Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Jednohubky po kterých se jen zapráší

Jednohubky po kterých se jen zapráší

Potřebné ingredience

 20 dkg niva  2 stroužky česnek  1 ks listové těsto  1 plechovka rajčatové pyré  1 ks vejce  40 dkg anglická slanina podle chuti  bazalka  oregano

Postup přípravy

Listové těsto rozdělíme na 3 díly a z každého dílu vyválíme tenký pruh. Každý pruh potřeme rajčatovým pyré promíchaným s prolisovaným česnekem, poklademe slaninou a posypeme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
JEDNOHUBKY

JEDNOHUBKY

Potřebné ingredience

viz. postup

Postup přípravy

Rybičkové:-
1 olejovky
100 g másla
okurka jemně nastrouhaná, malá cibule drobně nakrájená, lžíce Majolky®, špetka pepře, sůl

Z lučiny:
2 lučiny
1 tavený sýr…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
PIKANT POMAZÁNKA

PIKANT POMAZÁNKA

Potřebné ingredience

 100 g eidam  1 - 2 špetek sůl  1 kelímek pomazánkové máslo  1/4 - 1/2 lžičky chilli vločky  100 - 150 g zakysaná smetana podle potřeby  chilli vločky  olivy  salám  malá bageta  mozzarella třešinky

Postup přípravy




Pomazánku připravíme promícháním pomazánkového másla (bez příchuti) se zakysanou smetanou, nastrouhaným eidamem. Dochutíme solí a vločkami chilli. Pikantní pomazánku…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Brynzáčky k vínu

Brynzáčky k vínu

Potřebné ingredience

500g polohrubé mouky,80g tuku,nebo oleje,1 žloutek,250 ml mléka,20g droždí,špetka soli,1/2 lžičky cukru. Na náplň:10 dkg nivy,10 dkg brynzy,4 lžíce zakysané smetany,trocha pažitky/ v zimě používám mraženou/ vejcena potření,sůl a kmín na posypání

Postup přípravy

Já si těsto zadělávám v pekárně ,ale lze i normálně v míse.
Do vlažného mléka dáme lžíci cukru a mouky,rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
Do mísy prosijeme mouku…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Slané podvodnice - k  vínku

Slané podvodnice - k vínku

Potřebné ingredience

40 dkg hladké mouky,30 dkg Hery,6 lžic mléka,2 dkg droždí,špetka soli

Postup přípravy

Z vlažného mléka a rozdrobeného droždí si uděláme kvásek.Když vyběhne dáme do mísy k mouce a tuku,osolíme a vymícháme hladké těsto,které pak dáme kynout na 1 hodinu do studené…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Nivová kolečka k vínku

Nivová kolečka k vínku

Potřebné ingredience

200g Hery, 240g hladké mouky,,240g Nivy,vejce na potření,mandle na ozdobu

Postup přípravy

Do mísy nastrouháme sýr a Heru,přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto,které necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout. Pak vyválíme plát silný 3 milimetry a vykrajujeme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
šunkové závitky-dobrý vyproštovák:-)

šunkové závitky-dobrý vyproštovák:-)

Potřebné ingredience

šunka,nebo šunkový salám,cibule,ocet,párátka

Postup přípravy

cibuli nakrájet na jemno,dát na plátek šunky,přehnout na půlku,pak na čtvrtku a zadělat párátkem.
je to spíš takový kornoutek,naskládat do mísy a zalít octem s troškou vody.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Dušené vinné klobásy na Vánoce

Dušené vinné klobásy na Vánoce

Potřebné ingredience

Vinná klobása několik metrů nebo kil :-) (záleží, na jakou míru/váhu vám je v řeznictví prodají); červené nebo bílé stolní víno

Postup přípravy

Mám tu recept po své babičce, které vadilo, že smažením přichází vinná klobása o svou vinnou chuť. Já jsem to od ní převzal a musím říct, že takto připravené vinné klobásy…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
domáci musli-děkuji zdravastrava

domáci musli-děkuji zdravastrava

Potřebné ingredience

Příprava: ovesné vločky, dýňová, sezamová a slunečnicová semínka, přidejte mandle, brusinky, rozinky, skořici,anýz

Postup přípravy

Ve vodní lázni nechte rozehřát trochu medu (na 1 balení ovesných vloček stačí bohatě 2 lžíce medu) a celou směs medem polijte a promíchejte.
Poté nechte zapéct v troubě na 175…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Domácí nutela

Domácí nutela

Potřebné ingredience

Rada uvadim recept na domaci. bilou ci klasickou Hnedou nutellu 100 g bile cokolady ( na hnedou nutellu mlecnou cokoladu) 100 g masla 100 g liskovych orisku a 100. G cukr moucka a jeden vanilkovy cukr

Postup přípravy

Rozpustit pomalu maslo s cokoladou tj na pomalem ohni; orisky mixovat s cukrem a vanilkou tak aby nepustily moc. Oleje ale byly jemne umlete resp umixovane; pak dat do hrnce k…

Zobrazit více...

Kategorie