Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečný koláč mojí babičky

Jablečný koláč mojí babičky

Potřebné ingredience

30dkg nahrubo nastrouhaných jablek, 30dkg polohrubé mouky, 1vejce, 1prášek do pečiva, 1/2 hery, 30dkg cukru krystal, 2 lžíce kakaa, asi 2dl mléka (záleží jak hodně bude těsto husté) a dál se mohou přidat oříšky, rozinky, kokos...

Postup přípravy

Moje babička vždycky jen všechno smíchala dohromady. Já to raději dělám tak, jak je popsáno u obrázků....

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlé koláčky

Rychlé koláčky

Potřebné ingredience

150g měkkého tvarohu, 250g polohrubé mouky, 150g másla nebo tuku na pečení, moučkový a vanilkový cukr na obalení
Náplň: měkký tvaroh (stačí necelá vanička nebo kostka), 1 vejce, cukr dle chuti (nedávala jsem moc, protože se koláčky nakonec v cukru obalují), 1/4 sáčku vanilkového pudinku

Postup přípravy

Tyto koláčky jsou opravdu během chviličky hotové (tedy pokud nemáte takového pomocníka jako já, pak z chviličky jsou dvě hodiny a na vzhledu koláčků se to taky trochu podepsalo).

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohovo-pudinkovo-ovocný dezert

Tvarohovo-pudinkovo-ovocný dezert

Potřebné ingredience

Balíček piškotů, 1 tvaroh (já dělala z půlkilového a bylo toho moc a moc :-) ), jahody, je jedno jesti čerstvé, mražené, kompotované, moučkový cukr dle chuti, 1 vanilkový cukr, vanilkový pudink klasicky uvařený a ochucený, broskve, nektarinky, banány.... jakékoli ovoce co doma najdete, balíček želatiny v prášku, ale nemusí být

Postup přípravy

Rozmixujeme jahody, přidáme tvaroh, cukr a vanilkový cukr a vše vyšleháme v hladký krém. Pokud chceme aby nebyl krém tekutý, můžeme přidat želatinu v prášku připravenou podle…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Turecké jogurtové řezy

Turecké jogurtové řezy

Potřebné ingredience

Rozpis je asi na 20ks.4 vejce, 125g měkkého másla nebo rostlin. tuku, 500g jogurtu, 200g cukru, 1 bal. vanil. cukru, 500g krupice, 1 bal kyp. práš. POLEVA: 125g cukru, šťáva z 1 citronu, 2 lžíce strouh. kokosu

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 175°C. Čtvercovou formu (zhruba 25x25 cm) vyložíme papírem na pečení. Z másla, jogurtu, žloutků, cukru a vanil. cukru ušleháme krém. Přimícháme krupici.…

Zobrazit více...

Kategorie