Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Zelňačka  :-)

Zelňačka :-)

Potřebné ingredience

kysané zelí - 1 sáček, uzené maso - 1/2kg, klobásky, masox, divoké koření, zakysaná smetana

Postup přípravy

Uzené maso dáme povařit do vody s bobkovým listem a novým kořením..když je skoro měkké přidáme nakrájené kysané zelí, 2druhy klobásek (nejlépe paprikové a pikantní,ty dodají pak…

Zobrazit více...
POLÉVKY
ITALSKÁ POLÉVKA MINESTRONE

ITALSKÁ POLÉVKA MINESTRONE

Potřebné ingredience

10dkg suš. fazolí, 20dkg slaniny, 2 cibule, 1-3 stroužky česneku, 1 por, 2 mrkve, 1 řapíkový celer, 2 brambory, 2 cukety, po 10dkg kapusty, hrášku a zel. fazovových lusků, 4 masitá rajčata, svazky bylinek - bazalka, petrželka a i jiné můžete dát, tuk na smažení, 1 1/2 l masového vývaru , 10dkg rýže, sůl, pepř, parmezán nebo eidam

Postup přípravy

Fazole namočíme přes noc do vody. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky - rajčata spaříme a oloupáme a taky nakrájíme. Ve velkém hrnci rozškvaříme slaninu ( na tuku) a přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
MOJE NEJOBLIBENEJSI RAJSKA POLEVKA SE SYREM

MOJE NEJOBLIBENEJSI RAJSKA POLEVKA SE SYREM

Potřebné ingredience

2 rajcat, 1 vetsi zelena paprika, mala chili papricka, hotova bolonska omacka ze supermarketu, pul balicku testovin, strouhany syr, rajsky protlak, kecup, cukr, sul, masox, podravka, petrzelka nebo celerova nat, lzice hladke mouky

Postup přípravy

Do hrnce dam nakrajena rajcata na drobno, papriku a chili papricku, zaleju dvema litry vody, pridam protlak, trochu kecupu, bolonskou omacku, masox, sul, pepr, lzicku cukru,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zeleninová s osmahnutou houskou

Zeleninová s osmahnutou houskou

Potřebné ingredience

pórek, mrkev, máslo, masox, máslo,krupičku, sůl, pepř, housku nebo rohlík na osmahnutí

Postup přípravy

Na másle smahnu na kolečka nakrájený pórek a nahrubo nastrouhanou mrkev, zaleju vodou 1,5 l, přidám masox, sůl a pepř. Trochu povařím, pak přidám na zahuštění trochu dětské…

Zobrazit více...
POLÉVKY
trochu jiná zelňačka

trochu jiná zelňačka

Potřebné ingredience

2 středně velké brambory 2 nožičky valašské klobásy cibule kysané zelí(nebo sterilované) celý pepř,bobkový list,bujon(Alnatura-zeleninový vývar),mletá sladká paprika,majoránka,2-3 stroužky česneku zakysaná smetana

Postup přípravy

Na oleji osmahnu cibulu a na kostky(nebo na půlkolečka)nakr. klobásu.Zapráším ml.paprikou.Opatrně orestuji.Přidám propláchlé vymačkané zelí,bobk.list a pepř,zaliju vodou.Do vřící…

Zobrazit více...
POLÉVKY
GULÁŠOVÁ POLÉVKA Z VEPŘOVÉ KONZERVY 2

GULÁŠOVÁ POLÉVKA Z VEPŘOVÉ KONZERVY 2

Potřebné ingredience

SÁDLO NEBO LOEJ, 1 CIBULE, 1 VEPŘOVÁ KONZERVA, MRKEV, CELER, PETRŽEL, ŽDIBEC SLADKÉ PAPRIKY, 2 LLŽÍCE HLADKÉ MOUKY, BRAMBORY, MASOX, PEPŘ A SŮL, MAJORÁNKA NEBO PETRŽELKA

Postup přípravy

DO KASTROLU SI DÁM SÁDLO (nebo olej), A NA DROBNO NAKRÁJENOU CIBULKU, NECHÁM OSMAŽIT A PŘIDÁM VEPŘOVOU KONZERVU, NECHÁM JÍ ROZEHŘÁT, A PAK PŘIDÁM ZELENINU, PROMÍCHÁVÁM, A PAK DÁM…

Zobrazit více...
POLÉVKY
KULAJDA, NEBOLI ZAFRCÁNKY

KULAJDA, NEBOLI ZAFRCÁNKY

Potřebné ingredience

4-5 OŠKRABANÝCH BRAMBOR, 1 CIBULI, SŮL, 3 KULIČKY NOVÉHO KOŘENÍ, TROCHU MASOXU , 1 LŽÍCE HLADKÉ MOUKY, PŮL LITRU MLÉKA, 1 SMETANA (JEDNO KTEROU ZVOLÍTE)OCET, MAGI, 1VEJCE A KOPR

Postup přípravy

DO HRNCE SI DÁM TROCHU VODY (ASI TAK ČTVT HRNCE), PŘIDÁM OŠKRABANÝ NAKRÁJENÝ BRAMBORY NA KOSTIČKY A NAKRÁJENOU CIBULKU. OSOLÍM, PŘIDÁM NOVÉ KOŘENÍ A NECHÁM VAŘIT DO POLOMĚKA.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bílá polévka zvaná "pajšl"

Bílá polévka zvaná "pajšl"

Potřebné ingredience

králičí hrudník nebo slepičí droby, 4kuličky nového koření, 3bobkové listy, sůl, vegeta, hladká mouka, mléko a zakysaná smetana

Postup přípravy

V tlakovém hrnci (nebo i normálním) si uvařím králičí hrudník (nebo slepičí droby) s novým kořením a bobkovým listem a trochu i posolím. Když je maso měkké, tak ho vyndám a oberu.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Horcicova polevka

Horcicova polevka

Potřebné ingredience

- 2 porky nakrajene na tenke krouzky - 25 gramu normalniho masla - 1 lzice slunecnicoveho oleje - 2 lzice francouske plnotucne horcice - 8 dl kureciho vyvaru - 2 dl smetany - 100 gramu strouhaneho syra - 2 lzice kremzske horcice - pepr a sul - na drobno pokrajeny šnitlík

Postup přípravy

Rozehrejte olej v hrnci a pridejte maslo.
Pridejte porky a lehce je podsmazte.

Az bude porek meky ale ne zbarveny tak pridame plnotucnou horcici a nechame chvylku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hrášková,či čočková polévka

Hrášková,či čočková polévka

Potřebné ingredience

prosím maminky,hoďte sem nějaký super receptík na bohaté a hutné polévky tohoto typu....Jana

Postup přípravy

XXXXXXX

Zobrazit více...

Kategorie