citronová bábovka
Potřebné ingredience
3vejce,120g hl.mouky,200g cukru,1bio nebo neošetřený citron,prášek do pečiva,90-100ml oleje
Postup přípravy
Žloutky ušleháme se 100g cukru,bilky ušleháme se 100g cukru...do žloutků pridame mouku s práškemdo pečiva,citrónovou kůru a stavu z půlky citronu(podle chuti),olej a nakonec…
DORT MIMOSA
Potřebné ingredience
Dort mimosa"je od roku 1960 simbolem svatku žen 8.03.rozhodli tak italske ženy,kterym jeho žluta barva připomina stejnojmeny keř,ktery v v breznu kvete po celem Řimě....řimské cukrarny ho připravuji hlavně v tomto ročnim obdobi a snad každa zena dort dostane jako darek.... Na piškovotý korpus:(mensi dort,na větší uďelejte ze dvou dávek..) 3 vejce, 120G cukru... 1\\2 sáčku prášku do pečiva .......kůra z 1citronu...... 1van.cukr 75g hl. mouky ...............50g škrobu (maizena)............50g másla NA KRéM: 500ml mléla.......160g cukru krystal....kůra z 1citronu....1vanilk.cukr.....4 žloutky.......70g mouky(nebo škrobu) se skrobem je jemnější..
Postup přípravy
Piškot:
3 žloutky vyšleháme se 3lžícemi horké vody,po chvilce přidáme 80g cukru a šleháme dokud nemáme hustou pěnu,když nám kape ze šlehače musi nechávat stopy......
mrkvove muffiny
Potřebné ingredience
250g strouhane mrkve,2vejce,50g strouhanych mandli,260g mouky hladke 90g cukru, 1,2dl rostlinny olej,2 lzicky prasku do peciva,2lzice pomerancove stavy,spetka soli
Postup přípravy
nastrouhame očištěnou mrkev a rozmichame s vejci,olejem a pom.šťávou.
.mouku presyjeme a přidame k ni cukr plus špetku soli....
věe spojime take s mandlemi a práškem do…
vdolečky jak od babičky
Potřebné ingredience
400 g polohrubé mouky*3dcl mléka-1vejce-1žloutek-40gmásla-15gdroždí-1lžíce cukru-polohrubá mouka na vál*kvalitní olej na smažení V našich podminkach davam syr philadelphia s cukrem misto tvarohu a domaci marmeládu
jahodový cheescake
Potřebné ingredience
jahody asi 200g, 1krabička- 250gsýru philadelfia(vyrábí kraft)nebo ricotta,250g 200g sušenek (bebe nebo podobné,radeji min másla) 100g másla 200 smetany ke šlehání 100g moučkového cukru 12g plátkoví želatiny 1 bio citron
Postup přípravy
sušenky rozmixujeme na jemno,máslo pozvolna rozpustíme a rozmícháme se sušenkami.
Dáme do dortové formy 24cm průměr,anebo formy vyložené pečícím papírem,dáme ztuhnout do…
PANNA COTTA s lesními plody-velice rychlý a výborný…
Potřebné ingredience
250ml smetany ke šlehání(nejlíp čerstvé)200ml mléka,80g cukru,2-2,5plátky želatiny,na zlepšení 1 van.cukr,nebo kousek lusku vanilky.........
Postup přípravy
Smetanu,mléko a cukr dáme ohřát,želatinu si nastříháme na menší kousky a dáme namočit do vody,stačí aby byla potopená v hlubokém talíří a necháme ji nabobtnat asi 10minut,jakmile…
mřížkový koláč,rychlý a výborný-italská crostata alla…
Potřebné ingredience
250g mouky hladké,2žloutky,120g másla,špetka soli,citronová kůra,100g cukru,lžice studené vody náplň:250-300g ricotty(může být i tvaroh,ale ten potom naředíme trochou jogurtu či mléka...)1vejce,cukr,vanil.cukr,lžička rumu
Postup přípravy
do mouky zapracujeme studené máslo,jakmile má konzistenci jako drobenka,přidáme žloutky,cukr,citr. kůru a těsto dáme odpočinout do lednice...pokud by bylo moc tuhé a drobilo se…
Italský babiččin dort-neboli dort s píniovými oříšky
Potřebné ingredience
300gr di hladké mouky 125gr másla 120gr cukru 2 žloutky 1 celé vejce 1/2 sáčku prášku do pečiva kůra z 1 citronu 2 lžíce piniových oříšku mletý cukr na ozdobu NA KRéM: 500ml mléla 2 žloutky 150gr cukru 2 lžíce mouky vanilkové aroma(nebo vanilkový cukr nebo kousek vanilky bourbon) kůra z 1 citronu
Postup přípravy
Tnto tipický ligurský dort,má dlouholetou tradici,je spojením křehkého těsta a uvnitř ukrytého krému s vůni piniových oříšku..
Nejprve si uděláme těsto,smícháme všechny…
TIRAMISU originál Italský recept
Potřebné ingredience
500 g krému mascarpone (prodává tesco,billa) 80g cukru 4 vejce 250g piškotů savoiardi 1 šálek silné kávy espresso (nejlíp z konvičky na espresso nebo kávovaru espresso) 1 štamprdle vína Marsala nebo klasického rumu.. hořké kakao v prášku
Postup přípravy
v itlštině Tirami su -znamená "pozvedni mě, tento oblíbený dezert se tak nazývá díky velice silné kavě espresso,která se na jeho přípravu používá..
Recept je přeložen z…