Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
Kávové  rohlíčky

Kávové rohlíčky

Potřebné ingredience

120 g ořechových jader nebo mandlí,KL jemně mleté kávy,2 bílky,3 PL medu,tuk na vymazání plechu

Postup přípravy

Do misky nasypeme jemně nastrohaná jádra orechů nebo mandlí a přidáme mletou kávu. Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého po lžičkách zašleháme tekutý med (pokud med…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Makové cukroví

Makové cukroví

Potřebné ingredience

Makové cukrovičko 100 g mletého máku (bílý nebo modrý), 100 g rozinek, 50 g ořechů, asi 1 lžíce medu

Postup přípravy

Ořechy jemně nasekáme, rozinky krátce povaříme, posekáme nebo umeleme. Smícháme s mletým mákem a osladíme medem. Důkladně prohněteme a vláčné těstíčko rozválíme na vále posypaném…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Měkké marokánky

Měkké marokánky

Potřebné ingredience

2dcl mléka, 20dkg cukru, 3dkg hl. mouky, 5 dkg másla ,40dkg směsi ovoce, oříšků...

Postup přípravy

Svaříme mléko, máslo, mouku a cukr na hustou kaši. Potom přidáme směs ovoce
a oříšků a promícháme. Potom už jen udělat lžičkou placičky na plech a sušit v troubě
při max.…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
karamelové kornoutky

karamelové kornoutky

Potřebné ingredience

salko, máslo, oříšky, rozpuštěná čokoláda, dortové opratky

Postup přípravy

Dortové oplatky si nařežeme na čtverečky cca 3x3cm a nad párou třeba v pařáčku na knedle je necháme povolit,pak v rukou smotáme to kornoutku.
Den předem si uvaříme salko…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Čokoládové kytičky

Čokoládové kytičky

Potřebné ingredience

210 g hladké mouky, 140 g tuku Stella, 2 žloutky, 30 g strouhané čokolády na Schwarzwälder dorty, 70 g mletých ořechů, 140 g moučkového cukru.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme v chladu odpočinout, vyválíme, vykrajujeme hvězdičky, potřeme je bílkem a posypeme strouhaným kokosem. Upečeme.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Vanilkové rohlíčky 2011

Vanilkové rohlíčky 2011

Potřebné ingredience

250g hl mouky, 180g masla, 90g praskoveho cukru, 100g lisk. orisku, 1-3 lzice rumu

Postup přípravy

Udelame si testo a nechame alespon hodinu v lednici odpocinout. Pak si udelame dlouhy valecek ktery krajime na 5cm dlouhe dilky a tvarujeme do rohlicku. Dame pect, jeste horke…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Limetkové koláčky s ořechy

Limetkové koláčky s ořechy

Potřebné ingredience

300 g hladké mouky, 200 g másla nebo Hery, 100 g moučkového cukru, limet-ková kůra a šťáva, špetka soli, 2-3 žloutky, 2 balíčky vanilkového cukru.\\\\\\\\r\\\\\\\\nOřechová hmota: 200 g strouhaných vlašských ořechů, 100 g meruňkové marmelády, 50 g moučkového cukru, 50 g piškotových drobečků, 1 bílek. \\\\\\\\r\\\\\\\\nPůlky vlašských ořechů na ozdobení.

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme ořechovou náplň. Z uvedených surovin umícháme tužší hmotu.\\\\\\\\r\\\\\\\\nNa válu vypracujeme obvyklým způsobem linecké těsto, necháme je odpočinout,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Kokosové dortíčky s mandlovou náplní

Kokosové dortíčky s mandlovou náplní

Potřebné ingredience

Suroviny: 300 g hladké mouky, 200 g másla, citrónová kůra a šťáva, 100 g moučkového cukru, špetka soli, 60 g strouhaného kokosu, 1 vejce, 1 balíček vanilkového cukru.\\r\\nMandlová náplň: 250 ml kokosového mléka, 100 g krupicového cukru a 200 g strou-haných oloupaných mandlí, 150 g změklé bílé čokolády a mandlový likér podle chuti.\\r\\nPoleva: moučkový cukr, 1 lžíce horké vody, 2 lžíce mandlového likéru, kousek bílku.\\r\\nProužky mandlí a rozpuštěná tmavá čokoláda na ozdobu.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do fólie a necháme v chladnu odpočinout. Těsto pak rozválíme na sílu 3 mm a vykrájíme malá kolečka. Pečeme je při 170°C…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Kávová esíčka s nugátovým krémem

Kávová esíčka s nugátovým krémem

Potřebné ingredience

Suroviny : 375 g hladké mouky, 250 g másla nebo Hery, 125 g moučkového cukru, 1 rov-ná lžička mleté zrnkové kávy, 50 g strouhaných vlašských ořechů, špetka soli, 1 lžíce kakaa, 4 žloutky. Nugátový krém Carla, čokoládová poleva (čokoláda na vaření a 100% tuk v poměru 3:1), bílá cukrářská poleva, zrnka pražené kávy.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, necháme je odpočinout a rozválíme na sílu asi 3 mm. Vykrájíme esíčka a pečeme je asi 7 minut při 170°C. Esíčka slepujeme po dvou nugátovým…

Zobrazit více...

Kategorie