Falešný tatarák na topinky
Potřebné ingredience
4 brambory uvařené ve slupce cibulka nakrájem na drobno 2 lžičky hořčice 2 lžíce sojovky 2 lžíce kečupu sůl, pepř
Postup přípravy
Vychladlé brambory nastrouháme najemno, smícháme s ostatníma surovinama a necháme aspoň 2 hodinky odpočinout v lednici. Pak mažeme na topinky, ozdobíme kolečky cibule a pokapeme…
NEVAŘENÉ SLONÍ ŽRÁDLO
Potřebné ingredience
Ingredience: eidam 30% 200 g cibule 1 ks gothajský salám 200 g perla 3 lžíce mletý černý pepř hořčice 1 lžíce sůl tatarská omáčka
Postup přípravy
Salám a sýr nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme nadrobno. Vše smícháme dohromady. Základ zalijeme tatarkou, přidáme perlu a lžíci hořčice. Sloní žrádlo důkladně…
BRYNZOVÁ POMAZÁNKA ZA 40 kAČEK- FAKT ŽRÁDLO U NÁS…
Potřebné ingredience
1x Brynza 125 g 1x pomazánkové máslo bez příchutě 200g trochu pažitky
Postup přípravy
všechny tři ingredience smícháme dohromady
POZOR- nesolit !!, brynza je slaná dost. Doma se můžeme užrat, nejlepší je namazat to na tmavé pečivo
Dobrá pomazánka
Potřebné ingredience
3 brambory,3 vejce,3 obdelníčky tav.sýra,120g flory,1 cibule,200g měkého salámu,150ml majonézy,100ml bílého jogurtu,sůl,pepř,hořčice,petrželová nat.
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce a vejce na tvrdo.Oboje oloupeme a spolu s očištěnou cibulí a salámem umeleme na masovém strojku.Sýry důkladně vymícháme s florou,přidáme k bramborové…
Mrkvová pomazánka s vejci
Potřebné ingredience
200g syrové mrkve,200g měkkého tvarohu,80g tuku,2 natvrdo uvařená vejce,pažitka,sůl.
Postup přípravy
Tvaroh,tuk,sůl a pokrájenou pažitku vymícháme do hladka,vejce nadrobno pokrájíme,mrkev nastrouháme na jemném struhadle a spolu s vejcem vmícháme tvarohové hmoty.
Falešný humr
Potřebné ingredience
1 mrkev, 1/2 celeru, 100 g sýru cihla, 1 lžíce majolky, citron.
Postup přípravy
Nastrouháme mrkev a celer, mělo by být v poměru půl na půl. Zakapeme citronem. Přidáme nastrouhaný sýr a majolku.
Zamícháme a podáváme s chlebíčkovou vekou.
****PRO NEČEKANÉ NÁVŠTĚVY?-VEPŘOVKA!****
Potřebné ingredience
1 vepřová konzerva,2 vejce,1 tavenák,2 lžíce zakys.smetany,eidam,1 lžíce hořčice,pažitka,sůl,pepř. Zelenina na obložení.
Postup přípravy
Vepřovou konzervu,vejce natvrdo nastrouhané,nastrouhaný eidam,tavenák,hořčici,smetanu,nasekanou pažitku vyšleháme mixerem do pěny. Mažeme na různé pečivo a obložíme zeleninou co…
Pórková pomazánka
Potřebné ingredience
1 větší pórek, 5 vajec, 30 dkg salámu junior, majonéza, sůl, pepř
Postup přípravy
Nakrájíme na malé kostičky pórek a natvrdo uvařená vajíčka. Salám postrouháme. Přidáme majonézu, osolíme, opepříme a vše promícháme. Podáváme s pečivem nebo namažeme na chlebíčky…
Pomazánka
Potřebné ingredience
2 lžíce hořčice, 1lžíce kečupu, 1 lžíce octu, 1 lžíce oleje, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička cukru, 40dkg gothaje hruběji nastrouhat, 1 větší cibule, 2 nastrouhané okurky, 250ml tatarky
Postup přípravy
Hořčici, kečup, olej, ocet, pepř, cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme, přidáme zbytek surovin, zamícháme a necháme už jen odležet.
Přeji dobrou chuť.
pomazánka na chlebíčky
Potřebné ingredience
3 vejce natvrdo, 30 dkg měkkého salámu, 1 malá sklenička sterilovaného červeného zelí, tatarka, pepř, sůl
Postup přípravy
zelí propláchneme vodou, necháme okapat a trošku pokrájíme. Vejce a salám nastrouháme do mísy, přidáme zelí, tatarku. Ochutíme solí a pepřem a necháme v lednici alespoň hodinu…