nočky s malinovým přelivem a mákem
Potřebné ingredience
bramborové nočky, 250 g malin nebo i jiné ovoce, 100 ml voda, 1 lžíce škrobové moučky, 3 lžíce cukru, vanilkový cukr, máslo, mletý mák, smetana 12%, šlehačka ve spreji (nemusí být !)
Postup přípravy
uvaříme nočky dle návodu, maliny (popř. borůvky, jahody atd.) povaříme s cukrem, přidáme 100ml smetany, ve vodě rozmícháme lžičku škrobu, přidáme ke směsi a ještě chvíli vaříme do…
Žemlovka-DĚKUJI VARENI.CZ
Potřebné ingredience
mletá skořice5 ksjablko10 ksrohlík2 balíčkyvanilkový cukr50 grozinky2 ksvejcenáplň 300 gtvaroh1 balíčekvanilkový cukr1/2 kscitron1 ksvejce50 mlmlékopodle potřeby
Postup přípravy
Žloutek z jednoho vajíčka oddělíme od bílku a s 1balíčkem vanilkového cukru a s mlékem ho vmícháme do tvarohu. Z bílku ušleháme tuhý sníh a také ho zlehka do tvarohu přimícháme.…
Žemlovka-jak ji dělala babička
Potřebné ingredience
8 rohlíků den starých,4 velká jablka,1/4 l mléka a 1/4 smetany,3 vejce,5 dkg rozinek,10 dkg másla,krupicový cukr,skořici,v.cukr,m.cukr na posypání
Postup přípravy
Rohlíky si nakrájíme na plátky.Jablíčka oloupeme a nastrouháme na plátky.Připravíme si pekáček ve kterém budeme žemlovku zapékat,vymažeme si ho máslem.Mléko,smetanu a vejce si v…
Knedliky vseho druhu
Potřebné ingredience
Ruzne druhy ovocnych knedliku
Postup přípravy
Pravé kynuté\r\nV 1 dl vlažného mléka rozmícháme půl kostky droždí a lžíci pískového cukru. Vymícháme kvásek. Na vál si prosejeme 60 dkg hrubé a 10 dkg polohrubé mouky, vytvoříme…
Tvarohové knedlíky
Potřebné ingredience
250g měkkého tvarohu,200g polohrubé mouky,1 vejce,ovoce
Postup přípravy
Ovoce umyjeme,větší kusy,např. meruňky raději přepůlíme.Z měkkého tvarohu,prosáté mouky a vejce vypracujeme těsto..Uděláme váleček,z kterého krájíme jednotlivé knedlíčky.Uděláme z…
DUHOVÁ BÁBOVKA - VÝTEČNÁ !!!
Potřebné ingredience
1 ŠLEHAČKA, 250 gr. cukru krupice, 250 gr mouky (půl na půl hladká s polohrubou), půl prášku do pečiva, dvě vejce, citronová kůra, potravinářské barvivo
Postup přípravy
Vejce ušlehat do pěny, přidat cukr a krásně napěnit - pro fajnšmekry doporučuji šlehat zvlášť žloutky a do tuhých bílku zašlehat cukr, bílky pak přidávat až opatrně do hotové…
Nudle s mákem - zdravě
Potřebné ingredience
celozrnné těstoviny tagliatelle, mletý mák, javorový nebo agávový sirup, sezamový olej
Postup přípravy
Uvařené těstoviny zakápneme sezamovým olejem, smícháme s mákem a podle chuti dosladíme sirupem.
Dobrou chuť
Vaječný bagel - (tento recept jsem dostala,tak se…
Potřebné ingredience
2 balení sušených kvasnic,2 šálky horké vody,3 lžíce cukru,3 lžíce soli,2 vejce,1 žloutek-na potření,6 šálků hladké mouky (jde i polohrubá),1 až 1 a 1/2 lžičky sušených plátků cibule-(není nutný).
Postup přípravy
Nejdříve si ve vodě teplé rozpustíme kvásek a to tak, že přidáme cukr a sůl +kvasnice,pak dolijeme vodu a přidáme 2 vejce do kvásku.Přidáme 4 šálky mouky promíchanou kypřic…
Švestkové knedlíky z bramborového těsta-DĚKUJI…
Potřebné ingredience
500 g vařených brambor, 1 lžíce změklé hery, 3 vejce, 1 lžička soli, 12 lžic mléka, polohrubá mouka podle potřeby dále: švestky, máslo, mletý mák nebo strouhaný perník, moučkový cukr
Postup přípravy
Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout a pak je oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme sůl, vejce, mléko, tuk, promícháme a postupně přidáváme mouku a zpracováváme dokud…
ŠVESTKOVÉ ŠIŠKY Z PAŘENÉHO TĚSTA
Potřebné ingredience
Hladká mouka, špetka soli, vřelá voda, švestky, tvrdý tvaroh na posypání
Postup přípravy
Hladkou mouku špetku osolíme a zpaříme vřelou vodou. Vodu přiléváme postupně jen tolik aby jsme vypracovali těsto. Vypracujeme, vyválíme váleček a nakrájíme kousky do kterých…