Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláče ze slánku

Koláče ze slánku

Potřebné ingredience

Slánek: 6g soli, 60g vody, 1g droždí. Těsto: 500g hladké mouky, 90g másla, 50g cukru, 1 velké vejce, 150 - 170g mléka, citrónová kůra. Náplň dle chuti. Žmolenka.

Postup přípravy

Na slánek smícháme vodu se solí do rozpuštění, poté přidáme a rozmícháme droždí a dáme do lednice na min. 4 hodiny (použitelné další cca 4 - 5 dní). Poté všechny ingredience…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Karamelový dort

Karamelový dort

Potřebné ingredience

...

Postup přípravy

Recept z www.vikendovepeceni.cz

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Palmiers

Palmiers

Potřebné ingredience

Vodánek: 420g hladké špaldové mouky, 12g soli, 210g vody, 20g másla, 1/2 lžičky citrónové šťávy. Máslové těsto: 250g másla, 75g hladké špaldové mouky. Na prosypání cca 150g cukru krupice nebo krystal

Postup přípravy

Ingredience na máslové těsto spojíme (lze i v robotu pádlem), na fólii vytvarujeme obdélník asi 1 cm vysoký. Na vodánek v robotu vše zpracujeme na nelepivé těsto. Obě těsta…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pomerančová zmrzlina

Pomerančová zmrzlina

Potřebné ingredience

150g 10% jogurtu, 150g skyru, 15g cukru, 100g ušlehané šlehačky, 200g pomerančoví šťávy, pomerančová kůra

Postup přípravy

Cukr, šťávu a kůru svaříme, necháme do druhého dne. Poté smícháme s jogurtem v mixéru a zlehka vmícháme šlehačku. Zmrzlinu děláme buď ve zmrzlinovači nebo dáme do mrazáku a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina

Potřebné ingredience

1 šlehačka, 1 vejce, 1 lžíce cukru, 200g jahod

Postup přípravy

Bílek s 1/2 cukru vyšleháme do sněhu, žloutek vyšleháme se zbylým cukrem, jahody rozmixujeme. Do vyšlehané šlehačky vmícháme žloutkovou pěnu, jahody a nakonec zlehka zamícháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vánočka z kvásku

Vánočka z kvásku

Potřebné ingredience

Rozkvas: 1 lžíce kvasu, 150g hladké mouky, 30g moučkového cukru, 65g vody. Těsto: 300g hladké mouky, sůl, 1 žloutek, 130g mléka, 70g cukru, 100g másla

Postup přípravy

Rozkvas připravíme asi 8 hodin předem. Mléko, cukr a máslo zahřejeme, přidáme k mouce, žloutku a rozkvasu. Vypracujeme vláčné těsto. Necháme kynout asi 2 hodiny. Rozdělíme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Veněčky

Veněčky

Potřebné ingredience

Odpalované těsto: 120g vody, 3g soli, 135g mléka, 100g másla, 13g cukru, 205g hladké mouky, 5 - 6 vajec (275g). Creme patissiere: 500g mléka, 80g žloutků, 110g cukru, 50g vanilkového pudinku, 50g másla, vanilka. Žloutkový krém: 500g creme patissiere, 30g rumu, 120g másla. Fondánová poleva: 250g cukru, 130g vody, 1 lžička octu

Postup přípravy

Do hrnce dáme vodu, mléko, sůl, máslo a cukr, přivedeme k varu a nasypeme mouku. Odpařujeme asi 2 minuty. V robotu s pádlem necháme míchat do částečného vychladnutí, pak postupně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Citrónová zmrzlina s minimem cukru

Citrónová zmrzlina s minimem cukru

Potřebné ingredience

300g 10% jogurtu, 15g cukru, 100g ušlehané šlehačky, 75g citrónové šťávy, citrónová kůra, 1 - 2 lžíce rýžového sirupu

Postup přípravy

Cukr, šťávu a kůru svaříme, necháme do druhého dne. Poté smícháme s jogurtem v mixéru a zlehka vmícháme šlehačku. Zmrzlinu děláme buď ve zmrzlinovači nebo dáme do mrazáku a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Domácí bounty

Domácí bounty

Potřebné ingredience

160g kokosu, 50g oleje, 60g mléka, 50g rýžového sirupu, 40g sušeného mléka. Poleva

Postup přípravy

Část kokosu rozmixujeme najemno a smícháme všechny ingredience dohromady. Uhladíme na asi 1,5 cm silnou placku (nejlépe rozválet válečkem mezi dvěma archy pečícího papíru), dáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Muffiny s rebarborou

Muffiny s rebarborou

Potřebné ingredience

35g cukru, 120g špaldové celozrnné mouky, 1 lžička PP, 1/4 lžičky sody, skořice, sůl, 110 - 120g zakysané smetany, 60g rozpuštěného másla, 1 vejce, rebarbora nebo jiné ovoce. Žmolenka (máslo, cukr, mouka, vločky), ev. 2 - 3 lžíce mléka na doředění

Postup přípravy

Smícháme sypké ingredience, které vmícháme ke smíchaným mokrým, pokud je těsto moc husté přidáme trochu mléka. Nakonec vmícháme na ovoce, posypeme žmolenkou a pečeme na 170 °C asi…

Zobrazit více...

Kategorie