Zelňačka :-)
Potřebné ingredience
kysané zelí - 1 sáček, uzené maso - 1/2kg, klobásky, masox, divoké koření, zakysaná smetana
Postup přípravy
Uzené maso dáme povařit do vody s bobkovým listem a novým kořením..když je skoro měkké přidáme nakrájené kysané zelí, 2druhy klobásek (nejlépe paprikové a pikantní,ty dodají pak…
ITALSKÁ POLÉVKA MINESTRONE
Potřebné ingredience
10dkg suš. fazolí, 20dkg slaniny, 2 cibule, 1-3 stroužky česneku, 1 por, 2 mrkve, 1 řapíkový celer, 2 brambory, 2 cukety, po 10dkg kapusty, hrášku a zel. fazovových lusků, 4 masitá rajčata, svazky bylinek - bazalka, petrželka a i jiné můžete dát, tuk na smažení, 1 1/2 l masového vývaru , 10dkg rýže, sůl, pepř, parmezán nebo eidam
Postup přípravy
Fazole namočíme přes noc do vody. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky - rajčata spaříme a oloupáme a taky nakrájíme. Ve velkém hrnci rozškvaříme slaninu ( na tuku) a přidáme…
MOJE NEJOBLIBENEJSI RAJSKA POLEVKA SE SYREM
Potřebné ingredience
2 rajcat, 1 vetsi zelena paprika, mala chili papricka, hotova bolonska omacka ze supermarketu, pul balicku testovin, strouhany syr, rajsky protlak, kecup, cukr, sul, masox, podravka, petrzelka nebo celerova nat, lzice hladke mouky
Postup přípravy
Do hrnce dam nakrajena rajcata na drobno, papriku a chili papricku, zaleju dvema litry vody, pridam protlak, trochu kecupu, bolonskou omacku, masox, sul, pepr, lzicku cukru,…
Zeleninová s osmahnutou houskou
Potřebné ingredience
pórek, mrkev, máslo, masox, máslo,krupičku, sůl, pepř, housku nebo rohlík na osmahnutí
Postup přípravy
Na másle smahnu na kolečka nakrájený pórek a nahrubo nastrouhanou mrkev, zaleju vodou 1,5 l, přidám masox, sůl a pepř. Trochu povařím, pak přidám na zahuštění trochu dětské…
trochu jiná zelňačka
Potřebné ingredience
2 středně velké brambory 2 nožičky valašské klobásy cibule kysané zelí(nebo sterilované) celý pepř,bobkový list,bujon(Alnatura-zeleninový vývar),mletá sladká paprika,majoránka,2-3 stroužky česneku zakysaná smetana
Postup přípravy
Na oleji osmahnu cibulu a na kostky(nebo na půlkolečka)nakr. klobásu.Zapráším ml.paprikou.Opatrně orestuji.Přidám propláchlé vymačkané zelí,bobk.list a pepř,zaliju vodou.Do vřící…
GULÁŠOVÁ POLÉVKA Z VEPŘOVÉ KONZERVY 2
Potřebné ingredience
SÁDLO NEBO LOEJ, 1 CIBULE, 1 VEPŘOVÁ KONZERVA, MRKEV, CELER, PETRŽEL, ŽDIBEC SLADKÉ PAPRIKY, 2 LLŽÍCE HLADKÉ MOUKY, BRAMBORY, MASOX, PEPŘ A SŮL, MAJORÁNKA NEBO PETRŽELKA
Postup přípravy
DO KASTROLU SI DÁM SÁDLO (nebo olej), A NA DROBNO NAKRÁJENOU CIBULKU, NECHÁM OSMAŽIT A PŘIDÁM VEPŘOVOU KONZERVU, NECHÁM JÍ ROZEHŘÁT, A PAK PŘIDÁM ZELENINU, PROMÍCHÁVÁM, A PAK DÁM…
KULAJDA, NEBOLI ZAFRCÁNKY
Potřebné ingredience
4-5 OŠKRABANÝCH BRAMBOR, 1 CIBULI, SŮL, 3 KULIČKY NOVÉHO KOŘENÍ, TROCHU MASOXU , 1 LŽÍCE HLADKÉ MOUKY, PŮL LITRU MLÉKA, 1 SMETANA (JEDNO KTEROU ZVOLÍTE)OCET, MAGI, 1VEJCE A KOPR
Postup přípravy
DO HRNCE SI DÁM TROCHU VODY (ASI TAK ČTVT HRNCE), PŘIDÁM OŠKRABANÝ NAKRÁJENÝ BRAMBORY NA KOSTIČKY A NAKRÁJENOU CIBULKU. OSOLÍM, PŘIDÁM NOVÉ KOŘENÍ A NECHÁM VAŘIT DO POLOMĚKA.…
Bílá polévka zvaná "pajšl"
Potřebné ingredience
králičí hrudník nebo slepičí droby, 4kuličky nového koření, 3bobkové listy, sůl, vegeta, hladká mouka, mléko a zakysaná smetana
Postup přípravy
V tlakovém hrnci (nebo i normálním) si uvařím králičí hrudník (nebo slepičí droby) s novým kořením a bobkovým listem a trochu i posolím. Když je maso měkké, tak ho vyndám a oberu.…
Horcicova polevka
Potřebné ingredience
- 2 porky nakrajene na tenke krouzky - 25 gramu normalniho masla - 1 lzice slunecnicoveho oleje - 2 lzice francouske plnotucne horcice - 8 dl kureciho vyvaru - 2 dl smetany - 100 gramu strouhaneho syra - 2 lzice kremzske horcice - pepr a sul - na drobno pokrajeny šnitlík
Postup přípravy
Rozehrejte olej v hrnci a pridejte maslo.
Pridejte porky a lehce je podsmazte.
Az bude porek meky ale ne zbarveny tak pridame plnotucnou horcici a nechame chvylku…
Hrášková,či čočková polévka
Potřebné ingredience
prosím maminky,hoďte sem nějaký super receptík na bohaté a hutné polévky tohoto typu....Jana