Domácí čokoláda
Potřebné ingredience
60g kakaového másla, 30g nepraženého kakaového prášku, asi 10g přírodního sladidla
Postup přípravy
Ve vodní lázni nebo nad parou rozehřejeme kakaové máslo, odstavíme ze zdroje tepla a vmícháme kakao se sladidlem, metličkou chvíli prošleháváme, aby vznikla hladká hmota. Misku…
Kokosové suky
Potřebné ingredience
1 salko, asi 300 g mletého kokosu, 150 g sušeného mléka, 2 lžíce moučkového cukru, kokos na obalení, červené potravinářské barvivo, kakao
Postup přípravy
V misce promícháme sušené mléko s kokosem a moučkovým cukrem. Přilijeme Salko a rukama vše propracujeme na vláčnou hmotu. Hmotu rozdělíme na tři části. Jedna část zůstane bílá, k…
Bílá "čokoláda"
Potřebné ingredience
1/2 hrnku kešu, 1/2 hrnku sekaného kakaového másla, asi 2 lžíce agávového sirupu
Postup přípravy
Rozmixujeme kešu na pastu, přidáme rozpuštěné máslo a sirup, ještě krátce promixujeme. Plníme do formiček a necháme v lednici ztuhnout.
Masarykovo cukroví
Potřebné ingredience
300g hladké mouky, 200g másla, 150 - 200g ořechů, 100g cukru moučka, 1 žloutek. Rum na namočení ořechů, cukr s vanilkou na obalení
Postup přípravy
Ořechy namočíme do směsi vody a rumu (tekutinu už nepoužíváme, rum zhořkne), minimálně na 1 hodinu (může být i přes noc). Poté všechny ingredience zpracujeme, vytvarujeme válečky,…
Mila kuličky
Potřebné ingredience
3 Mila oplatky, 100 - 125g másla, 3 lžíce rumu, 50g moučkového cukru, kokos na obalení
Postup přípravy
Oplatky nastrouháme a smícháme s ostatními ingrediencemi. Necháme chvíli v chladu, aby hmota mírně ztuhla, pak tvoříme kuličky a obalujeme v kokosu.
Kokosky
Potřebné ingredience
200 - 250g cukru, 140g kokosu, 4 bílky, 25g strouhanky
Postup přípravy
Z bílků vyšleháme sníh, před koncem přidáme cukr, nakonec kokos a strouhanku. Lžičkou děláme hromádky na plech s pečícím papírem. Pečeme asi na 160 - 170°C.
Marokánky
Potřebné ingredience
250ml šlehačky, 20g g hladké mouky, 1 VC, 10g cukru, 320g "tuhých" ingrediencí (ořechy, kandované ovoce - citrusová kůra, třešně, sušené ovoce - meruňky, švestky, brusinky,..., semínka - slunečnice, chia, lněná,...). Čokoláda na potření.
Postup přípravy
Ve smetaně rozšleháme mouky, přidáme cukry a dáme vařit za stálého míchání do zhoustnutí. Přisypeme tuhé ingredience, zamícháme a pomocí dvou lžiček děláme na plech s pečícím…
Kokosové kuličky rafaelo
Potřebné ingredience
250g kokosu, 150g bílé čokolády, 1/2 plechovky salka, 125 g másla. Kokos na obalení, mandle
Postup přípravy
Salko a čokoládu rozehřejeme nad parou, přidáme kokos a zamícháme. Necháme přikryté při pokojové teplotě do druhé dne. Poté zapracujeme do kokosové hmoty máslo a necháme v chladu…
Kakaové polštářky
Potřebné ingredience
200g hladké mouky, 120g cukru moučka, 35 - 40g kakaa, 180g másla, 1 žloutek. Náplň č. 1: 100g mandlového marcipánu, 2 lžíce amaretta. Náplň č. 2: hrst směsi sekaných ořechů, 1 - 2 lžíce medu, 1 - 2 lžíce amaretta.
Postup přípravy
Vypracované těsto necháme chvíli v chladu, poté rozdělíme na 4 stejné díly. Dva z nich vyválíme na pečícím papíru (pro lepší manipulaci) a dáme chvíli do chladu. Mezitím vyválíme…
Pudinkové cukroví
Potřebné ingredience
250g hladké mouky, 2 a 1/2 balíčku vanilkového pudinku, 130g cukru moučka, 120g omegy (nebo 60g másla a 60g omegy), 2 celá vejce. Marmeláda na slepování, čokoláda na namáčení
Postup přípravy
Těsto zpracujeme a necháme v chladu odpočinout. Poté přes masový strojek vytvoříme pásy, které nakrájíme na stejně velké kousky, upečeme. Poté slepujeme marmeládou a konce máčíme…