Dýňový džus
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 1,5 kg dýně, 6-7 l vody, 60 dkg cukru, 3 citrony, 1 / 2 l citrónového sirupu, 1 lžička kyseliny citrónové Jak na to:
Postup přípravy
Dýně nakrájíme na kostičky a dáme do většího hrnce. Přidáme cukr a 1 l vody. Nakrájíme 1 citron bez slupky a přidáme s kyselinou citronovou. Vše necháme stát 24 hodin. Pak vše…
Jablečný krém se šlehačkou -rychlý dezert na mlsání
Potřebné ingredience
4 velká jablka,2 lžičky citronové šťávy,1 vanilkový cukr,krystal.cukr dle chuti,1 šlehačku,skořici,piškoty
Postup přípravy
Jablíčka oloupeme vykrojíme jadřinec a nakrájíme na malé kousky.Dáme do kastrolu,pokapeme citronovou šťávou a rozdusíme na kaši,do horkého vmícháme oba cukry a rozmixujeme…
ŠVESTKOVÁ NUTELLA
Potřebné ingredience
250 g cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 1,5 kg švestky pěkně zralé-sladké 250 g třtinový cukr 150 g hořká čokoláda asi s 60% kakaa trochu rumu podle chuti,-ale nemusí se..
Postup přípravy
Švestky rozvaříme s cukry a nakonec přidáme čokoládu a trochu rumu podle chuti. Směs mícháme a vaříme do zhoustnutí.
Teplou směs naléváme do sklenic, ve kterých švestkovou…
Marmeláda za studena z černého rybízu - vitamínová…
Potřebné ingredience
1 l šťávy z černého rybízu, 1,5 - 1,75 kg cukru krupice
Postup přípravy
O léčivých účincích černého rybízu se zde nebudu rozepisovat - např. viz. odkaz
http://www.ordinace.cz/clanek/cerny-rybiz/ a další léčivé účinky jsou popisovány v řadě různých…
Zemplínsky koláč
Potřebné ingredience
Zemplínský koláč Ingredience: 400 ml polotučného mléka, 1 a 1/2 lžičky soli, 600 g polohrubé mouky, 50 g sušeného mléka, 50 g Palmarínu, 50 g práškového cukru (i více, podle chuti), 1 balíček sušeného droždí (7 g) (ja som dala 30 g čerstvého droždia)
Postup přípravy
Všetko dáme do domácej pekárničky, ja som piekla v moulinexke na programe1, je vynikajúci
Recept som nasla niekde na internete, tak nech sa autorka nehneva
*+*Melounový salát*+*
Potřebné ingredience
* 2 oranžové melouny * půl žlutého cukrového melounu * kousek červenéhomelounu * polníček na dozdobení * 2 pomeranče * 100 g piniových oříšků
Postup přípravy
Oranžové melouny rozpůlíme, důkladně vydlabeme semínka, část dužiny pečlivě vykrojíme a půlky melounů použijeme jako misky na salát. Dužinu všech melounů zbavíme dokonale semínek,…
ROZVÁŘKA Z JABLEK - snadná a nekazí se!!!
Potřebné ingredience
5 kg jablek (nejlépe letních),1 kg cukru, 3 lžíce octa
Postup přípravy
Jablka zbavíme jadřince (letní jablka neloupeme) a nakrájíme na kousky (čtvrtinky až osminky), přidáme cukr a ocet a necháme 24 hodin uležet. Druhý den svaříme do husta,plníme…
Rady - spravne zmrazovani ovoce a zeleniny
Potřebné ingredience
ovoce a zelenina
Postup přípravy
Pri spravnem zmrazeni si ovoce a zelenina zachovavaji vyssi vyzivnou hodnotu nez pri nakladani ci sterilizaci. Pri teplotach od 6-12 stupnu se zastavi zivot mikroorganismu.…
Jahodové osvěžení
Potřebné ingredience
250 g jahod, 1 smetana ke šlehání, moučkový cukr
Postup přípravy
Jahody nakrájíte, zalijete smetanou a dodáte cukr dle chuti. Poté dáte vychladit do chladničky.
Dobrou chuť!!!