Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Hrachová krémová polévka

Hrachová krémová polévka

Potřebné ingredience

Asi 300-400 gr žlutého loupaného půleného hrachu-nemusí se namáčet,1 velká cibule,kus anglické,pár bobkových listů,sůl,pepř,smetana/šlehačka,olej,majoránka,2-3 stroužky česneku

Postup přípravy

Hrách přebereme,pořádně propláchneme,zalijeme studenou vodou,přidáme bobkové listy a přivedeme k varu,nesolíme.Podle potřeby můžeme dolévat horkou vodu.Jak začne vařit voda…

Zobrazit více...
POLÉVKY
ČESNEKOVÉ KRUTONY-výborné na polévky

ČESNEKOVÉ KRUTONY-výborné na polévky

Potřebné ingredience

Větší množství staršího pečiva(já měla cca 3/4 večky,máslo přibližně 1-1,5cm silné,6 stroužků česneku..

Postup přípravy

Pečivo nakrájím na kostičky,v rendlíku rozpustím máslo,přidám prolisovaný česnek,pečivo rozložím na hlubší plech,naliji máslo a řádně promíchám.Vložím do trouby rozehřáté na 200…

Zobrazit více...
POLÉVKY
ČOČKOVÁ POLÉVKA s klobásou

ČOČKOVÁ POLÉVKA s klobásou

Potřebné ingredience

250g čočky(den předem namočím),1 mrkev,kus celeru,1 cibule,cca 4 brambory,3 stroužky česneku,1 klobása(dle vašeho výběru),sůl,lžíce sádla,1 lžíce hladké mouky...

Postup přípravy

Na sádle osmahnu do zlatova nadrobno nakrájenou cibulku,přidám nakrájenou klobásu,mrkev,celer nadrobno,brambory na kostičky,chvíli restuji,zapráším lžící hladké mouky,zaliji cca 1…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Novoroční čočkový hrnec

Novoroční čočkový hrnec

Potřebné ingredience

250 g čočky,300 g hovězího masa,3 velké brambory1/2 balení mražené zeleniny,2 větší cibule,100g slaniny , sůl, pepř, majoránka, česnek

Postup přípravy

Čočku propláchneme , zalijeme studenou vodou a necháme asi hodinu bobtnat. Hovězí maso,sůl,1/2 cibule dáme do papiňáku a uvaříme do měkka. Pak necháme vychladnout a nakrájíme na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rybí polévka (z tresky) - norská verze

Rybí polévka (z tresky) - norská verze

Potřebné ingredience

Jelikož klasická rybí polévka nám nechutná, hledala jsem už kdysi adekvátní verzi vhodnou na vánoční stůl. Narazila jsem na ni někde na internetu, poupravila dle naší chuti a dělávám ji nakonec nejenom na Vánoce.

Postup přípravy

2-3 filety z mořské tresky
2 mrkve
2 petržele
1/2 středního celeru
1/2 pórku (nebo 1 větší cibule) - pórek je výraznější, chutnější
1/2 l mléka
1 malá zakysaná…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vánoční hrášková polévka

Vánoční hrášková polévka

Potřebné ingredience

400g mraženého hrášku,1 cibule,máslo,3/4 l kuřecího vývaru,1 smetana na vaření,1 kostičku taveného sýra, sůl, bílý pepř,petrželka,4 plátky toastového chleba

Postup přípravy

Cibuli nadrobno nakrájíme a na másle necháme zesklovatět, přisypeme propláchnutý hrášek , přilijeme vývar a vaříme asi 15 minut . Pak polévku rozmixujeme. Přidáme smetanu a tavený…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pórková polévka s bramborem a česnekem

Pórková polévka s bramborem a česnekem

Potřebné ingredience

1 velký pórek,máslo,hl.mouka,2 stroužky česneku,majoránka,špetka kari,sůl,pepř,mletý kmín,3-4 brambory

Postup přípravy

Na másle osmahneme pórek nakrájený na nudličky/půlkolečka/,opečeme,pak zasypeme troškou mouky,osmahneme a zalijeme studenou vodou,rozmícháme.Přidáme na malé kostičky nakrájený…

Zobrazit více...
POLÉVKY
HOUBOVÁ POLÉVKA

HOUBOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

máslo, cibule, mletý kmín, hladká mouka, sůl, polévkové bylinky, houby, mrkev

Postup přípravy

Do hrnce dáme máslo a na něj smažit na menší kousky pokrájenou větší cibulku. Po chvilce smažení přidáme mletý kmín a chvilku smažíme. Malinko zaprášíme hladkou moukou / 1-2 lžíce…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z černých fazolí s chorizem

Polévka z černých fazolí s chorizem

Potřebné ingredience

černé fazole, lahůdková cibulka, cherry rajčata, klobása chorizo, vývar (kuřecí nebo slepičí), limetka

Postup přípravy

Fazole namočit den předem do vody.
Druhý den fazole uvařit v osolené vodě do měkka (sbírat pěnu), poté slít a zachovat z nich cca 0,5 hrnku vody, ve které se vařily.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mrkvová polévka s fenyklem

Mrkvová polévka s fenyklem

Potřebné ingredience

5 středně velkých mrkví, 1 fenykl, 1 litr zeleninového vývaru(případně z kostky),1 cibule,máslo 1 lžíce,sůl,pepř,trochu zázvoru, 1/4 lžičky koriandrových semínek,zakysaná smetana

Postup přípravy

Očistíme si mrkev nakrájíme ji na menší kousky,Fenykl ,též očistíme a nakrájíme , horní lístečky si necháme na ozdbu polévky (vypadají ,jako kopr) a ještě si nadrobno pokrájíme…

Zobrazit více...

Kategorie