Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
VÁNOČNÍ HVĚZDA s kokosovou náplní

VÁNOČNÍ HVĚZDA s kokosovou náplní

Potřebné ingredience

Základní ingredience: Piškotový korpus ve tvaru hvězdy. Ingredience-náplň: 250 g mascarpone, 50 g jemně strouhaného kokosu, 125 g moučkového cukru s vanilkou, 125 g kokosového jogurtu (může být i neochucený), 10 g želatiny (rozpuštěné ve dvou PL mléka), 250 ml pevně ušlehané smetany, mírně oslazené. Ostatní ingredience: Drobné čerstvé ovoce (maliny, borůvky, ostružiny, rybíz).

Postup přípravy

Všechny suroviny na náplň spojíme a necháme vychladit v ledničce.
Korpus hvězdy vydlabeme (zbylé kousky odložíme bokem) a kdo chce, může ho pokapat kávou, rumem nebo vaječným…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KAKAOVÉ MUFFINKY – bezlepkové

KAKAOVÉ MUFFINKY – bezlepkové

Potřebné ingredience

160 g bezlepkové hladké mouky, 35 g kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů, 150 g třtinového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 130 g sojového mléka, 100 g slunečnicového oleje, 175 g bílků na sníh, malá špetka soli.

Postup přípravy

Navazuji na stejné suroviny z předchozího receptu na srnčí hřbet, kde však hladkou mouku zastupuje bezlepková, mléko je nahrazeno sojovým, sladíme třtinovým cukrem a nejsou ani…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DELIKÁTNÍ HROZNOVÝ KOLÁČ-podle francouzské receptury

DELIKÁTNÍ HROZNOVÝ KOLÁČ-podle francouzské receptury

Potřebné ingredience

Ingredience na těsto: 50 g hladké mouky, 50 g mandlové moučky, 100 g krystalového cukru, 3 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, ½ lžičky skořice, 200 ml studeného mléka, 300 g hroznů –rozpůlených a zbavených semínek.

Postup přípravy

Postup práce:
Suroviny na těsto smícháme, přidáme hrozny a nalijeme do kulaté, máslem vymazané formy o průměru 25-28 cm.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 st. C.…

Zobrazit více...

Kategorie