Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Polévka z dýně a loupaného hrachu

Polévka z dýně a loupaného hrachu

Potřebné ingredience

225 g loupaného hrachu, 225 g dýně, 1,2 l vody, 25 g másla, 1 cibule najemno, 3 rajčata, loupaná a nakrájená, 1 čl estragonu, 1 čl čerstvého koriandru, 0,5 čl cumin (římský kmín, ne náš!!!), 1 kostka zeleninového vývaru (bio zeleninový nejlépe, je práškový, lépe se dávkuje a imho není nutný), práškové chili

Postup přípravy

namočit hrách přes noc, pak vařit 30 minut, v jiném hrnci zpěnit cibulku na másle, přidat dýni, rajčata, koriandr, estragon, cumin, bio zeleninový bujon, chili a přivést k varu a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Indická polévka z červené čočky

Indická polévka z červené čočky

Potřebné ingredience

1 cibule, 2 lžíce olivového oleje kari koření, ideálně madras curry, 1 tyčka skořice, 5 hřebíčků, 5 kuliček nového koření, 1 litr vody, bio zeleninový vývar v prášku (ideální je vlastní kuřecí/slepičí, není-li, je bio zeleninový bez MSG nejlepší volbou), 3 brambory, 400 ml plechovka krájených rajčat, hrst až dvě červené nebo žluté loupané čočky, 1 plechovka 400ml kokosového mléka, případně sůl, zelený koriandr

Postup přípravy

Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na oleji, přidáme dvě kávové lžičky madras curry a necháme chvilku zpěnit, přidáme zbytek koření a necháme na oleji rozvonět.
Zalijeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Knedlíčková polévka

Knedlíčková polévka

Potřebné ingredience

mrkev, celer, petržel, trochu květáku a porku, maso na vývar, kmín, sůl, pepř, masox, čerstvá petrželka, játra vepřová nebo drůbeží: 40dkg, česnek, majoránka, máslo, vejce, strouhanka podle potřeby, domácí nudle

Postup přípravy

Naše velmi oblíbená.

Nejprve si uděláme vývar. Do papínového hrnce dáme masíčko které jste si zvolili na vývar, nejlepší je hovězí na polívku, přidáme masox, pepř,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Boršč

Boršč

Potřebné ingredience

1 velká cibule,1 lžíce oleje,300g libové vepřové plece,1 mrkev,1 petržel,1/4 celeru,250g hlávky zelí,3 str.česneku,několik kuliček celého pepře a nov.koření,bonkový list,kmín.4 brambory,1 malý rajčatový protlak,1 malou červenou řepu,sůl.ocet,cukr,1 zakysaná smetana

Postup přípravy

Cibuli zpěníme na oleji,osmahneme na ni maso nakrájené na malé kostičky-zalijeme vodou,přidáme koření (dávám do cedníčku na čaj) kořenovou zeleninu nahrubo nastrouhanou,zelí kráj…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hovězí vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky

Hovězí vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky

Potřebné ingredience

3/4 kg hovězího masa (kousek i s kostí), 3 mrkve, 2 petržele, 1/2 celeru, fazolové lusky, 3 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, 1 bílá paprika, játrové knedlíčky (100g hovězích jater, 1 vejce, 1 stroužek česneku, majoránka, sůl, pepř, strouhanka na zahuštění, 1 lžíce másla), nudle (hrubá mouka, vajíčko, sůl), petrželka

Postup přípravy

Z masa, 2 mrkví, 1 petržele, kousku celeru, papriky a koření uděláme silný vývar (asi 2 a 1/2 hodiny). Vývar scedíme a maso nakrájíme na kousky. Játra rozmixujeme, přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Potřebné ingredience

1ks brokolice,asi 300g?jedna cibule,1mrkev,1brambora,kousek bazalky podle chuti,muškátový oříšek,sůl pepř

Postup přípravy

na oliv.oleji osmahneme cibuli,mrkev,bramboru,přidáme omytou nakrájenou brokolici zalijeme vodou,radeji mene,tak aby pokryla zeleninu.........a vše vaříme asi 20min.ochutíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Arabelčina polévka Kozí brada

Arabelčina polévka Kozí brada

Potřebné ingredience

15dkg hlávkového zelí, sůl, drcený kmín, 1 kostka masoxu, 1 smetana ke šlehání, troška hladké mouky, 2 větší brambory, kousek uzeného špeku a anglické slaniny, sůl , ocet

Postup přípravy

Do hrnce s vodou a kostkou masoxu dáme vařit na kousky nakrájené brambory a hlávkové zelí. Přidáme drcený kmín.Až je vše měkké, přidáme mouku rozmíchanou ve smetaně a povaříme 15 …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Potřebné ingredience

slepičí nebo zeleninový vývar, sůl, pepř, čerstvý tymián, tři velké cibule, mouka, bílý vinný ocet, bílé víno, máslo, bíle bagety, tuhý sýr dle chuti

Postup přípravy

Ahoj holky,

mám zde jednoduchý, jak připravit klasickou francouzskou cibulačku. Na rozpáleném másle zprudka tři minuty osmahneme nakrájenou cibuli na půlměsíčky. Kombinuji…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krémová kuřecí polévka se sýrem

Krémová kuřecí polévka se sýrem

Potřebné ingredience

500g kuřete (kostry, křídla,...), celý pepř, sůl, 500g mrkve, 500g brambor, 200g taveného sýru, mletý pepř, petrželová nebo celerová nať

Postup přípravy

Z kuřete uděláme silný vývar (asi 2 hodiny vaříme pomalým varem). Přecedíme, maso obereme. Do vývaru přidáme nakrájené brambory a mrkev, vaříme doměkka. Část zeleniny si…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Celerová polévka se sýrem

Celerová polévka se sýrem

Potřebné ingredience

1/2 celeru,1 cibule,1 masox,1 žloutek,1 zakysaná smetana,10 dkg nastrouh.sýra,2 lžíce hl.mouky,2 lžíce másla,citron.šťáva,sůl

Postup přípravy

Na másle orestujeme nakrájenou cibuli,přidáme najemno str.celer.Pak zaprášíme moukou-osmahneme zalijeme vodou,přidáme masox a povaříme.Nakonec přidáme smetanu rozšlehanou se…

Zobrazit více...

Kategorie