Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Harlekýn dvoupatrový

0.0
Harlekýn dvoupatrový

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec, 150g cukru, 30g kakaa, 75g polohrubé mouky.
Nádivka: 45g másla, 45g polohr. mouka, 1/4 l mléka +150g másla, 130g cukru, 40g kakaa. Pařížská a bílá šlehačka Rama Cremefine na dozdobení.

Postup přípravy

Bílky s cukrem vyšleháme v tuhý sníh. Ručně opatrně vmícháme mouku s prosátým kakaem a rozdělíme do velké a malé formy. Upečeme a necháme vychladnout. Mezi tím si z másla, mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a mícháme do zhoustnutí. Než jíška vychladne, vyšleháme si máslo s cukrem do pěny, přidáme kakao a schladlou jíšku. 2/3 této směsi potřeme větší korpus a zbytkem ten malý. Necháme pořádně zthuhnout v ledničce. Po zatuhnutí dáme korpusy na sebe a dozdobíme šlehačkami. (Pařížská šlehačka z Ramy Cremefine se dělá úplně stejně, jako z klasické smetany - zahřeje se, rozpustí se v ní čokoláda na vaření, nechá probublat a pak vychladnout, nejlépe přes noc, ale není potřeba. Musí být jen pořádně studená, aby šla vyšlehat).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie