Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Skořicoví šneci z remosky

Skořicoví šneci z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 130 g hladké pšeničné mouky, 130 g polohrubé mouky, 10 g čerstvého droždí, 50 g cukru krupice, ½ lžičky vanilkového extraktu nebo pasty, 110 g mléka, 1 vejce, 50 g rozpuštěného másla, špetka soli; * NÁPLŇ: 50 g másla., 3 lžíce třtinového cukru, 1 vrchovatá lžička mleté skořice, 50 g nahrubo posekaných vlašských ořechů; 1 rozšlehané vejce na potření před pečením

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o průměru 26 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Všechny suroviny na těsto dát do pekárnya nechat nakynout (cca 1½ - 2 hodiny).

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládové tyčinky

Čokoládové tyčinky

Potřebné ingredience

150 g tmavé čokolády (100 g na vaření + 50 g másla), skořice, 50 g ovesných vloček, 50 g ořechů (mandle, vlašáky...), na ozdobu trocha čokolády + sekané ořechy nebo kandované ovoce (u nás máme nejraději pomerančovou kůru)

Postup přípravy

Čokoládu rozpustit, ořechy pokrájet na hrubo.
Přidat skořici + vločky + ořechy a promíchat.

Směs přendat do formy, povrch zarovnat stěrkou a nechat ztuhnout v lednici.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Povidlový koláč z remosky

Povidlový koláč z remosky

Potřebné ingredience

*TĚSTO: 150 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 50 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, 10 g droždí, 40 g rozpuštěného másla, 110 ml mléka, 1 žloutek, špetička soli; * NÁPLŇ: 200-250 g tvarohu, 2 lžíce cukru krupice, vanilkový extrakt nebo pasta, 1 žloutek, (trocha rumu); povidla (kupovaná dochucuji skořicí a kardamonem); * DROBENKA: 15 g Hery, 30 g polohrubé mouky, 30 g cukru krupice; mandlové plátky na posypání

Postup přípravy

Inspirace od paní Martiny H. (Žirafka1) ID 202660


Rozpis je pro formu o průměru 26 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Ze všech surovin na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Minibábovky s čokoládou a ořechy z remosky

Minibábovky s čokoládou a ořechy z remosky

Potřebné ingredience

120 g polohrubé mouky, 1 vejce, 110 g mléka, 50 g cukru, pár kapek vanilkového extraktu, ½ kypřícího prášku, 25 g oleje, 25 g čokolády na vaření, 25 g vlašských ořechů

Postup přípravy

Oddělit bílek od žloutku a ušlehat pevný sníh.
Čokoládu nastrouhat na hrubo a ořechy pokrájet na drobno.

Smíchat mouku + cukr + mléko + vanilku + žloutek + olej +…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rybízový koláč se sněhem z remosky

Rybízový koláč se sněhem z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 90 g másla (Hery), 200 g polohrubé pšeničné mouky, 50 g cukru krupice, 2 žloutky, ½ kypřícího prášku; * NÁPLŇ: 2 bílky, 190 g cukru moučka, 250 g rybízu

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o průměru 26 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Formu na pečení vymazat máslem.

Všechny suroviny na těsto zpracovat v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutá bábovka a kakaem z remosky

Kynutá bábovka a kakaem z remosky

Potřebné ingredience

* KVÁSEK: 10 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru, 1 lžíce polohrubé mouky, 50 ml vlažného mléka; * TĚSTO: 50 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 50 g hladké mouky, 90 ml vlažného mléka, špetička soli, 1 žloutek, 30 g rozpuštěného másla; * NÁPLŇ: 3 lžíce holandského kakaa, moučkový cukr podle chuti, 20 g rozpuštěného másla

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,6 l (tady konkrétně je forma Silikomart Intreccio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Smíchat všechny suroviny na kvásek a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jednoduché pralinky

Jednoduché pralinky

Potřebné ingredience

* ZÁKLAD: čokoláda na vaření, máslo (tuk);; * NA OCHUCENÍ: skořice, kardamon, rum, likér...; * NÁPLŇ: marcipán, různé ořechy...; * NA DOZDOBENÍ: bílá čokoláda, želé, kandované ovoce...

Postup přípravy

Čokoládu na vaření rozpustit spolu s máslem v poměru 2:1.
Čokoládu podle chuti okořenit (není nutné).

Vlažnou čokoládu nalít do formy zhruba do ⅓ až ½ (podle druhu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kakaová buchta s tvarohem z remosky

Kakaová buchta s tvarohem z remosky

Potřebné ingredience

* KAKAOVÉ TĚSTO: ½ hrnku hladké mouky, ½ hrnku polohrubé mouky, ½ hrnku cukru krupice, ½ hrnku mléka, necelá ½ hrnku oleje, ½ prášku do pečiva, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 vejce, 1½ lžíce kakaa; * TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 1 tvaroh, ½ hrnku cukru krupice, ½ hrnku mléka, ½ vanilkového pudinku, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 vejce

Postup přípravy

Skvělá buchta - podle receptu paní Ivy (Vanusak - ID 171498), https://www.mimibazar.cz/recept.php?strana=2&id=99048

Pečeno v kulaté formě o průměru 26 cm (je poměrně nízká…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvová rychlovka z remosky

Mrkvová rychlovka z remosky

Potřebné ingredience

200 g mrkve, 150 g polohrubé pšeničné mouky, 50 g špaldové hladké mouky, 130 g cukru (množství upravit podle toho, jak sladká je použitá mrkev), 1 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, ½ balíčku prášku do pečiva, 1 rovná lžička skořice, 1 velká lžíce meruňkového džemu, 2 vejce, 100 g oleje, 100 g mléka

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,7 l (tady konkrétně je forma Silikomart Eleganza), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Mrkev nastrouhat na jemno.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohovo-meruňkový z remosky

Tvarohovo-meruňkový z remosky

Potřebné ingredience

* KORPUS: 2 vejce, 50 g cukru krupice, 2 lžíce oleje, 50 g hladké mouky, ½ lžičky přášku do pečiva, 1-2 lžíce vody; * MERUŇKOVÉ PYRÉ: 200 g kompotovaných meruněk, 150-200 ml kompotové šťávy z meruněk, 20 g kukuřičného škrobu (lze nahradit pudinkovým práškem); * TVAROHOVÝ KRÉM: 100 ml mléka, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 150 g měkkého tvarohu; * POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 50 g másla, 2 lžíce smetany (nebo mléka)

Postup přípravy

Rozpis je pro malou dortovou formu o průměru 20 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Oddělit žloutky od bílků.
Z bílků vyšlehat pevný sníh, v misce…

Zobrazit více...

Kategorie