Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkový koláč s mandlovou kůrčičkou -  recept napsán nejen pro Moniku :o)))

Jablkový koláč s mandlovou kůrčičkou - recept napsán…

Potřebné ingredience

Testo: 60g cukru, 250g hl. mouky, 1 prasek do pec., 60g masla, 1 cele vejce, bilek z jednoho vejcete, spetka soli
Napln: 1,5kg jablek, 50g rozinek- ty ja nedavam, 50g cukru, 1 lzicka skorice,
3 lzice rumu
Poleva - mandlova kurcicka: 100g masla, 100g cukru, 100g oloupanych na platky nakrajenych mandli – mohou byt i strouhane, 1 van. cukr, 4 lzice mleka

Postup přípravy

Testo: Vsechny suroviny dame do misky a vypracujeme jemne testo, ktere nechame chvelku odpocinout. Do dortove formy 28cm dame na dno pecici papir a jeste tence pomastime maslem i…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkovo-makové řezy

Jablkovo-makové řezy

Potřebné ingredience

1 hrnek hl. mouky, 1 hrnek cukr krupice, 3/4 hrnku neumleteho maku, 3/4 hrnku oleje 1/4 hrnku mleka,
3 vajicka, 1 prášek do peciva, 1 kg nastrouhanych jablek, .......................marmelada, slehacka na ozdobu

Postup přípravy

Do velke misy dame mouku, cukr, mak, prasek do peciva, pak prilijeme mleko, olej. cele vejce a slehacem udelame hladke testo, pak pridame 1kg nastrouhanych jablek, ze kterych jsme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchty plněné jablečnými povidly

Buchty plněné jablečnými povidly

Potřebné ingredience

250ml. mléka, 500g hl. mouky, 70g másla, 25-30g drozdí, 2 zloutky, 70g cukru krupice, 1 van. cukr, spetka soli, jablecna povidla

Postup přípravy

Z mleka, drozdi a van cukru nechame vzejit kvasek. Do domaci pekarny dam mouku, cukr, sul, zloutky, rozehrate maslo, vzety kvasek a zapnu program testo. Po ca 1,5h udelame s testa…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečná náplň

Jablečná náplň

Potřebné ingredience

8 velkých jablek, 100 g cukru krupice, 50 g másla, 1 skořicový cukr, špetka citrónové kůry a šťávy,

Postup přípravy

Oloupaná jablka nastrouháme, necháme rozpustit máslo, přidáme jablka, cukr, skořicový cukr, citrónovou kůru a šťávu a krátce podusíme.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Maková náplň

Maková náplň

Potřebné ingredience

200 ml mléka, 200 g mletého máku, 50 g másla, 1 vanilkový cukr, cukr a rum podle chuti

Postup přípravy

Mléko uvedeme do varu, rozpustíme v něm máslo, přisypeme mletý mák, vanilkový cukr, cukr a krátce povaříme. Přidáme rum podle chuti.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Meruňkovo - vlašsko ořechová buchta mojí Schwiegermutter

Meruňkovo - vlašsko ořechová buchta mojí…

Potřebné ingredience

250g masla, 200g cukru, 1 van. cukr, spetka soli, spetka mlete skorice, 4 vejce, 2 lzice mleka, 375g hl. mouky, 1 prdopec., 100g nastrouhane horke cokolady, 1 lzice rumu, merunky cerstve - hodne zrale nebo konzervovane, 150g vl. orechu, mouckovy cukr na posypani

Postup přípravy

Maslo, cukr, van. cukr, sul, skorici, utreme a pridavame po jednom vejci i mleko a rum, vyslehame, pak pridame mouku s praskem do peciva. Do hotove hmoty uz jen opatrne vmychame…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Malinový dortík

Malinový dortík

Potřebné ingredience

Testo: 3 vajicka, 1 pol. lzice citronove stavy, 60g cukru, 80g mouky, 1 pudinkovy prasek - vanilka, 1 prasek do peciva
Napln: 500g tvarohu ve vanicce, 2 smetany,150g cukru, 2 vanilkove cukry, 6 platku bile zelatiny
Poleva: 400g mrazenych malin, 2 pol. lzice cukru, 3 platky cervene zelatiny

Postup přípravy

Testo:
Vajicka oddelime, bilek vyslehame do pevneho snehu, pri slehani pridavame pomalinku i citronovou stavu, cukr a 4 lzice vody. Do hotove masy postupne vareckou vmichavame…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zebrová buchta -  krasne nadychana

Zebrová buchta - krasne nadychana

Potřebné ingredience

4 vejce, 20dkg cukru, 1 van. cukr, 1 sklenicka oleje, 1 sklenicka teple vody, 25 dkg hl. mouky, 1 prasek do peciva,kakao

Postup přípravy

Bilky uslehame na snih a dame stranou.Zloutky vyslehame s cukrem, pak pomalinku prilevame olej a slehame, pak pomalinku prilevame vodu, pridame mouku a prasek do peciva. Vznikle…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zmrzlinove fondue s jahodovym a cokoladovym sosikem

Zmrzlinove fondue s jahodovym a cokoladovym sosikem

Potřebné ingredience

Vanilkova zmrzlina, jahodova marmelada, cokoladova poleva

Postup přípravy

Dobrou jahodovou marmeladu trosinku naredime vodou aby z ni byl sosik, u fondue pro dospelaky muzeme pouzit alkohol. Dame so misticky. Cokoladovou polevu tame rozpustit a taky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dort pro babicku k 50 nar. s fotkou z jedleho papiru

Dort pro babicku k 50 nar. s fotkou z jedleho papiru

Potřebné ingredience

Pro inspiraci .
Dort udelame podle libosti, jako podklad pod fotku z jedleho papiru doporucuji marcipan.

Postup přípravy

..

Zobrazit více...

Kategorie