Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Potřebné ingredience

TĚSTO: 2 hrnky hladké mouky, hrnek cukru, hrnek mléka , 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, vanilkový cukr, prášek do pečiva. Při tmavé verzi navíc kakao. KRÉM: 500ml mléka, 2x kokosový puding , 1/2 másla, cukr moučka podle chuti, zakysaná smetana. Čoko poleva

Postup přípravy

Vše na těsto umixujeme dohromady. Já tentokrát dělala dvojité těsto - na plech s pečícím papírem nalijeme 2/3 těsta. Do zbytku zamícháme kakao. Nelijeme na světlé těsto a špejlí…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nepečný jahodový dort

Nepečný jahodový dort

Potřebné ingredience

2 tvarohy, 1 zakysaná smetana, 3 malé bílé jogurty, cukr moučka dle chuti, želatina za studena do nepečených moučníků + jahody a piškoty.

Postup přípravy

Vše ušleháme a přidáme cukr dle chuti. Želatinu za studena připravíme podle návodu a zamícháme do krému. Na dno formy vyskládáme piškoty, na to krém, nakrájené jahody a znovu -…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy jako dech

Řezy jako dech

Potřebné ingredience

TĚSTO: 4 vejce, 8 lžic horké vody, 150g cukru moučka, 200g polohrubá mouka, prášek do pečiva. KRÉM: 3/4l mléka, 3 vanilkové pudinky, 100g cukru, 2 zakysané smetany, 1/2 másla. DÁLE: piškoty, panák rumu, káva.

Postup přípravy

Na těsto vyšleháme bílky. V jiné míse umixujeme vše ostatní a opatrně přimícháme bílky. Upečeme dozlatova. Mezitím si uvaříme pudink s cukrem. Necháme vychladnout. Pak přimixujeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perník z cukety

Perník z cukety

Potřebné ingredience

2 hrnky nastrouhané cukety, 2 hrnky polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru, 1/2 hrnku oleje, vailkový cukr, prášek do perníku, 2 lžičky skořice, 3 lžíce kakaa, 3 vejce

Postup přípravy

Cuketu oloupeme, vydlabeme semínka a najemno nastrouháme. Necháme chvilku odstát a pak hodně vymačkáme. Vše vyšleháme a nakonec přimícháme cuketu. Na plechu s pečícím papírem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohové řezy mojí maminky

Tvarohové řezy mojí maminky

Potřebné ingredience

4 vaničky tvarohu, 20dkg cukru moučka, 15dkg změklého másla, 4 vejce, 6 lžic dětské krupičky, prášek do pečiva, ovoce

Postup přípravy

Všechno smícháme a dáme na plech. Poklademe nejlépe švestkami, ale lze i broskve nebo další ovoce dle chuti - čerstvé i v konzervě. Upečeme při 180stupňů.

Řezy jsou rychlé…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tiramisu

Tiramisu

Potřebné ingredience

2 balíčky cukrářských piškotů (mohou být i obyčejné), šlehačka, Mascarpone, pomazánkové máslo bez příchutě, 200g moučkového cukru. Dále: panák rumu, 250ml silné kávy, jahody

Postup přípravy

Zkoušela jsem různé tiramisu, ale tento nám chutná nejvíc.

Šlehačku ušleháme do tuhé hmoty. Cukr, Mascarpone a pomazánkové máslo ušleháme (kdo nemá rád chuť pomazánkového…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Drobenková buchta s pudinkem -vareni.cz

Drobenková buchta s pudinkem -vareni.cz

Potřebné ingredience

drobenka 1 ks vejce, 250 g hera, 1 ks prášek do pečiva, 250 g cukr, 600 g polohrubá mouka krém 3 lžíce cukru, 3 ks vanilkový pudinkový prášek, 1 lmléko náplň  ovoce-já dala broskve podle potřeby  tuk na vymazání  mouka na vysypání

Postup přípravy

Ze sypkých ingrediencí, hery a vejce si připravíme drobenku. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem nebo jej vymažeme a vysypeme. Kompotované ovoce scedíme. Čerstvé, mražené nebo…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VÝBORNÉ TVAROHOVÉ BUCHTY

VÝBORNÉ TVAROHOVÉ BUCHTY

Potřebné ingredience

Suroviny do středního plíšku: 200 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, malá špetka soli, vrchovatá polévková lžíce moučkového cukru, 2 deci vlažného mléka, 2 lžičky zakysané smetany, 2 žloutky, 8 polévkových lžic slunečnicového oleje, necelá půlka kostky čerstvého droždí, ½ lžičky moučkového cukru do kvásku. Tvarohová náplň: 250 g baleného tvarohu, 2-3 polévkové lžíce moučkového cukru (sladíme podle vlastní chuti), 1 sáček vanilkového cukru, 1 žloutek, 2 lžičky vanilkového práškového pudinku, strouhaná citronová kůra (ta je v náplni důležitá), předem naložené rozinky v rumu.

Postup přípravy

Věčné i vděčné tvarohové buchty, které se nikdy neomrzí a chutnají pořád stejně dobře.

Postup – tvarohová náplň:
Všechny předepsané suroviny, kromě rozinek, spojíme v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
CHUTNÝ ŠTRŮDL S HRUŠKAMI, SKOŘICÍ A ČOKOLÁDOU

CHUTNÝ ŠTRŮDL S HRUŠKAMI, SKOŘICÍ A ČOKOLÁDOU

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 balíček listového těsta, 1 vejce na potření. Náplň: 4 hrušky (oloupané a nakrájené na kostičky), 2 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 sáček vanilkového skořicového cukru, tabulka hrubě nasekané čokolády, plátky mandlí. Ostatní suroviny: 1 bílek na potření závinu, 1/2 polévkové lžíce krystalového cukru na posypání závinu před pečením.

Postup přípravy

Štrůdl s hruškami není sice tak častý, jako jablkový, ale o to větší je pak pochutnání.

Postup:
Listové těsto rozdělíme na 2 díly, které rozválíme a naplníme hruškovou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PIŠKOTOVÉ KOSTKY PLNĚNÉ ŠLEHAČKOU, ZDOBENÉ OŘÍŠKEM

PIŠKOTOVÉ KOSTKY PLNĚNÉ ŠLEHAČKOU, ZDOBENÉ OŘÍŠKEM

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 4 vejce (nejprve se zváží i se skořápkou a jejich hmotnost bude stejná pro mouku a cukr), polohrubá mouka (stejná váha čtyř vajec), jemný krystalový cukr (stejná váha čtyř vajec), 1 sáček vanilkového cukru, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, malá špetka soli do bílků, 4 polévkové lžíce studené vody. Suroviny na náplň: 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 sáček želatínového přípravku smetafix od dr. Oetkera. Ostatní suroviny: Půlky nebo čtvrtky vlašských ořechů na ozdobení, strouhaná čokoláda, malá hrst kokosu.

Postup přípravy

Léty osvědčené cukrářské pravidlo říká: Jakou hmotnost mají celá vejce i se skořápkou, tolik navážíme mouky a také cukru.

Postup-těsto:
Zvlášť se ušlehají bílky se…

Zobrazit více...

Kategorie