Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Červená řepa

Červená řepa

Potřebné ingredience

5 kg červené řepy, 5 kg zelí, 1 kg cibule, 1 polévková lžíce kmínu, 6 polévkových lžic soli.... Nálev: 800-900 g cukru, 3 litry vody, 1 litr octu

Postup přípravy

Červenou řepu uvaříme a pak nastrouháme, zelí si nakrájíme syrové a cibulku na drobno.. Přidáme sůl a kmín a vše pořádně promícháme.. Nálev uvedeme k varu a vaříme asi 10 minut..…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Šípková marmeláda

Šípková marmeláda

Potřebné ingredience

Zralé šípky a cukr. Na 1 kg šípkového protlaku dáme 0,5 kg cukru, můžete přidat hřebíček

Postup přípravy

Natrháme šípky, nejlépe velké a tak akorát zralé = při stisknutí se krásně rozpůlí, pak jdou pěkně a rychle čistit od semínek a chloupků. (nesmí být mazlavé-To se odstraní…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
DÝNĚ,DÝNOVÝ KOMPOT -SUPER!!

DÝNĚ,DÝNOVÝ KOMPOT -SUPER!!

Potřebné ingredience

5 KG NAKRÁJENÉ DÝNĚ,2 L VODY ,2 KG CUKRU ,1/2 L BÍLÉHO VÍNA /JAKÉKOLIV// ,2 CITONY NAKOUSKY ,2 CITRONY VYMAČKAT,10 KS HŘEBÍČKU,3 VANILKOVÉ CUKRY.,1 KOMPOT ANANASOVÝ NEBO TREST ANANASOVÁ

Postup přípravy

DÝNI ZBAVÍME JADŘINCE A SLUPKY ,NAKRÁJÍME NA KOSTIČKY A NECHÁME 24 HODIN PONOŘENÉ VE VODĚ + 4 DCL OCTU . PAK DÝNI DŮKLADNĚ PROPEREME VE VODĚ A NECHÁME OKAPAT. PŘIPRAVÍME SI NÁLEV…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
DŽUS ,JUJCE Z DÝNĚ -VÝBORNÝ!!!!!

DŽUS ,JUJCE Z DÝNĚ -VÝBORNÝ!!!!!

Potřebné ingredience

3 KG DÝNĚ NAKOUSKY , 2.5 L VODY , 1 NEBO 1.2 KG CUKRU /PODLE VAŠÍ CHUTI/ ,1 LŽÍCE KYS. CITRONOVÉ ,2 CITRONY,1 OVOCIT /CITRONOVÝ SIRUP /,+ ŠTÁVA ZE 3 CITRONŮ

Postup přípravy

DÝNI NAKRÁJÍME NA KOUSKY A NECHÁME 24 HODIN STÁT V NÁLEVU , -2.5 L VODY ,CUKRU A KYS . CITRONOVÁ .
DRUHÝ DEN PŘIDAT K NÁLEVU S DÝNÍ 2 CITRONY NA KOLEČKA -VŠE UVAŘIT A…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
FAZOLOVÝ SALÁT

FAZOLOVÝ SALÁT

Potřebné ingredience

80 dkg fazolí, 1 kg paprik, 1 kg rajčat, 1 kg cibule

Postup přípravy

Fazole uvaříme do měkka a scedíme.

Papriky, rajčata a cibuli nakrájíme a dusíme na 1 dl oleje. Pak do dušené zeleniny přidáme vařené fazole,
1 dl octa, 25 dkg cukru,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ZELNÝ SALÁT

ZELNÝ SALÁT

Potřebné ingredience

2,5 kg zelí, 1 kg paprik, 0,5 kg cibule, 0,5 kg mrkve, 5 feferonek, 2 dl oleje, 20 dkg cukru, 0,5 l octa, 1 deko

Postup přípravy

Zelí, papriku, cibuli a mrkev nastrouháme na nudličky, feferonky nakrájíme na malinké kousíčky, přidáme ostatní přísady a vše promícháme. Dáme do skleniček a sterilujeme 20 minut…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zeleninový protlak pod svíčkovou

Zeleninový protlak pod svíčkovou

Potřebné ingredience

1 kg mrkve, 0,5kg petržele, 0,7 kg celeru, 0,5kg cibule, 5 lžic soli, 7 lžic cukru, 7 lžic octa, 1 lžička nového koření, 1,5 lžičky pepře, bobkový list ( asi 5 ks), trochu vody

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou, přidáme koření, cukr, sůl a ocet a dusíme do měkka. Já koření vážu do kousku gázy a po uvaření vytáhnu. Necháme po…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pečená povidla

Pečená povidla

Potřebné ingredience

2kg vypeskovaných švestek, 4 lžíce rumu, 1/4 - 1/2 lžičky skořice, 500g cukru, 2 lžíce octa

Postup přípravy

Švestky nasypeme do pekáčku (vyššího plechu),polijeme octem a dáme do vyhřáté trouby na 250 C, pečeme 25min. Poté posypeme polovinou cukru a pečeme dalších 25min na 250 C, ještě…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
zeleninová hořčice z cukety

zeleninová hořčice z cukety

Potřebné ingredience

1kg paprik, 1kg rajčat, 1kg cibule, 1 a půl ks cukety, pálka česneku, 2 feferonky (česneku a feferonky dávám míň podle chuti), pomeleme nebo nakrájíme ( já strouhám na robotu, kromě rajčat ty krájím). 1kelímek plnotučné hořčice, 8dkg soli, 15 dkg cukru, 1 dcl octa, 1/4 l oleje, lžíce pepře

Postup přípravy

vše smícháme, vaříme 1 hodinu do zhoustnutí. Protože to mám na hrubo nastrouhané tak to po změknutí projedu ponorným mixérem. Pokud byste mlely není potřeba mixovat. Dáme do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
DOMÁCÍ KEČUP PEČENÝ V TROUBĚ

DOMÁCÍ KEČUP PEČENÝ V TROUBĚ

Potřebné ingredience

2kg rajča, 2 papriky ( bílá nebo zelená ) , 4 cibule, 5 stroužků česneku, 2 polévkové lžíce soli, 25dkg cukru, 1 pol. lžíce mleté papriky, 1 dcl octu, 5 kuliček nového koření, 5 hřebíčků, 2 bobkové listy, kdo chce může i kousek celé skořice

Postup přípravy

Rajčata, papriky, cibuly a česnek nakrájíme - já to dala do většího pekáče. Přidáme všechny další ingrediece, promícháme a dáme péct do trouby, na 220 stupňů 1 hodinu. Občas…

Zobrazit více...

Kategorie