Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Sirup z květů černého bezu

Sirup z květů černého bezu

Potřebné ingredience

2 l převařené a vychlazené vody, 15 květu černého bezu, 4-5 dkg kys. citronové, 2kg. cukru

Postup přípravy

Vodu převaříme ,vychladíme naložíme do ní 15 květů a kys. citronovou - necháme zaležet 24 hodin, následující den scedíme a přidáme 2kg. cukru,opět necháme 24 hod. za občasného…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Sirup z černého bezu

Sirup z černého bezu

Potřebné ingredience

25 květů
2 l převařené vody
4dkg ksyseliny citronové
2 citrony bez pecek nakrájet

Postup přípravy

Nechat vše 24 hod. vyluhovat.Druhý den vymačkat, přecedit a přidat 2 kg cukru, nechat rozpustit.Doporučuji to udělat do sklenic na zavařování, zavíčkovat a zavařit 15 minut, žádná…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Med z květů černého bezu-NA KAŠEL,NACHLAZENÍ od p.Yvonny K.

Med z květů černého bezu-NA KAŠEL,NACHLAZENÍ od p…

Potřebné ingredience

Na 1 litr vody-minimalne 25 velkych kvetu cerneho bezu,1 kg cukru,1 velky citron

Postup přípravy

Kvety opereme,odstrihame velke stonky....Citron oloupene a nakrajime na platky. Zalijeme vodou a povarima aspon 20 minut...Pote nechame 24 hod vylouhovat.
Druhy den precedime…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Vynikajici marmeladka   rebarborovo-bananova nebo                            broskvovo + rybizova

Vynikajici marmeladka rebarborovo-bananova nebo …

Potřebné ingredience

1kg ovoce, 1/2 kg zel. cukru

Postup přípravy

Dame do hrnce (ovoce nerozmackavame) zasypeme cukrem, kdyz se to zacne varit (bublat) varime jeste 4 min. Potom nalijeme do sklenicek a oratime dnem nahoru.

Varinaty:…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Červená řepa

Červená řepa

Potřebné ingredience

červená řepa, nálev na okurky

Postup přípravy

Červenou řepu očistíme a povaříme ve vodě doměkka. Vychladlou oloupeme a nakrájíme (kostky, proužky, dá se strouhat na V-kráječi). V míse zalejeme svým oblíbeným nálevem na okurky…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
JAHODOVO-BANÁNOVÝ DŽEM

JAHODOVO-BANÁNOVÝ DŽEM

Potřebné ingredience

700g jahod,300g banánů,1 lžička kyseliny citrónové Dr.Oetker,1 extra želírovací cukr 2:1 Dr.Oetker,

Postup přípravy

Omyté jahody a oloupané banány nakrájíme nadrobno a navážíme.Ovoce,kyselinu a cukr v hrnci smícháme a za stálého míchání přivedeme k varu.Necháme 5 minut povařit-opět za stálého…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zeleninové tousty

Zeleninové tousty

Potřebné ingredience

1 kg rajčat,1 kg paprik,1 kg cibule,35 dkg cukru,2 dcl octa,2 dcl oleje,1 deko,1 balíček sladké papriky,2 lžičky chilli papričky sušené mleté

Postup přípravy

Všechny suroviny nameleme na masovém mlýnku,nebo na robotu a 40 minut povaříme.Měla by se vyvařit trochu ta voda a potom plníme do sklenic,a sterilujeme.Asi tak10-15 minut,jen aby…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
broskvovobanánová marmeláda

broskvovobanánová marmeláda

Potřebné ingredience

1kg broskví
250g banánů
1 želírovací cukr

Postup přípravy

Broskve oloupat a rozkrájet , banány na kolečka a pak vše dát do robotu a rozsekat na kousky.
Dáme do velkého hrnce přidáme želírovací cukr.
Dál už postupujeme podle návodu…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
NAKLÁDANÁ ZELENINA

NAKLÁDANÁ ZELENINA

Potřebné ingredience

55dkg celeru,60dkg mrkve i víc,35dkg petržele,30dkg kedluben,10dkg pórku,20dkg cibule,25dkg květáku,1/2kg soli,stačí i míň/je to dost slané/1/4kg sádla,5 celerových listů,4 petrželové listy,2 stroužky česneku-nemusí být

Postup přípravy

Všechnu zeleninu nastrouháme na hrubo na robotu,podusíme asi 10 minut na sádle a pak plníme do sklenic a pořádně utáhneme.Takto upravenou zeleninu používám do polévek nebo pod…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Houbová směs na cokoli

Houbová směs na cokoli

Potřebné ingredience

1dcl oleje, 5 cibulí 5 paprik 1 kečup s česnekem, nebo obyčejný kečup a lisovaný česnek, stroužků podle velikosti a jak má každý rád, 1 rajský protlak větší, 1střední miska podušených , pokrájených a scezených hub,sůl, feferonka.

Postup přípravy

pokrájenou zeleninu dusíme,když změkne přidáme kečup a protlak./česnek/. Smícháme s podušenými , houbami , osolíme a sterilujeme asi 15 - 20 min.Dá se použí na těstoviny, ,rýži,…

Zobrazit více...

Kategorie