Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Potřebné ingredience

1,5 l - 2 l kuřecího vývaru (nebo kuřecí vývar v kostce), 2 větší mrkve, kousek másla, krupice

Postup přípravy

Uvaříme si kuřecí vývar, do kterého přidáme 2 větší nastrouhané mrkve (záleží na vás, jak si ji nastrouháte, já dala tentokrát na jemno, ale určitě bude výborná i na hrubším…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dýňová polévka

Dýňová polévka

Potřebné ingredience

4 šálky dužiny z dýně (čerstvé nebo sterilované) - je to půl malé dýně (o velikosti míče) 2 lžíce margarínu nebo másla 2 malé nakrájené cibule 1stvol nakrájeného zeleného celeru 1 střední nakrájená a oloupaná brambora 2 šálky drůbežího vývaru (nebo z kostky masoxu) 1 šálek sterilovaných rajčat (1 malá plechovka) 1 šálek mléka 1/4 lžičky čerstvého nebo sušeného tymiánu špetka mletého pepře 1 malý bobkový list sůl citronová šťáva zelená petrželka opečené chlebové kostky (krutony) 1 bílý jogurt

Postup přípravy

Dužinu dýně (bez semínek) nakrájíme na kostičky, povaříme v malém množství vody a rozmačkáme nebo rozmixujeme. Na mírném ohni rozpustíme margarín, přidáme nakrájenou cibuli,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Potřebné ingredience

250 g brokolice, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 20g cibule, 2 bujónové kostky, 2 žloutky, 0,1l smetany ke šlehání, mleté nové koření (vařila jsem ji bez něho a chutná i tak výborně), sůl(vegeta)

Postup přípravy

Brokolici uvaříme doměkka a vyjmeme ji z vody. Do vývaru přidáme bujónové kostky (může být zeleninový a klidně i drůbeží bujón). Z másla a mouky připravíme jíšku, přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Držková polévka

Držková polévka

Potřebné ingredience

Hovězí držky, 2 malé cibule, máslo, sladkou papriku, hladkou mouku, majoránku, pepř, sůl, vegeta, masox, 2 stroužky česneku, 250ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

Držky propláchneme a uvaříme (v papiňáku asi tak hodinku, v hrnci asi 2 hodiny), vodu slijeme a pokuď ještě "nevoní" znova pořádně propláchneme teplou vodou. Nakrájíme na …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kulajda - rychlá a výborná

Kulajda - rychlá a výborná

Potřebné ingredience

Brambory(asi tak 4 velké), kmín, sůl, vegeta, 1 smetana, 1-2 lžíce hl.mouky, mléko, tavený sýr

Postup přípravy

Na malé kostičky nakrájené brambory (asi tak 1cm) dám vařit do vody, ochutím solí a kmínem. Rozmíchám smetanu, tavený sýr(může být i ochucený šunkový nebo žampiónový, nebo…

Zobrazit více...

Kategorie