Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vitacitová buchta

Vitacitová buchta

Potřebné ingredience

Na korpus: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krystal, 3 celá vejce, 1 hrnek vlažné vody, 1 hrnek oleje, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa
Na krém: 2 kostky tvarohu, půlka českého másla, 6 lžic cukru moučka, 3 lžíce rumu
Na polevu: 2 vanilkové pudinky, 1 ovocný tang /dle vlastního výběru - já mám lesní ovoce/ nebo vitacit, 3/4 l vody, vanilkový cukr

Postup přípravy

Přísady na korpus dáme všechny do mísy a vymícháme v tekuté těsto, které dáme na plech (těsto vystačí na asi třičtvrtě plechu), pečeme v horkovzdušné troubě asi 15 min. na 220 ´C.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ovocný dortík

Ovocný dortík

Potřebné ingredience

4 vajíčka, 4 lžíce kr. cukru, 4 lžíce pol. mouky, trochu teplé vody, asi půl sáčku pr. do peč.1vanilkový pudink, 1 želatina. různé čerstvé ovoce

Postup přípravy

U nás tomu říkáme OBRÁCENÝ PIŠKOT. Ušlehám bílky s cukrem, do tuha, pak postupně přimíchávám žloutky střídavě s moukou s přimíchaným pr. do peč. Pomalu se to převrací vařečkou a z…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Švestko, meruňko,tvarohový koláč

Švestko, meruňko,tvarohový koláč

Potřebné ingredience

Švestky, meruňky můžou být i zavařené, těsto: 0,3 kg hladké mouky,20g kvasnic, 2 lžíce pol. cukru.špetka soli, asi 100g tuku jakéhokoliv, špetka soli.citr. štáva i kůra 4dcl teplého mléka, tvaroh 1 kostka,1 vanilkový pudink, cukr krystal podle chuti a mléka taky, citr. kůra i štáva, posypka 10dkg hl. mouka 10 dkg pol. mouka 10dkg mouč. cukr, 10dkg tuhý tuk( máslo, hera, sádlo) co je doma

Postup přípravy

Vypracujeme řídké těsto, které necháme vykynout asi tak půl hodiny,mezitím si připravíme tvaroh a posypku.Tvaroh smícháme s pudiknem, cukrem, šťávou i mlékem, aby byl také řidší,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Makoví šneci- velmi rychlá buchta

Makoví šneci- velmi rychlá buchta

Potřebné ingredience

Teoreticky se dá použít jakékoliv těsto na koláče, toto těsto vyválím potřu povidly posypu makem a zabalím jako na štrůdl, jenže tuto roládu krájím na 1,5 cm kolečka , nechám vykynout potřu rozšlehaným vejcem v mléce a peču asi na 220 asi tak 20 min, záleží na troubě. Ať se vám podaří

Postup přípravy

Těsto je klasické: 0,5 kg hladká mouka,půl kvasnic, 2 lžičky kr. cukr, citr. kůra i šťáva, špetka soli asi tři dcl mléka a 1 dcl tuku( hera, máslo, co je doma) dvě vejce, já to…

Zobrazit více...

Kategorie