Skořicoví šneci z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 130 g hladké pšeničné mouky, 130 g polohrubé mouky, 10 g čerstvého droždí, 50 g cukru krupice, ½ lžičky vanilkového extraktu nebo pasty, 110 g mléka, 1 vejce, 50 g rozpuštěného másla, špetka soli; * NÁPLŇ: 50 g másla., 3 lžíce třtinového cukru, 1 vrchovatá lžička mleté skořice, 50 g nahrubo posekaných vlašských ořechů; 1 rozšlehané vejce na potření před pečením
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o průměru 26 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Všechny suroviny na těsto dát do pekárnya nechat nakynout (cca 1½ - 2 hodiny).
…
Čokoládové tyčinky
Potřebné ingredience
150 g tmavé čokolády (100 g na vaření + 50 g másla), skořice, 50 g ovesných vloček, 50 g ořechů (mandle, vlašáky...), na ozdobu trocha čokolády + sekané ořechy nebo kandované ovoce (u nás máme nejraději pomerančovou kůru)
Postup přípravy
Čokoládu rozpustit, ořechy pokrájet na hrubo.
Přidat skořici + vločky + ořechy a promíchat.
Směs přendat do formy, povrch zarovnat stěrkou a nechat ztuhnout v lednici.…
Povidlový koláč z remosky
Potřebné ingredience
*TĚSTO: 150 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 50 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, 10 g droždí, 40 g rozpuštěného másla, 110 ml mléka, 1 žloutek, špetička soli; * NÁPLŇ: 200-250 g tvarohu, 2 lžíce cukru krupice, vanilkový extrakt nebo pasta, 1 žloutek, (trocha rumu); povidla (kupovaná dochucuji skořicí a kardamonem); * DROBENKA: 15 g Hery, 30 g polohrubé mouky, 30 g cukru krupice; mandlové plátky na posypání
Postup přípravy
Inspirace od paní Martiny H. (Žirafka1) ID 202660
Rozpis je pro formu o průměru 26 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Ze všech surovin na…
Minibábovky s čokoládou a ořechy z remosky
Potřebné ingredience
120 g polohrubé mouky, 1 vejce, 110 g mléka, 50 g cukru, pár kapek vanilkového extraktu, ½ kypřícího prášku, 25 g oleje, 25 g čokolády na vaření, 25 g vlašských ořechů
Postup přípravy
Oddělit bílek od žloutku a ušlehat pevný sníh.
Čokoládu nastrouhat na hrubo a ořechy pokrájet na drobno.
Smíchat mouku + cukr + mléko + vanilku + žloutek + olej +…
Rybízový koláč se sněhem z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 90 g másla (Hery), 200 g polohrubé pšeničné mouky, 50 g cukru krupice, 2 žloutky, ½ kypřícího prášku; * NÁPLŇ: 2 bílky, 190 g cukru moučka, 250 g rybízu
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o průměru 26 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Formu na pečení vymazat máslem.
Všechny suroviny na těsto zpracovat v…
Kynutá bábovka a kakaem z remosky
Potřebné ingredience
* KVÁSEK: 10 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru, 1 lžíce polohrubé mouky, 50 ml vlažného mléka; * TĚSTO: 50 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 50 g hladké mouky, 90 ml vlažného mléka, špetička soli, 1 žloutek, 30 g rozpuštěného másla; * NÁPLŇ: 3 lžíce holandského kakaa, moučkový cukr podle chuti, 20 g rozpuštěného másla
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,6 l (tady konkrétně je forma Silikomart Intreccio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Smíchat všechny suroviny na kvásek a…
Jednoduché pralinky
Potřebné ingredience
* ZÁKLAD: čokoláda na vaření, máslo (tuk);; * NA OCHUCENÍ: skořice, kardamon, rum, likér...; * NÁPLŇ: marcipán, různé ořechy...; * NA DOZDOBENÍ: bílá čokoláda, želé, kandované ovoce...
Postup přípravy
Čokoládu na vaření rozpustit spolu s máslem v poměru 2:1.
Čokoládu podle chuti okořenit (není nutné).
Vlažnou čokoládu nalít do formy zhruba do ⅓ až ½ (podle druhu…
Kakaová buchta s tvarohem z remosky
Potřebné ingredience
* KAKAOVÉ TĚSTO: ½ hrnku hladké mouky, ½ hrnku polohrubé mouky, ½ hrnku cukru krupice, ½ hrnku mléka, necelá ½ hrnku oleje, ½ prášku do pečiva, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 vejce, 1½ lžíce kakaa; * TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 1 tvaroh, ½ hrnku cukru krupice, ½ hrnku mléka, ½ vanilkového pudinku, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 vejce
Postup přípravy
Skvělá buchta - podle receptu paní Ivy (Vanusak - ID 171498), https://www.mimibazar.cz/recept.php?strana=2&id=99048
Pečeno v kulaté formě o průměru 26 cm (je poměrně nízká…
Mrkvová rychlovka z remosky
Potřebné ingredience
200 g mrkve, 150 g polohrubé pšeničné mouky, 50 g špaldové hladké mouky, 130 g cukru (množství upravit podle toho, jak sladká je použitá mrkev), 1 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, ½ balíčku prášku do pečiva, 1 rovná lžička skořice, 1 velká lžíce meruňkového džemu, 2 vejce, 100 g oleje, 100 g mléka
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,7 l (tady konkrétně je forma Silikomart Eleganza), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Mrkev nastrouhat na jemno.
Tvarohovo-meruňkový z remosky
Potřebné ingredience
* KORPUS: 2 vejce, 50 g cukru krupice, 2 lžíce oleje, 50 g hladké mouky, ½ lžičky přášku do pečiva, 1-2 lžíce vody; * MERUŇKOVÉ PYRÉ: 200 g kompotovaných meruněk, 150-200 ml kompotové šťávy z meruněk, 20 g kukuřičného škrobu (lze nahradit pudinkovým práškem); * TVAROHOVÝ KRÉM: 100 ml mléka, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 150 g měkkého tvarohu; * POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 50 g másla, 2 lžíce smetany (nebo mléka)
Postup přípravy
Rozpis je pro malou dortovou formu o průměru 20 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Oddělit žloutky od bílků.
Z bílků vyšlehat pevný sníh, v misce…