Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Maková bábovka s ořechy

Maková bábovka s ořechy

Potřebné ingredience

3 celá vejce, 1,5 hrnku cukru krupice, 3 hrnky polohrubé mouky, 1 necelý hrnek oleje, 1 hrnek mléka (možná trošku více, podle oka), 1 hrnek mletého maku, 1/2 hrnku mletých ořechů, prášek do pečiva

Postup přípravy

Cukr utřeme s celými vejci do pěny. Přilijeme olej, trošku mléka a postupně přidáváme mouku s prdopečem a mléko, mouku, mléko. Nakonec vmícháme mák s ořechy. Nalijeme do formy a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šlehačkový pejsek

Šlehačkový pejsek

Potřebné ingredience

5 vajec, 200g cukru, 150g hladké mouky, ořechy+kakao= 50g, 5 lžic oleje nebo horké vody (ale nemusí být). 1 šlehačka Cremefine bílá, 1 šlehačka Cremefine pařížská (viz. recept Harlekýn), 1 vaničkový tvaroh, marmeláda, mandarinky, čokoládové dozdobení. Cukrová poleva: 100g 100%tuku rozehřejeme na mírném ohni, přidáme 200g moučkového cukru a asi 4 lžíce mléka. Vymícháme v hladkou polevu - nesmí se vařit.

Postup přípravy

Vyšleháme těsto na klasický piškot, upečeme a necháme vychladnout. Po té dvakrát prokrojíme, spodní plát natřeme marmeládou a potřeme krémem z bílé šlehačky, půlky tvarohu s…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Harlekýn dvoupatrový

Harlekýn dvoupatrový

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec, 150g cukru, 30g kakaa, 75g polohrubé mouky.
Nádivka: 45g másla, 45g polohr. mouka, 1/4 l mléka +150g másla, 130g cukru, 40g kakaa. Pařížská a bílá šlehačka Rama Cremefine na dozdobení.

Postup přípravy

Bílky s cukrem vyšleháme v tuhý sníh. Ručně opatrně vmícháme mouku s prosátým kakaem a rozdělíme do velké a malé formy. Upečeme a necháme vychladnout. Mezi tím si z másla, mouky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Střecha s ovocným krémem

Střecha s ovocným krémem

Potřebné ingredience

Světlý plát: 4 vejce, 1 vanilkový cukr, 140g cukru krupice, 4 lžíce oleje, 160g polohr. mouky
Tmavý plát: stejný jako světlý, jen přidat asi 2 vrchovaté lžíce kakaa (nebo podle chuti), celková váha mouky a kakaa však musí zůstat 160g.
Krém: 400g másla, cukr moučka dle chuti, moučná kaše (2 vrchovaté lžíce polohr. mouky, 1/4l mléka - uvařit hustou kaši, do které přidáme kousek 100% tuku a 1 vanilkový cukr), kompotované mandarinky a jahody

Postup přípravy

Upečeme dva piškotové pláty, necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem,přidáme moučnou kaši a došleháme. Podle chuti přidáme cukr a rum. Krém rozdělíme na 2 poloviny, do jedné…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ořechový řez

Ořechový řez

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec, 130 g moučkového cukru, 3 lžíce oleje, 3-4 lžíce horké vody, 150 g polohrubé mouky, 30 g mletých ořechů, 1 vrchovatá lžíce kakaa, 1lž. prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr
Krém: 4 dcl mléka, 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr - uvaříme kaši (přadáme asi 50g 100% tuku) a za občasného míchání necháme vychladnout. 250 g másla vyšleháme s moučkovým cukrem podle chuti, postupně přidáváme kaši a ušleháme do hladka. Dochutíme rumem a případně dosladíme.
rybízová marmeláda, čokoláda kaštany (nebo jiná), oříšky na strany

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků, vyšleháme s moučkovým cukrem a olejem, postupně přidáme horkou vodu, vsypeme mouku smíchanou s oříšky, kakaem a práškem do pečiva. Lehce vmícháme sníh z…

Zobrazit více...

Kategorie