukou. Přikryjeme a necháme při pokojové teplotě asi 12 hodin kynout. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, necháme nakynout asi hodinu. Rozdělíme na kousky, upleteme housky, přikryjeme utěrkou a necháme opět 20-30min. vykynout. Potřeme vejcem, ev. posypeme semínky, mákem,... a upečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15min.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

žabada 21. 4. 2018, 14:57
*-) 1 gram? To je asi jako hrášek, to nejde odvážit......
krišon 21. 4. 2018, 16:08
@žabada Tleskánkuj ... na rozum se vykašli ... ,-) Nula tam vypadla, pisatelka po sobě recepty nečte.
žabada 21. 4. 2018, 19:51
@krišon Ali ono je to asi dobře :-o teď jsem si to vyhledala a tam píšou, že kvasnic má být 0,5% váhy mouky *-) a já bych se hádala, že to nemůže vykynout ,-) ...asi může, když se to tak dělá
žabada 21. 4. 2018, 19:46
@krišon Nemůžu, nepekla jsem je :-$ ale vypadají hezky a mohou být dobré
plamenek 21. 4. 2018, 17:36
@krišon To cizí slovo ani neznám,ale co tím získám?? Že to nechám kynout xx hodin??
krišon 21. 4. 2018, 18:22
@plamenek Získáš předkvašené těsto ... jakoby sladký kvásek ...
PetraRol 18. 4. 2018, 22:11
(Y) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie