Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový koláč s ovocem a čekankovým sirupem

Tvarohový koláč s ovocem a čekankovým sirupem

Potřebné ingredience

500g nizkotučného tvarohu 30ml mléka 4 lžíce čekankového sirupu 1 lžíce medu 25g prášku vanilkového pudinku 1 lžička prášku do pečiva 1 lžíce rumu ovoce mleté mandle na posypku

Postup přípravy

tvaroh smíchejte s mlékem, přidejte sladidla, pudinkový prášek, lžicku prášku do pečiva, rum
formu vyložte pečícím papírem a do ní nalijte těsto. Zasypte ovocem a mandlemi …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Makovo-tvarohový koláč ze špaldové mouky a třtinového cukru

Makovo-tvarohový koláč ze špaldové mouky a třtinového…

Potřebné ingredience

Korpus: 500 g špaldové mouky hladké, 200 g másla, 60 g třtinového cukru, 3 žloutky, 1 prášek do pečiva, 6 PL zakysané smetany, špetka soli. Maková náplň: 250 ml mléka, 60 g třtinového cukru, 250 g mletého máku, citronová kůra. Tvarohová náplň: 500 g tvarohu v alobalu, 100 g třtinového cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 50 ml mléka, 3 bílky, citronová kůra.

Postup přípravy

Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, které rozpůlíme. (Těsto bylo trochu tužší, ale rozválet šlo překvapivě lehce a dobře se přenášelo, bylo pevné.)
Na makovou náplň…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Makovo-třešňový dort bez mouky od Diany Kračmer

Makovo-třešňový dort bez mouky od Diany Kračmer

Potřebné ingredience

Na makový korpus o průměru 23 cm potřebujete: 8 vajec, 200 g mletého máku a 200 g moučkového cukru Na nepečený vršek potřebujete:500 g řeckého jogurtu, 250 g měkkého tvarohu nebo zakysané smetany, 6 plátků želatiny, 500 g třešní, 80 g moučkového cukru a případně kousek bílé čokolády na zdobení třešní.

Postup přípravy

Postup:Troubu zapněte na 160 stupňů Celsia. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, žloutky s cukrem do pěny a postupně směs vmíchejte do sněhu; úplně na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánové vafle

Banánové vafle

Potřebné ingredience

90g rýžové mouky, 165g špaldové celozrnné nebo pohankové mouky, 2 lžičky PP, 1 vejce, 20g oleje, lžička skořice, 2 zralé banány, 250g mléka, ev. lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady s rozmačkanými banány. Pečeme ve vaflovači a podáváme se zakysanou smetanou, šlehačkou, ovocem,...

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
jahodové řezy

jahodové řezy

Potřebné ingredience

Na těsto: 3 vejce 90 g moučkového cukru trochu citronové kůry špetka soli do sněhu 90 g polohrubé mouky 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva Na pudink: 700 ml mléka 2 vanilkové pudinky cukr dle potřeby - zhruba 40 g 80 g másla možno i 100 g Na želé: 2 ks jahodové želé od Dr.Oetkera cukr dle potřeby - zhruba 70 g 1 l vody na přípravu

Postup přípravy

Žloutky si vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou do bělavé pěny, taktéž si ušleháme s malou špetkou soli pevný sníh a mouku si prosijeme s práškem do pečiva. Pak do žloutkové…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehký špaldový koláč s jahodami

Křehký špaldový koláč s jahodami

Potřebné ingredience

Těsto: 170 g hladké špaldové mouky, 125 g másla, 60 g cukru moučka, 1 žloutek. Náplň: 250 g tvarohu ve vaničce, 1 žloutek, 50 g cukru krupice, 1 PL rumu, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 bílky. Dále: asi 6 jahod.

Postup přípravy

Na vále vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme 30 minut odpočívat v chladnu. Tvaroh smícháme s cukrem, žloutkem, pudinkovým práškem a rumem. Z…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Drobenka-varianty

Drobenka-varianty

Potřebné ingredience

2 pl másla, 4-6 pl polohrubé. mouky, 2pl cukr krystalrn1- přidat nastrouhanou citr. nebo pomeranč. kůru.rnrn2- přidat kokos, skořici,posekane oříšky

Postup přípravy

Smíchat a propracovat, posypat buchtu. Když je drobenka mazlavá, přidat mouku, nebo dat na chvilku do mrazáku.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bílkové sušenky

Bílkové sušenky

Potřebné ingredience

4 velké bílky (cca 130g), 60g hladké mouky, 65g žitné nebo špaldové celozrnné (lze i 125g hladké mouky), 100g ořechů, cca 50-70g třtinového cukru (stačí i 40)

Postup přípravy

Bílky vyšleháme s cukrem, poté rychle zašleháme mouku a nakonec stěrkou přimícháme ořechy. uhladíme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy a pečeme na 180°C asi 30-40min. Po…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dvojitý cheesecake

Dvojitý cheesecake

Potřebné ingredience

Na korpus: 130g mletých mandlí, 3 žloutky, 250g špaldové mouky, 1 lžička PP, 210g másla, 80g třtinového cukru, sůl. + cca 60-80g másla. Pečený cheesecake: 480g Philadelphia, 115g creme fraiche, 40g cukru s vanilkou, 50-70g světlého třtinového cukru, 2 vejce, 4 žloutky, 30g kukuřičného škrobu. Jahodové želé: 3 g želatiny, 2 lžíce vody, 65g mixovaných jahod, 65g čerstvé pomerančoví šťávy (cca 1 pomeranč). Nepečený cheesecake: 75g šlehačky, 55g creme fraiche, 55g Philadelphia, 20g bílé čokolády, 20g cukru, 25g mléka, 2 lžíce vody, 3g želatiny. Čerstvé jahody na ozdobu.

Postup přípravy

Z ingrediencí na korpus vypracujeme těsto, necháme zatuhnout v lednici. Poté vyválíme na plát (nebo nakrájíme tvary) a upečeme na 180°C asi 20min. (dokřupava). Necháme vychladnout…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PRIMITIVNÍ PIŠKOT NA PLECH s krémem a jahodami

PRIMITIVNÍ PIŠKOT NA PLECH s krémem a jahodami

Potřebné ingredience

Na jedno vejce - 3 dkg cukru a tři dkg hladké nebo polohrubé mouky a na lžičku kypřícího prášku (na velký plech z 9 vajec)

Postup přípravy

Bílky vyšlehám do tuha s cukrem, pak po jednom přidávám žloutky a nakonec za pomalého míchání mouku a prášek do pečiva, peču na 180 stupňů. Na krém ušlehám celé máslo a lžíci…

Zobrazit více...

Kategorie