Jablíčková buchta či řezy Mouřenín
Potřebné ingredience
3 vejce, 2 dcl oleje a stejné množství vlažného mléka, 2 lžíce kakaa, 20 dkg krupicového cukru a 1 vanilkový, 2 lžíce rumu, 35 dkg hrubé či polohrubé mouky, 35 dkg nastrouhaných či nakrájených jablek a jeden prášek do pečiva Poleva - čokoládová či cukrová (rumová, citronová, pomerančová)
Postup přípravy
Do misky vyklepnu vajíčka a přiliju olej a oba cukry a chvilku míchám, smíchám mouku, kakao a prášek do pečiva - postupně tuto směs přidávám do vaječné směsi spolu s vlahým mlékem…
Mazanec bez kynutí
Potřebné ingredience
500 gr hladké mouky,1 prdopeč,150 gr másla,150 gr moučk.cukru,vanilkový cukr,lžíce rumu,citr.šťáva a kůra,mandle rozinky,vlašské ořechy,2 vejce,1 tvaroh
Postup přípravy
Objevila jsem v Albert magazínu a těsto je perfektní,krásně se s ním pracuje.Ušleháme máslo s oběma cukry pak po jednom přidáváme vejce,pak tvaroh,rum,citr.šťávu a kůru.Nakonec…
Estonský kringel
Potřebné ingredience
Receptů je tu tolik, že snad ani nemá smysl vkládat, ale dělám spíš pro sebe, abych ho měla pořád po ruce. Do tradičního receptu jsem si přidala sekané ořechy, chutná to pak jako trdelník z trhu :-) \r\n\r\ntěsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 50 g rozpuštěného másla, 1 lžíce cukru, 1 lžička soli, 600 g hladké mouky, 40 g čerstvého droždí\r\nnáplň: 10 lžic cukru krupice, 3 lžičky skořice, 100 g změklého másla
Postup přípravy
Necháme vzejít kvásek a pak uhněteme těsto, nechávám kynout 30 minut v předehřáté troubě na 50 st a v kynoucí míse Tupperware. Další info u obrázků.
čerpala jsem zde - http…
Tvarohová bábovka
Potřebné ingredience
Suroviny: ◦250g tvarohu 1,5% ◦3 vejce ◦200g moučkového cukru ◦1 vanilínový cukr ◦1 Hera nebo 200 g oleje ◦250g polohrubé mouky ◦1 prášek do pečiva
Postup přípravy
Postup:
Vyšleháme tvaroh s vejci a moučkovým a vanilínovým cukrem. Přilejeme olej a znovu vyšleháme. Pak smícháme mouku s kypřícím práškem a zašleháme do tvarohové směsi do…
Tvarohové řezy
Potřebné ingredience
3 hořčicové sklenky polohrubé mouky 1 sklenička práškového cukru 1 prášek do pečiva 1/8 másla Tvarohová náplň: 3 tvarohy ve vaničce 1/4 mléka 3 vejce 1 vanilkový cukr + práškový cukr dle chuti
Postup přípravy
Směs polohrubou mouku, skleničku práškového cukru a 1 prášek do pečiva promícháme a rozdělíme na dvě stejné poloviny.Na menší pomazaný plech vysypeme jednu část směsy,polijeme…
Tvarohový dort s ovocem a želatinou
Potřebné ingredience
ovoce 2 balíčky dětské piškoty 1 balíček vanilkový cukr 50 ml mléko 500 g měkký tvaroh 30 g želatina 100 g cukr 200 ml smetana ke šlehání
Postup přípravy
Želatinu rozpustíme ve vodě nebo šťávě z kompotu. Tekutiny dáme o 1/4 méně než uvádí předpis.
Tvaroh ušleháme s cukrem a mlékem. Zlehka vmícháme téměř vychladlou želatinu…
Srdíčkový (linecký) koláč
Potřebné ingredience
Kulatá koláčová forma (27cm) : 150g hladké a 150g polohrubé mouky, 90g cukru moučka, 125g másla, 1 vejce, 75ml mléka, 1/2 prášku do pečiva, špetka soli, trochu citronové kůry Náplň: dle Vaší chuti, já použila pikantní marmeládu smíchanou s povidly
Postup přípravy
Z uvedených surovin připravíme těsto. Těsto rozdělíme, 2/3 těsta vyválíme a přeneseme do kulaté formy (nebo vyválíme malým válečkem rovnou ve formě), zbylou třetinu těsta…
Jablečný štrůdl z ovesných vloček
Potřebné ingredience
2 hrnky vloček, půl hrnku vody 2 jogurty + lžička/dvě medu Větší jablíčko a skořice To je vše!!!
Postup přípravy
Tohle je fakt docela šokující recepis !!!!!
Uděláme rovnou dvě štangle, co říkáte? Dá se to udělat jako miništanglička, ale až ochutnáte…
Frgály - valašské vdolky
Potřebné ingredience
1 kg polphrubé mouky výběrové,15 dkg cukr krystal,10 dkg kvasnic,2 vejce,4 žloutky,3 dl oleje,1/2 l mléka,sůl. Zaděláme těsto necháme vykynout a ještě jednou přemícháme. Náplně - tvarohová,hrušková,maková.
Postup přípravy
Do tvarohu dáme cukr,vejce,vanilkový cukr,citronovou kůru,rozinky namočené v rumu ( nemusí být),rozmícháme,pokud je tvaroh hustý zředíme mlékem.aby se lépe natíral.
Do…
Jahodové S řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL horké vody, 5 PL oleje. Náplň 1: 300 - 400 g mačkaných jahod s cukrem (rozmražených), necelý pudinkový vanilkový prášek. Náplň 2: 400 g zakysané smetany, 250 g tvarohu ve vaničce, 250 ml smetany ke šlehání, 80 g cukru moučka, 1 PL citronové šťávy, 1 vanilkový cukr, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker, Poleva: 200 g mixovaných jahod s cukrem (rozmražených), 2 želatinové plátky.
Postup přípravy
Korpus: Z bílků a části cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbývajícím cukrem a vodou do pěny, přidáváme olej a prosátou mouku s práškem. Ručně vmícháme sníh. Těsto…