Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Bramborák na plechu

Bramborák na plechu

Potřebné ingredience

1 - 1,2 kg brambor, 2 vejce, 2 dl mléka, hladká mouka,(polohrubá) sůl, pepř, majoránka, 5 - 6 stroužků česneku, 250 g uzeniny (salám, kabanos, uzené,...), 200 g tvrdého sýra, tuk na vymazání plechu

Postup přípravy

Oloupané brambory nastrouháme. Zalijeme horkým mlékem, přidáme vejce a tolik mouky, aby vzniklo řídké těsto jako na klasické bramboráky. Osolíme, přidáme majoránku, pepř a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Úplně jednoduché tyčinky

Úplně jednoduché tyčinky

Potřebné ingredience

Listové těsto, vejce, na posypání sůl, sezamové semínko, kmín nebo podle chuti

Postup přípravy

Vyválíme si listové těsto, potřeme rozšlehaným vajíčkem, osolíme, posypeme sezamovým semínkem. Pak rádýlkem nakrájíme tyčinky a přeneseme na plech s pečícím papírem.
Peču na…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
dobrůtka v alobalu

dobrůtka v alobalu

Potřebné ingredience

asi 1kg, libového bůčku, 15 stroužků česneku,1,5 lžičky soli,1 lžička pepře, 1 lžička sladké papriky, zakápnout sojovkou

Postup přípravy

Bůček uvaříme v papiňáku cca 20min, necháme schladnout,ale ne úplně, vlažný rozřežeme na plátky a ty potíráme kašičkou z utřeného česneku, pepře soli, sladké papriky a sojovky…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Preclíky z nekynutého těsta

Preclíky z nekynutého těsta

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky,150 g rozehřátého másla,2 žloutky,1 malou lžičku soli, 1 celé droždí, asi 1,5 dc mléka podle hustoty těsta aby se nelepilo.

Postup přípravy

Vypracuje se těsto , za mě dělala pekárna ,ale nenechá se kynout a ihned se tvarují preclíčky.Ty se namáčejí v rozšlehaném vejci a potom se namočená strana obalí v máku ,hrubé…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
BROKOLICOVÉ KOLÁČKY

BROKOLICOVÉ KOLÁČKY

Potřebné ingredience

1 brokolice, 1 listové těsto, 2 vejce, 2 ks velkého taveného sýra, strouhanka nebo pohankové vločky, provensálské koření nebo koření na pizzu, 3 stroužky česneku, sůl

Postup přípravy

Tyto koláčky jsem našla v sešitku Pošli recept! Jsou od paní Jitky Tvrdíkové. Všem u nás chutnají. Brokolici uvaříme v osolené vodě, rozsekáme, přidáme sýr, česnek, koření, sůl,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Slaná podkova pro manžela

Slaná podkova pro manžela

Potřebné ingredience

přísady stejné jako u ostatních slaných dortů

Postup přípravy

stejný

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Úžasná strouhanková omeleta

Úžasná strouhanková omeleta

Potřebné ingredience

Tuto omeletu doporučuji vyzkoušet. Je nadýchaná, hotová za chviličku a můžete na ni dát cokoliv, co máte rádi. Nejlépe chutná s čersvou zeleninkou. Na dvě omelety potřebujeme: 4 vrchovaté lžíce strouhanky, 4 vejce, sůl, pepř, sladká paprika, olej na smažení. Na ozdobu: hořčice, kečup, zelenina podle chuti (cibule, rajčata, paprika, pórek....), strouhaný sýr. Kdo má rád, může posypat šunkou nakrájenou na kostičky nebo jiným salámem či uzeninou.

Postup přípravy

Z vajec, strouhanky, soli, pepře a sladké papriky umícháme těstíčko. Naběračkou nalejeme do rozpáleného oleje a roztáhneme na placku. Pečeme z obbou stran do zlatohněda, což je za…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Šnečci z lístového těsta.

Šnečci z lístového těsta.

Potřebné ingredience

Lístové těsto Kečup Nakrájený salám na plátky, nebo klobása Tvrdý sýr

Postup přípravy

Rozválíme lístové těsto. Pomažeme kečupem po celé jeho ploše.
Naskládáme salám- podle chuti. ( Já dnes použila pikantní klobásu cca.4.ks), kterou nastrouháme na struhadle…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Špekáčky na pivě

Špekáčky na pivě

Potřebné ingredience

8-10 špekáčků anglická slanina 2 cibule 1/2 l černého piva 3 dcl kečupu pálivá paprika

Postup přípravy

Špekáčky stáhnout-naříznout-do řezu anglickou slaninu a cibuli-naskládat na vymazaný plech,zasypat zbytkem cibule,osolit, posypat červenou pálivou paprikou-zalít černým pivem

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Listové těsto+vysočina+niva= DOBROTA

Listové těsto+vysočina+niva= DOBROTA

Potřebné ingredience

listové těsto, 30 dkg vysočiny vcelku, niva, eidam

Postup přípravy

Listové těsto zpracujeme a vyválíme tak jako na jablečný závin. Na hrubém struhadle nastrouháme vysočinu, nivu a eidam, zabalíme a dáme na plech - na pečicí papír. Pokud chceme…

Zobrazit více...

Kategorie