(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Jablkovo-makové řezy
Potřebné ingredience
1 hrnek hl. mouky, 1 hrnek cukr krupice, 3/4 hrnku neumleteho maku, 3/4 hrnku oleje 1/4 hrnku mleka,
3 vajicka, 1 prášek do peciva, 1 kg nastrouhanych jablek, .......................marmelada, slehacka na ozdobu
Postup přípravy
Do velke misy dame mouku, cukr, mak, prasek do peciva, pak prilijeme mleko, olej. cele vejce a slehacem udelame hladke testo, pak pridame 1kg nastrouhanych jablek, ze kterych jsme vymackaly lehce stavu. Jeste jednou kratce projedeme rucnim slehacem. Testo nalijeme do pekacku s pec. papirem a peceme pri 155`C asi 30-40 min podle trouby.
Hotove nechame poradne vychladnout, pak rozkrojime na 2 stejne dily. Spodni dil potreme marmeladou a priklopime druhym dilem. Pak uz jen rereme rezy ktere jeste muzeme zdobit slehackou a strouhanou cokoladou. Buchta se take muze udelat do dortove formy, pak nepotirame marmeladou, nebo potreme horejsek.
Hotove nechame poradne vychladnout, pak rozkrojime na 2 stejne dily. Spodni dil potreme marmeladou a priklopime druhym dilem. Pak uz jen rereme rezy ktere jeste muzeme zdobit slehackou a strouhanou cokoladou. Buchta se take muze udelat do dortove formy, pak nepotirame marmeladou, nebo potreme horejsek.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Daanny
(upraveno)
4. 10. 2012, 20:42
Dneska jsem upekla a je úžasný moc děkuji za skvělou inspiraci
itinka007
(upraveno)
20. 8. 2009, 18:49
Dobrý den! chtěla bych se zeptat pokud bych pekla na klasickém nízkem plechu jestli je dost vysoky na to abych ho mohla překrojit podélně??děkuji Lucka
usmev
(upraveno)
26. 10. 2007, 14:15
tak jsem dopekla a ještě teplý zakousla s , recept jsem už rozeslala známým . Je vynikající a krááááááááááááásně voní . Mák jsem pomlela a natřela jsem domácí višňovou marmeládou s kousky višní
Marcela 1980
(upraveno)
19. 10. 2007, 14:56
No ja zase miluju jak ten mak chroupe, ale kazdy si to ma udelat, jak ma rad . Ten recept pecu jiz hrozne dlouho, mam ho z moji hrneckove kucharky, treba ji ta pani na sl.mimibazaru taky vlastni
Zdenikv
(upraveno)
19. 10. 2007, 15:27
@Marcela 1980
Já jsem se Vás nechtěla dotknout, je tu spousta receptů, které se opakují a tenhle je tu poprvé.
Marcela 1980
(upraveno)
19. 10. 2007, 21:11
@Zdenikv
Pani Zdenko, me se to v zadnem pripade nedotklo , ale dala jste me dobry typ, tak jsem dnes poprve koukla na ten slovensky, a uz jsem dneska odpoledne neco okoukala Neco co daruji nasemu dedovi k
Zdenikv
(upraveno)
19. 10. 2007, 11:33
Je výborný, peču ho také podle stejného receptu na slovenském mmb, jen mák dávám mletý, víc mi vyhovuje, když mezi zuby nechroupe. Peču na normálním plechu a pak krájím na 3 pruhy, které složím na sebe na řezy. Zrovna jsem se na ně o víkendu chystala, mńam
Zrušený účet
(upraveno)
19. 10. 2007, 12:48
@Zdenikv
Taky používám raději mletý mák. A zkusím podle vás nakrájet na tři pruhy a složit na sebe. Určitě to bude mňamka.
Zrušený účet
(upraveno)
19. 10. 2007, 9:55
Marcelko, vaše řezy vyzkouším. Dostala jsem hromadu jablek a nevím co s nimi. V kombinaci s mákem jsem ještě jablka nedělala, tak to bude pro moje mlsouny doma novinka PS: Pečete těsto asi v pekáči na maso, že? Nebo může být i hluboký plech?
Marcela 1980
(upraveno)
24. 10. 2007, 19:16
@
Urcite, ja to pecu v mensim pekacku, proto to taky rozkrajuji jen na 2 pruhy