Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Rybí  vánoční polévka-recept po babičce

Rybí vánoční polévka-recept po babičce

Potřebné ingredience

Rybí hlava,mlíčí a jikry-50 dkg,sůl,podravka,1 mrkev,1 petržel,1/4 celeru,kousek pórku,máslo,hladká mouka,magi,zelená petrželka,rohlík na opečení

Postup přípravy

Do vody dáme vařit rybí hlavu,když je měkká, vyndáme ji maso obereme a dáme zpět do polévky-přidáme mlíčí a jikry,osolíme a vaříme asi 20 min,pak ho trochu rozdělíme metlou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rajčatová polévka s tofu

Rajčatová polévka s tofu

Potřebné ingredience

Rajčatové pyré,sůl.olivový olej,hl.mouka,1 zelená paprika,cukr,zeleninový masox,2 str.česneku,1 cibule,tymián,bazalka,1 kostka tofu-přírodního

Postup přípravy

Na oleji si osmažíme cibulku,přidáme asi 2 lžíce hladké mouky-uděláme si jíšku ,kterou rozředíme vodou,přidáme rajčatové pyré,sůl,zeleninový masox,trochu tymiánu ,česnek krájený…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hráškový krém-se škvarkovými pagáčky

Hráškový krém-se škvarkovými pagáčky

Potřebné ingredience

1 plechovka sterilovaného hrášku,1 lžíce másla,2 lžíce hl.mouky,100 ml mléka,1 zeleninový masox,sůl.petrželka

Postup přípravy

Z másla a mouky si připravíme světlou jišku-rozředíme asi 3/4 l ovdy,přidáme masox a pořádně provaříme.Pak vsypeme okapaný hrášek, přidáme mléko a povaříme asi 5 min,osolíme …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rybí z pangase

Rybí z pangase

Potřebné ingredience

asi 30 dkg pangase,kořenová zelenina/mrkev,celer,petržel/,sůl,1 bobkový list,koření na ryby,máslo,hl.mouka,zel.petrželka

Postup přípravy

Mraženou rybu si nakrájíme na kostičky a dáme vařit se solí,1 bob.listem a kořenovou zeleninou -vaříme asi 15 minut.Pak si na kousku másla a 2 lžic hl.mouky připravíme světlou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hrášková polévka

Hrášková polévka

Potřebné ingredience

1 malá plechovka steril.hrášku,2 lžíce oleje,2 lžíce hl.mouky,trochu paprikové vegety,sůl,1 zeleninový masox,100 ml mléka ,2 lžíce drobné těstovin.zavářky/písmenka,hvězdičky apod./petrželka

Postup přípravy

Z oleje a hl.mouky uděláme světlou jíšku ,zalijeme vodou-rozšleháme a uvedeme do varu.Přidáme scezený hrášek,masox a vaříme do změknutí.Pak dochutíme vegetou a solí,přidáme mléko…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Italská polévka se sýrovým kapáním

Italská polévka se sýrovým kapáním

Potřebné ingredience

2 lžíce másla,2 lžíce hl.mouky,1 a 1/2 l vody,1 větší raj.protlak,1 zel.masox,cukr,sůl,bazalka,zel.petrželka.Sýrové kapání:1 vejce,asi 2 lžíce mléka,2 lžíce polohr.mouky,5 dkg str.sýra

Postup přípravy

Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku-zalijeme vodou,přidáme protlak a masox a dobře provaříme.Pak do polévky zavaříme sýrové kapání , dochutíme solí,cukrem a přidáme bylinky. …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pórková s růžičkovou kapustou

Pórková s růžičkovou kapustou

Potřebné ingredience

20 dkg růžičkové kapusty,1 pórek,asi 2 lžíce rýže,máslo/olej/,sůl,zeleninový masox,podravka na dochucení,1 lžíce sojovky,zelená petrželka

Postup přípravy

Kapustičky očistíme -vykrojíme košťál a nakrájíme je na tenké nudličky-zrovna tak pórek.Na másle /oleji/ si je osmahneme,zalijeme vodou asi 1 a 1/4 l ,osolíme, přidáme masox a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pórková polévka s krabími tyčkami

Pórková polévka s krabími tyčkami

Potřebné ingredience

1 pórek,12 krabích tyčinek,1 kostka taveného sýra,1 mrkev,máslo,1 masox,3 kuličky nového koření,sůl,pepř,podravka na dochucení

Postup přípravy

Nadrobno nakrájený pórek si zpěníme na másle,zalijeme asi1 1/2 l vody,přidáme masox ,nastrouhanou mrkev na jemno,sůl,n.koření a vaříme asi 10 minut.Pak kuličky n.koření vyndáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Gulášová polévka-rychlá

Gulášová polévka-rychlá

Potřebné ingredience

1 malá vepřová konzerva,olej asi 2 lž.,1 cibule,2 lž.hl.mouky,ml sladká paprika,2 brambory,sůl,česnek asi 4 str.kmín,majoránku,polév.koření,masox

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku,zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku,přisypem pariku-zpěníme a zalijeme vodou-rozšleháme-uvedeme do varu,přidáme na kostičky nakrájené brambory,masox…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jelítková polévka

Jelítková polévka

Potřebné ingredience

2 lžíce oleje,1 cibule,3 lžíce krup,2 jelítka,masox,sůl,pepř,trochu podravky,majoránka,4 str.česneku,1 lžíce hl.mouky

Postup přípravy

Namočíme si kroupy -druhý den je uvaříme doměka.Na tuku zpěníme cibuli,přidáme hl.mouku-opražíme zalijeme vodou,přidáme uvařené kroupy ,sloupnutá rozmačkaná jelítka,koření masox …

Zobrazit více...

Kategorie