Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomazánky

Přidat recept
POMAZÁNKY
Brokolice-Brokolicová pomazánka-recept z časopisu

Brokolice-Brokolicová pomazánka-recept z časopisu

Potřebné ingredience

1 brokolice, 100g měkkého tvarohu, 2 jarní cibulky s natí, 2 vařená vejce, sůl a pepř

Postup přípravy

Brokolici uvaříme v páře-já vařila ve vodě :-D necháme vychladnout a rozmačkáme ji s tvartohem-místo 100 g tvarohu jsem dala celou vaničku a rozšlehala tyčovým mixérem do hladka…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Cizrnová pomazánka

Cizrnová pomazánka

Potřebné ingredience

Suroviny: • 90g cizrny v nevařeném stavu (vařené asi 180g) • 2 lžíce oleje (olivový, řepkový, sojový, já dávám bodlákový z Justu a Nahrinu…) • 1 lžička sojové omáčky • 1 lžíce umeocta nebo jablečný ocet • 50g cibule, špetka bílého pepře • 60g rajského protlaku (pyré) bez cukru • Lžička sušeného libečku nebo petrželky • Mořská sůl nebo Bylinková sůl z Justu a Nahrinu

Postup přípravy

Příprava:

Příprava cizrny:

Cizrnu necháme 5-8 hodin namočenou ve vodě (nejlépe i déle – přes noc) a poté slijeme. Vodu z namáčení luštěnin vždy vyléváme.…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
pomazanka se zbytku salamu

pomazanka se zbytku salamu

Potřebné ingredience

zbytky salamu vysocina, tvrdy syr,kosticka apetita,maslo,nakrajena cibulka

Postup přípravy

salam,tvrdy syr,mekky syr a maslo rozmixuju do hladka a zamicham k tomu cibulku.
Vzdycky me v lenicce zbydou zbytky salamu,kdy u nas nejsou schopni snist ani 10 dky salamu,vzdy…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Mrkvová a bramborová pomazánka

Mrkvová a bramborová pomazánka

Potřebné ingredience

Mrkvová pomazánka : mrkev,česnek,sůl,pepř,majolka Bramborová pomazánka : vařené brambory ve slupce,salám,sterilované okurky,vajíčka,sůl,pepř,hořčice plnotučná,majolka,

Postup přípravy

Mrkvová pomazánka : nastrouháme syrovou mrkev,přidáme prolisovaný česnek,osolíme ,opepříme a spojíme majolkou \r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\nBramborová pomazánka : uvařené a vychladlé…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Potřebné ingredience

3 vejce na tvrdo, 1 jarní cibulka, žervé, sůl, pepř, hočtice asi 2 lžičky

Postup přípravy

Vařená vejce rozmačkat v misce vidličkou, přimíchat najemno nakrájenou jarní cibulku i s natí, přimíchat žervé bez příchuti, 1-2 lžičky hořtice, osolit a opepřit dle chuti

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Domácí vlašák

Domácí vlašák

Potřebné ingredience

0,5 kg junioru nebo točeného kabanusu(já dávám šunkový),1 malá cibulka,3 sterilované okurky,1 malá plechovka hrášku, sůl,pepř,5 nebo 6 ks majonéz.Nálev-2 polévkové lžice nálevu z okurek,1/4 kávové lžičky magi,4 kostky cukru,1 kávová lžička plnotučné hořtice-to necháme přejít varem a necháme vychladit.

Postup přípravy

Uvaříme nálev a dáme vychladit.Nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky salám,okurky,nadrobno cibulku,přidáme hrášek,majonézy,sůl,pepř,a podle chuti přidáváme nálev.Přidávat po…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Dobrá pomazánka na chlebíčky-DEKUJI RECEPTY.CZ

Dobrá pomazánka na chlebíčky-DEKUJI RECEPTY.CZ

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 vejce, 100 g šunkového salámu, 1 menší cibule, 2 tavené sýry nebo 4-5 trojúhelníčků taveného sýra, 1-2 lžíce majolky, 1 lžička hořčice

Postup přípravy

Postup
Na malé kostky krájíme šun.salám, cibuli a vejce uvařená na tvrdo. Dáme sýr, majolku a hořčici a zamícháme.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Drožďová pomazánka

Drožďová pomazánka

Potřebné ingredience

2 vejce, trocha oleje, 1 máslo, 3 kostky droždí, sůl, 1 střední cibule, 2 lžíce hořčice

Postup přípravy

Drobně pokrájenou cibulku zpěníme na oleji, přidáme rozdrolené droždí a za stálého míchání necháme zpěnit, dokud se droždí nerozpustí. Přidáme rozmíchané vejce se solí a na…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Fazolová pomazánka, paštika - výborná

Fazolová pomazánka, paštika - výborná

Potřebné ingredience

200g suchých červených nebo černých fazolí, dobrý olej 1-1,5dcl, 150g slaniny (já měla domácí), 1 velká cibule, 6 stroužků česneku, 1 lžíce dijonské hořčice, trocha mléka nebo smetany, pár kapek ume octa (vinný, citronová šťáva), 1 bobkový list, tymián, saturejka, majoránka, bílý pepř, sůl, bylinkové koření Just nebo bylinkový/zeleninový bujón, listová petrželka, zelená část jarní cibulky, zelená část pórku, pažitka......

Postup přípravy

Fazole namočíme na 24hod do studené vody. Poté slijeme, propláchneme a dáme vařit do neosolené vody, postupně sbíráme pěnu. K fazolím pro lepší stravitelnost přidáme bobkový list,…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
***KŘENOVÁ***

***KŘENOVÁ***

Potřebné ingredience

křen (nastrouhat),aby byl v pomazánce citit,ja dala tak 4 cm),20dkg měkkého salámu (kuřecí šunkový-nastrouhat),6x sýr kiri,paprika,hořčice,majolka light,sůl,pepř, vše jsem smíchala mixérem

Kategorie