Bejlís - irish cream(asi na 1 L)
Potřebné ingredience
1/4 l mléka 1/2 sáčku mandlového pudinku v prášku 1 plechovka kondenzovaného sladkého mléka Salko 1/4l rumu(whisky)
Postup přípravy
Ze čtrvt litru mléka a pudinkového prášku uvaříme dle návodu pudink = nechat za stálého míchání zchladit,tak aby se neudělal škraloup.
Salko uvaříme 1 a půl hodiny ponořené ve…
Zázvorový čaj
Potřebné ingredience
Čerstvý zázvor, 1 citron, 1 pomeranč, med a voda
Postup přípravy
Do konvice nakrájíme na malé kousky čerstvý zázvor, citron a pomeranč. Zalijeme horkou vodou a osladíme medem. Pijeme horké jako prevenci nachlazení nebo vychladíme a podáváme…
Domácí bejlís
Potřebné ingredience
2 slazená konderzovaná mléka SALKO,1 pudink(karamelovýnebo mandlový),1/2 l mléka,rum dle chuti(asi 1/4 l)
Postup přípravy
Salka vařit 2 hodiny a vychladit. Smíchat s uvařeným vychladlým pudinkem-bez škraloupu a přimíchat rum.
SVAŘÁK TMAVOMODRÝ
Potřebné ingredience
400 ml pomerančového džusu, 400 ml červeného vína, 100 g sušených švestek, kávová lžička perníkového koření
Postup přípravy
Všechny ingredience přivedeme společně k varu. Poté odstavíme z plamene a necháme 15 minut stát. Pak rozmixujeme a podáváme s křížalou.
VÝBORNÉ NA ZIMNÍ VEČERY PRO ZAHŘÁTÍ :o)
Vaječný końak
Potřebné ingredience
5žloutků,20dkg cukru krystal,1plechovka kondenzovaného mléka Salko,2plechovky obyčejného mléka,vanilkový cukr a rum.
Postup přípravy
Cukr,žloutky,Salko a mléko vaříme v páře,tak 10 min,odstavíme a do vlažného přidáme vanilkový cukr.Přelijeme přes sítko a dáme rum a pak jen tu dobrotu vychutnáváme,
LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮ
Potřebné ingredience
250 ml šlehačky, 1 Salko, 3 Ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády, 1 /2 litru rumu.
Postup přípravy
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout , vlijeme Salko a…
Likér z ledových kaštanů
Potřebné ingredience
250ML ŠLEHAČKY, 1 SALKO, 2KS LEDOVÝCH KAŠTANŮ, 4 KOSTIČKY HOŘKÉ ČOKOLÁDY, 0,5L RUMU.
Postup přípravy
ŠLEHAČKU, ČOKOLÁDU A LEDOVÉ KAŠTANY ROZEHŘEJEME A ZA STÁLÉHO MÍCHÁNÍ POVAŘÍME
NECHÁME VYCHLADNOUT A PAK VLIJEME SALKO A NAKONEC RUM
ZJEDNÉ DÁVKY JE ASI LITR LIKÉRU
Zázvorový punč
Potřebné ingredience
Víno - 0,4 l Čaj - 0,4 l skořice hřebíček Cukr - 100 gr
Postup přípravy
Černý čaj si uvaříme z jednoho pytlíku společně se skořicí a hřebíčkem.
Přidáme cukr a po převaření stáhneme plamen.
Nastrouháme a přidáme zázvor (mně se nejvíc na zázvor…
LEDOVÁ KÁVA V THERMOMIXU (PRO 2 OSOBY)
Potřebné ingredience
3/4 plata ledu 4 odměrky studené vody 2 PL kvalitní rozpustné kávy 1/2 odměrky cukru 1 odměrka studené smetany (33%) nebo 2-3 odměrky studeného mléka popř. 1/2 odměrky alkoholu
Postup přípravy
Led, cukr mixujeme 15 sec., R9, přidáme vodu a kávu a mixu -
jeme 30 sec., R10. Pak nalijeme šlehačku nebo mléko, 2 sec.,
R10. Vždy naléváme do vysokých sklenic a pijeme…
limonáda z bezu černého
Potřebné ingredience
12 květů bezu, 300g cukru, 3 l převařené vody, citron
Postup přípravy
- převaříme vodu, do jěště horké dáme rozpustit cukr a občas zamícháme
- do vlažbé vody dáme opláchnuté květy beziček a nakrájený citron ( omytý) i s kůrou
- necháme 24…