Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomazánky

Přidat recept
POMAZÁNKY
*Výborná a rychlá tuňáková pomazánka*

*Výborná a rychlá tuňáková pomazánka*

Potřebné ingredience

1 konzerva tuňáka v oleji (cca185g), 1/2 cibule na jemno pokrájená, pomazánkové máslo bez příchuti - 3-4 polévkové lžíce, plnotučná hořčice - 1-2 polévkové lžíce, 3-4 natvrdo uvařená vajíčka -oloupaná a na hrubém struhadle nastrouhaná, sůl a pepř (používám mlýnek Barevný pepř). Na dozdobení - dochucení na jemno pokrájená petrželová nať nebo pažitka.

Postup přípravy

Do mísy vyklopíme celou konzervu tuňáka i s olejem - vidličkou rozmačkáme, přidáme pokrájenou cibuli, pomazánkové máslo, hořčici, promícháme, přidáme nastrouhaná vajíčka, osolíme,…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
NEJJEDNODUŠÍ TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA NA SVĚTE - VYNIKAJÍCÍ!!

NEJJEDNODUŠÍ TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA NA SVĚTE - VYNIKAJÍCÍ!!

Potřebné ingredience

konzerva tuňáka pomazánkové máslo bez příchuti sůl

Postup přípravy

Tuňáka prostě umícháme s pomazánkovým máslem a hotovo!!! Přisolit můžeme až na chlebíku.
Je super i na topinkách.
Hodně záleží na kvalitě tuňáka, dá se udělat z ryby ve…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Moře pomazánek od A do Z

Moře pomazánek od A do Z

Postup přípravy

Bulharská pomazánka
300 g dietního salámu, malý rajský protlak, malá tatarská omáčka, kyselá okurka, cibule.
Salám umeleme na masovém strojku nebo nastrouháme …

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Dobrá pomazánka na chlebíčky

Dobrá pomazánka na chlebíčky

Potřebné ingredience

2 vařená vejce 100g šunky 1 malá cibulka 3-4 tavené sýry 2-3 lžíce majolky

Postup přípravy

Vejce,šunku a cibulku pokrájíme na drobno,přidáme sýry a majolku,dáme vychladit.
Mažeme na veku nebo pečivo a podáváme se zeleninou.


Zdroj:Toprecepty.cz

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Smetanová Lučina

Smetanová Lučina

Potřebné ingredience

2 velké bílé jogurty, nejlépe Choceň nebo Holandia, rozhodně ne nízkotučný, 1 šlehačka, sůl

Postup přípravy

- Všechny přísady dáme do mísy, smícháme, soli dáme dle chuti.
- Do druhé mísy si dáme plátýnko, nejlépe dětskou plenu.
- Vyklopíme směs, svážeme provázkem a pověsíme někde…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Vynikající domácí lučina

Vynikající domácí lučina

Potřebné ingredience

2 velké bílé jogurty 1 velká zakysaná smetana

Postup přípravy

Vše smícháme a osolíme. Dáme do plátýnka přes noc vykapat.
Z tohoto množství máme cca 500 g vynikající lučiny.
Kdo chce, může přimíchat nastrouhanou šunku, pažitku apod....…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
pomazánka našťouchaná v paprikovém lusku

pomazánka našťouchaná v paprikovém lusku

Potřebné ingredience

4 papriky,nebo kapie,půl másla,6 vajec,petrželová nať,2 kostky taveného sýra,sůl,pepř

Postup přípravy

papriky odříznu v místě kde jsou semena,očistím vnitřek od pecek.Zbytek papriky kde je ťopka okrájím,nakrájím na kostičky a přidám k všem surovinám a zamíchám.Může s přidat i…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Domácí lučina podle M.Brydove

Domácí lučina podle M.Brydove

Potřebné ingredience

500g jogurtu a 180g zakysané smetany.

Postup přípravy

Budete potřebovat kvalitní hustý bilý jogurt - např. Selský jogurt od Hollandia. Lučinu můžete udělat jen z jogurtu, ale pokud ji chcete mít sametově smetanovou, přidejte ještě…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
DOMÁCÍ ČERSTVÝ SÝR - bez použití syřidla

DOMÁCÍ ČERSTVÝ SÝR - bez použití syřidla

Potřebné ingredience

ČERSTVÝ SÝR cca 520 g Potřebujete : 1,5 l čerstvého mléka; 0,5 l podmáslí; půl kelímku kysané smetany a půl kelímku bílého jogurtu. Používá se čerstvé mléko nejlépe plnotučné 3,5 % tuku ( trvanlivé v krabici, UHT ne). Kysaná smetana nejlépe bez přidaných škrobů a poctivý bílý jogurt.

Postup přípravy

Čerstvý sýr je velmi snadný na výrobu a nemusí zrát, nýbrž se ihned po vyrobení jako čerstvý konzumuje. U tohoto sýru můžete docílit originální chuti přidáním různého koření a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Mrkvová  s celerem a petrželí,  výborná na veku, levná

Mrkvová s celerem a petrželí, výborná na veku, levná

Potřebné ingredience

mrkev,
petržel kořenová,
celer,
majolka v krabičce,
sůl,
pepř mletý,
vršková petrželka,
může být cibulka vršková a trochu salámu

Postup přípravy

Mrkev, petržel a celer vše v podobném množství najemno nastrouháme ( základní dávka jsou 2 velké mrkve a ostatní v podobném množství )
přidáme půl krabičky až celou hranatou…

Zobrazit více...

Kategorie