Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dezertík

Dezertík

Potřebné ingredience

12 kulatých piškotů, 1 zakysaná smetana nebo krémový jogurt (200 - 250g), půl šálku silné neslazené kávy, 3 jahody, čokoládová poleva nebo želé.Malé skleničky - štamprlata.

Postup přípravy

Do skleniček dáme po jednom piškotu, zvlhčíme kávou, na to lžíci krému, zase piškot, zase zvlhčit, zase lžíci krému a nahoru půlku jahody. Pocákáme polevou nebo zalijeme želé. Pro…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rybízová pohádka

Rybízová pohádka

Potřebné ingredience

Těsto: 400 g hladké mouky, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky prdopeč, 5 žloutků, 250 g másla Náplň: sníh z 5 bílků, 300 g moučkového cukru (dala jsem míň), 300 g rybízu

Postup přípravy

Suroviny zpracujeme na těsto, které vyválíme a vysteleme ním dortovou nebo koláčovou formu. Okraje zvedneme. Použila jsem dortovou formu průměru 26 cm a okraje byly hodně vysoké,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Croissanty pro Báru

Croissanty pro Báru

Potřebné ingredience

půl kostky droždí (21g), 1/8 l vlažného mléka, 250 g polohrubé mouky (a mouka na vyválení), 2 lžíce cukru, špetka soli, 1 vejce (a 1 žloutek na potření), 125 g másla pokojové teploty

Postup přípravy

1. droždí s cukrem rozmícháme v mléku. Vmícháme přibližně 2 lžíce polohrubé mouky, poprášíme moukou a necháme asi 15 minut vzejít
2. přidáme zbývající cukr, mouku, sůl, vejce a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Věnečky z odpalovaného těsta

Věnečky z odpalovaného těsta

Potřebné ingredience

150 g "dobrého" sádla (nejlepší je domácí, ale povedou se i z kupovaného), 160 g polohrubé mouky, 6 vajec, 2,5 dcl vody
Krém: 0,5 l mléka, 2 pudinkové prášky, 150 g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 250 g másla

Postup přípravy

Rozpustíme sádlo s vodou (zahříváme na plotýnce), přimícháme mouku (dobré je míchat elektrickým šlehačem) a odstavíme. Postupně za stálého míchání přidáme všechna vejce.
Těsto…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zuzčin švestkový bramborák

Zuzčin švestkový bramborák

Potřebné ingredience

Brambory, mouka, vajíčko, sůl, pepř, majoránka, švestky

Postup přípravy

Brambory nastrouháme a uděláme těsto jako na bramboráky (nepřidáváme česnek a majoránky trochu míň než běžně). Na vymazaný plech naneseme těsto (max. 2-3 cm), poklademe rozpůlené…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Punčové řezy

Punčové řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 2 vejce, 4 žloutky, 150 g moučkového cukru, strouhaná citrónová kůra, 4 bílky na sníh, 150 g polohrubé mouky, rum na pokapání, marmeláda
Náplň: 150 g moučkového cukru, šťáva z jednou citronu, 150 g dětských piškotů, 150 g mletých ořechů, 50 g čokolády, 1 dcl rumu
Rumová poleva: 250 g moučkového cukru, 2 lžíce vařící vody, 2 lžíce rumu, 1 lžička oleje - do cukru vlijeme tekutiny a vše společně třeme dohladka

Postup přípravy

Celá vejce, žloutky a cukr umícháme, přidáme citronovou kůru, sníh a lehce vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pomalu upečeme. Rozkrojíme podél na tři…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Borůvková (nebo jiná) roláda

Borůvková (nebo jiná) roláda

Potřebné ingredience

5 vajec, 5 velkých lžic moučkového cukru, 5 - 6 velkých lžic polohrubé mouky, elektrický šlehač.

Postup přípravy

Ušleháme sníh z 5 bílků, zašleháme do něj cukr (po lžicích), potom žloutky (po jednou) a nakonec mouku.
Těsto vylejeme na plech vystlaný pečícím papírem, uhladíme na stejnou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Smetanový dort

Smetanový dort

Potřebné ingredience

3 kelímky kysané smetany, 3 bal. vailkového cukru, 3 bal. piškotů, ovoce

Postup přípravy

Do každého kelímku smetany vmícháme jeden vanilkový cukr. Dortovou formu vyložíme alobalem nebo fólíí, a vrstvíme - piškoty, smetana, piškoty, smetana. Asi v polovině naskládáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Opilý  ISIDOR

Opilý ISIDOR

Potřebné ingredience

Těsto: 15 dkg curku, 15 dkg másla, 15 dkg hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 4 vejceOřechová náplň: 25 dkg ořechů, 15 dkg cukru, 1,5 dcl rumuMáslová náplň: 20 dkg másla, 10 dkg cukru, 1 vanilkový prášek (uvařit ve necelém půl litru mléka)

Postup přípravy

Žloutky smícháme s máslem a cukrem, přidáme mouku, prodopeč, kakao, sníh ze 4 bílků. Pečeme na vymaštěném a vysypaném plechu při 180 st. Upečený a vychladlý řez potřeme rybízovou…

Zobrazit více...

Kategorie