Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
čalamáda - rychlá a moc dobrá

čalamáda - rychlá a moc dobrá

Potřebné ingredience

NAKROUHAT : 1 kg okurek - kolečka,1/2 kg mrkve - nudličky . NAŘEZAT : 1 kg paprik - nudličky, 1 kg cibule - kolečka. NÁLEV : 1 l vody, 1/4 kg cukru, 1/2 l octa, 7 lžiček soli - přivedeme do varu. Množství je na 7 ks sklenic. Recept máme od našeho ,,šéfa,, z práce.

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Marmeláda z rajčat

Marmeláda z rajčat

Potřebné ingredience

3 kg rajčat 1,3 kg cukr krystal 2 ks cukr vanilka 2 lžičky kyseliny citronové 1,5 dc rumu želírovací cukr

Postup přípravy

Nakrájená rajčata vaříme hodinu.Přes síto propasírujeme přidáme cukr (krystal i vanilkový) a znovu hodinu vaříme.Před koncem přidáme rum a kyselinu a podle návodu želírovací cukr…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dýňová přesnídávka

Dýňová přesnídávka

Potřebné ingredience

1 kg dýně,1/4 l vody,1/2 PL kysel.citronové,20 dkg cukru

Postup přípravy

Dýně se nakrájí a nechá přes noc louhovat + kysel.citr.
Směs se uvaří + 20 dkg cukru ,vše se potom rozmixuje a zahustí 1 pudinkem v 1/8 l vody se prášek rozmíchá a nalije do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
PIKANTNÍ TOASTY Z CUKET

PIKANTNÍ TOASTY Z CUKET

Potřebné ingredience

3 kg cuket (bez pecek), 1 kg cibule, 1 sádlo, 3 hlavičky česneku, 2 lžičky chilli koření, 1 sojová omáčka, 2 vegety speciál, 2 velké rajské protlaky

Postup přípravy

Cibuli zpěníme na sádle, přidáme postrouhanou cuketu, česnek, chilli koření, vegetu, sojovou omáčku a dusíme 20 minut. Pak přidáme rajský protlak a 5 minut necháme vařit. Dáme do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nálev na okurky  1sklenice,0,7l

Nálev na okurky 1sklenice,0,7l

Potřebné ingredience

3kuličky nového koření, 3kuličky pepře, 3-4kolečka mrkve, 3plátky cibule, 3kávové lžičky cukru, 1rovná kávová lžička soli , 1/2lžičky hořčičného semínka, 3kolečka sacharinu, kopr, 1dcl octa, láhev dolít vodou

Postup přípravy

Do sklenice naskládáme okurky,které proložíme všemi předepsanými ingrediencemi.Omyjeme okraje sklenice,uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při teplotě 85 stupňů C.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SKVĚLÝ DOMÁCÍ KEČUP od pani Lucie K. (luciášek) ID 8216 je opravdu moc dobrý letos ho chci opět znovu udělat děkuji za receptík kečep je opravdu vynikající

SKVĚLÝ DOMÁCÍ KEČUP od pani Lucie K. (luciášek) ID…

Potřebné ingredience

3kg rajčat, 4 větší cibule, 4 větší jablka, 3 stroužky česneku, 2 lžíce soli, 15 dkg cukru, 10ks cukerínu (sacharinu = umělé sladidlo ), 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 dcl octu, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 5-6 hřebíčků, 1a1/2 lžíce nového koření.

Postup přípravy

Rajčata nakrájíme na poloviny, jablka oloupeme a vykrojíme jádřince, cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme do velkého asi 7L hrnce a přidáme ostatní suroviny. Vaříme 1a1/2…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ďábelská pomazánka na tousty

Ďábelská pomazánka na tousty

Potřebné ingredience

1kg paprik, 1kg rajčat, 750g cibule, 1 feferonka, 1 konzerva Luncheon meatu, 1 konzerva vepřového masa, palička česneku, 0,5 balíčku Deka, 500g tvrdého sýra ( měla jsem pár ostřejších paprik tak už jsem nedavala feferonku aby to nebylo moc ostré.. ) Vše pomeleme, smicháme a vaříme 1 hodinu, co chvíli promichame. Potom plníme do skleniček a zavařujeme cca 1 hodinu na 100°C. tento recept mám od kamarádky, minulý rok jsem ho dělala poprvé a letos ho budu dělat znova.. moc nam to chutnalo Budu moooc Ráda, pokud budete pomazanku dělat když mi napíšete jak Vám to chutnalo:))

Postup přípravy

Vše pomeleme, smicháme a vaříme 1 hodinu. Potom plníme do skleniček a zavařujeme cca 1 hodinu na 100°C.
tento recept mám od kamarádky, minulý rok jsem ho dělala poprvé a letos…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Hořčice z cukety mé maminky

Hořčice z cukety mé maminky

Potřebné ingredience

2 kg cukety ,1 cibule,3 stroušky česneku,1-4 l oleje,1 dcl octa,pul žičky pepře,pul žičky čili,kořeni,3 zrala rajčata ,1 lžice soli,13 dkg cukru.

Postup přípravy

Vše vařime 50 minut a pak přidame 1 malou obyč. hořčici a ješte 5 minut povařime .
Rozmixujeme a plnime do sklenic,sterilizujeme.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Marmelada z rajcat a jablek

Marmelada z rajcat a jablek

Potřebné ingredience

1 kg rajčat, 1 kg jablek 1 kg cukru, 1 vanilkovy cukr 2 pektogely stava ze 2 citronu 6 lzic rumu

Postup přípravy

Nakrájená rajčata jabka vaříme na mírném ohni.az do te doby nez se nerozvari Propasírujeme a přidáme cuk ,pektogel, vanilkový cukr a vaříme az do te doby jak to zacne hostnout Do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
BORůVKOVÝ DŽEM

BORůVKOVÝ DŽEM

Potřebné ingredience

Borůvky, želírovací cukr 3:1 SUPER

Postup přípravy

Na slunném místě natrháme 3 až 4 litry borůvek, abychom měli 1kg až 1,5 kg ovoce = 1 balíček želírovacího cukru.
Borůvky omyjeme a rozložíme na plech, vybereme lístečky a…

Zobrazit více...

Kategorie