HERMELÍNOVÁ POMAZÁNKA
Potřebné ingredience
1 Hermelín obyčejný /ten větší/, 1 Lučina - také obyčejná,1 cibule, 4 - 5 pol. lžic tatarky..
Postup přípravy
Hermelín nastrouháme, přidáme nakrájenou cibuli na malé kostičky, Lučinu a tatarku Vše utřeme a je hotovo. Mně vystačí na celou veku. Solit se nemusí. Sýry i tatarka jsou dost…
dárek pro novopečeného tatínka
Potřebné ingredience
základ: tělíčko je z výborného domácího VLAŠSKÉHO SALÁTU, dále na ozdobu -vejce, olivy , šunka, korbáčky, suchý salám, paprika
Postup přípravy
VLAŠSKÝ SALÁT -500g salámu Junior v celku (nakrájíme na drobné nudličky) , 1 cibule (najemno nakrájená), 3-4ks sterilované okurky(nastrouhat), 2 polévkové lžíce worčestru, 2…
ŠEVCOVSKÝ MLS
Potřebné ingredience
400g strouhaného salámu, 5 natvrdo uvařených vajec, 2 lžíce oleje, 1 lžíce cukru, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce octa, 2 lžíce kečupu, 2 cibule, majonéza
Postup přípravy
Olej, cukr, kečup rozmícháme a přidáme jemně nakrájenou cibuli, majonézu a nastrouhaná vejce a salám.
Recept je na dvě veky.
Budapešťská pomazánka
Potřebné ingredience
250g tvarohu 50g másla 4 lžíce smetany mletá paprika 1 lžíce nakládané kapie 1 cibulka sůl
Postup přípravy
Máslo vyšleháme s větší špetkou soli a paprikou dala jsem tak cca 2 lžičky,přidáme tvaroh
a opět vyšleháme.
Kapii a cibulku pokrájíme na drobno (kdo nemá rád cibuli nedá) a…
Celerová pomazánka
Potřebné ingredience
300g CELERU, 1 MRKEV, 3 KYSELÉ OKURKY, 200 g MĚKKÉHO SALÁMU, 200g EIDAMU, 2 MAJONÉZY, SůL, PEPŘ, event. po lžíci hořčice a kečupu
Postup přípravy
Celer s mrkví dáme zhruba na 15 minut vařit, zchladlé oloupeme. Všechny suroviny najemno nastrouháme nebo rozsekáme v robotu, spojíme majonézou, ochutíme a máme hotovo.
Vhodné…
vynikající a jednoduchá paštika z kuřecích jater
Potřebné ingredience
Dělám jí už dlouho jak jen tak na doma ,ale i na oslavy a má vždy úspěch v lednici vydrží v pohodě 5 dní a je opravdu mooc dobrá , jednoduchá a rychlá příprava. 1000 g kuřecích jater, 1 šlehačka / 200 ml /, 1 máslo, 1 střední cibule, asi 3 stroužky česneku, čerstvý tymián,(může být i sušený),pro změnu můžete přidat mandle či brusinky sůl, pepř, případně paštikové koření, olivový olej toto je ideální množství do silikonové formy na biskup. chlebíček nebo do srnčího hřbetu doporučuji buďto potřít trochou oleje nebo vystlat folií můžeta i angl.slaninou do dortu viz foto příde dvojitá dávka .
Postup přípravy
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek, přidáme očistěná játra, lístky tymiánu a 100 ml šlehačky. Dusíme dokud játra nejsou hotová a všechna tekutina se nevypaří.…
mrkvovo - celerová pomazánka Výborná a rychlá …
Potřebné ingredience
menší syrový celer, 2 mrkve, cibule, 20 dkg suchého salámu, zakysaná smetana, pepř, citron ( fantazií se meze nekladou, takže můžeme přidat i česnek, sýr, uvařené vajíčko...:-)
Postup přípravy
Všechny suroviny dáme do mixéru a umixujeme. Kdo nemá mixér, tak nastrouhá na jemném struhadle. A je to!!! :-)
Verčina pórková rychlo-pomazánka, která "dostala" naši…
Potřebné ingredience
1 měkký tvaroh, ideálně ten tučný ***
1 pórek (nebo i méně - dle odvahy, zvyku a chuti :-))) nakrájet na drobno ***
1 pomazánkové máslo ***
trochu soli, kysané smetany nebo případně majolky na dochucení
Postup přípravy
Chlubím se trochu cizím peřím, "nějakou takovou" pomazánku jsme měli na dětské oslavě u mé kamarádky Verči, ale malá se nemohla od talíře odtrhnout ...
Jen se to všechno…
LUTENICE na topinky ...... dodá grády :-)
Potřebné ingredience
3 větší brambory, 1/2 lžičky sladké a 1/2 lžičky pálivé papriky, 4 stroužky česneku, 5 - 7 lžic kečupu, 1 menší cibule, sůl, lžička oleje ( nemusí být )
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na struhadle na jemno. Přidáme buď půl lžičky sladké a půl lžičky pálivé papriky nebo poměr, jaký snesete :-), spíš dávám jen…
Cizrnová pomazánka
Potřebné ingredience
Suroviny: • 90g cizrny v nevařeném stavu (vařené asi 180g) • 2 lžíce oleje (olivový, řepkový, sojový, já dávám bodlákový z Justu a Nahrinu…) • 1 lžička sojové omáčky • 1 lžíce umeocta nebo jablečný ocet • 50g cibule, špetka bílého pepře • 60g rajského protlaku (pyré) bez cukru • Lžička sušeného libečku nebo petrželky • Mořská sůl nebo Bylinková sůl z Justu a Nahrinu
Postup přípravy
Příprava:
Příprava cizrny:
Cizrnu necháme 5-8 hodin namočenou ve vodě (nejlépe i déle – přes noc) a poté slijeme. Vodu z namáčení luštěnin vždy vyléváme.…