Pažitkovo-slaninová pomazánka
Potřebné ingredience
3 plátky slaniny čerstvý smetanový sýr 2 lžíce pažitky 2 lžíce oleje
Postup přípravy
Slaninu a pažitku nakrájíme na drobné kousky. Potřebné ingredience dáme do mističky a důkladně promícháme. Občas připravuji i v mixéru. Mažeme na pečivo - nejlépe na toustový…
Zdravoučká pomazánka z červených papriček se…
Potřebné ingredience
2 červené papriky 200 g sýru feta Bazalka Sůl a Pepř Olivový olej Knäckebrot Racio (multigrain, sezamový nebo podle chuti)
Postup přípravy
Papriku pokrájej na malé kousky, naskládej ji na pečícím papírem vyložený plech, pokapej olivovým olejem a dej do trouby, kterou jsi předehřála na 200 stupňů, péct na asi 20 minut…
Cizrnova pomazanka
Potřebné ingredience
1,5 hrnicku uvarene cizrny 1 kelimek bileho jogurtu (200ml) 1 mensi cibulku sul a pepr bylinky
Postup přípravy
Cizrnu si rozmixujeme do hladka s jogurtem, pridame na kosticky cibulku a dochutime. Nechame pekne vychladnou a prichystame s cel. pecivem a zeleninovou oblohou :-).
Makrelová pomazánka
Potřebné ingredience
uzená makrela, 1 lučina, 140 ml zakysané smetany, svazek jarní cibulky, 4 lžičky křenu
Postup přípravy
Makrelu a jarní cibulku nakrájíme na malé kousky, přidáme lučinu, zakysanou smetanu a křen a vše promícháme. Podáváme s čerstvým pečivem.
Pomazánka z masové/vepřové konzervy
Potřebné ingredience
1 plechovka vepřové konzervy (kupuji v Lidlu, nebo používám naši domácí), cibule,3-4 vejce, plnotučná hořčice, troška pepře, sůl.
Postup přípravy
Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme. Cibuli nakrájíme na malé kousky. Já vše dělám v malém mixéru: vyklepnu do něj konzervu, přidám nakrájenou cibuli a nakrájená vejce. Rozmixuji,…
Paštika
Potřebné ingredience
500g jater, 180-200g másla, 1 šlehačka, sůl, pepř, česnek, šalvěj, rozmarýn, 80 - 100g červeného vína, přepuštěné máslo
Postup přípravy
Játra orestujeme na přepuštěném másle, po chvíli přidáme nasekané bylinky, česnek, pepř a sůl. když jsou játra do růžova (nesmí být vysušená), přilijeme víno a necháme ho vyvařit.…
Krůtí maso s vejci s apetitem
Potřebné ingredience
Kalíšek paštiky Kůtí maso s vejci + 1 kelímek měkkéo sýra Apetito nebo 2 obdélníčky,a trochu majolky
Postup přípravy
Vše jen v misce vidličkou promícháme a mažeme na chleba.Dělám z dvojité,ale i s trojité dávky.Je moooooooooooc dobrá a super rychlá.
Tomatová rybí pomazánka s majolkou
Potřebné ingredience
250 g rybiček v tomatě, 100 g majolky, 100 g tvrdého žlutého sýra, 100 g sladkokyselých okurek, 100 g zelených paprik, 50 g cibule, sůl, pepř
Postup přípravy
Rybičky v tomatě utřeme s majolkou (samozřejmě i se šťávou), přidáme na hrubo strouhaný sýr, na velmi malé kostičky nakrájené okurky, taktéž velmi drobně krájenou zelenou papriku…
Zbojnicka pomazanka
Potřebné ingredience
1/2 kila mekkeho salamu,20 dkg majonezy,2 okurka,1 cibule,2-3 lzice kecupu,1 lzice horcice,1 lzicka palive papriky
Postup přípravy
Salam a okurku nastrouhame nahrubo,cibuli nakrajime na jemno a pridame horcici, kecup a lzicku palive papriky a vse zamichame a mazeme na chlebickovou veku.Muzeme ozdobit platky…
ČOČKOVÁ POMAZÁNKA
Potřebné ingredience
čočka syrová 150g, / vařená 375g,
máslo /rama/ 150g,
rajčatový protlak 30g,
mrkev 62g / 50g,
celer 25g / 20g,
petržel 25g / 20g,
česnek 5g,
Postup přípravy
Čočku a zeleninu uvaříme, necháme vychladnout a umeleme. Přidáme sůl, prolisovaný česnek, rajčatový protlak, máslo a vyšleháme. Pomazánku namažeme na celozrnný chléb nebo i na…