Bezlepkové kynuté koláčky Jizerka
Potřebné ingredience
200g Jizerky zlatá je chutnější 50g cukru 10g droždí čerstvého 30g másla 1 vejce 100 ml vody špetka soli na žmolenku dávám od oka cukr /dávám krystal,neb tato mouka se hodně paplá mouka máslo /toho raději méně a pak přidat/
Postup přípravy
Recept je převzatý z obalu mouky Jizerka,jen jsem přidala více cukru.
Droždí rozpustit ve vlažné vodě,přidat vejce,mouku,sůl,cukr a vše krátce a intenzivně prohněteme.
Mazanec z pekárny
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 300 ml mléka 2 PL oleje 50 g rozpuštěného másla šťáva z 1/2 citrónu 1 celé vejce 85 g cukru špetka soli 13 g čerstvého droždí (nebo polovina sáčku sušeného) 350 g bezlepkové mouky (já použila Jizerku) 70 g rozinek nebo kandovaného ovoce 50 g nasekaných ořechů kůra z jednoho citrónu
Postup přípravy
Postup:
Do pečící nádoby nejprve nalijeme mléko, olej, rozpuštěné máslo, citr. šťávu a vejce. Přidáme cukr, sůl a droždí. Potom přidáme bezlepkovou mouku smíchanou s citr.…
Linecké cukroví
Potřebné ingredience
400 g Jizerky, 200g másla, 100g cukru moučky, 1 vejce, 1 žloutek, vanilkový cukr
Postup přípravy
Všechno dát na jednu hromadu, vypracovat polotuhé těsto a nechat v chladu odpočinout. Následně vyválet, vykrájet různé tvary, dát na plech na pečicí papír a v předehřáté troubě…
bezlepkové bagetky
Potřebné ingredience
500g Jizerky se zlatým pruhem 1balíček sušených kvasnic 1lžička soli 1lžička cukru 1lžíce olivového oleje 450ml vlažné vody pečící papír hrubou sůl a mák na posypání
Postup přípravy
-mouku smícháme se solí,cukrem,práškem do pečiva
-vmícháme olej a vodu a vypracujeme vláčné těsto
-na pomoučeném vále si těsto rozdělím do větších kuliček(asi jako pomeranč)…
Nepečené keksy
Potřebné ingredience
200 g semienok (slnečnica, sezam, vlašské orechy, mandle...), 150 g sušeného ovocia, 2 PL kokosového oleja, 1 Pl medu (v pôvodnom recepte je slivkový lekvár)
Bezlepkový chleba OLMIK
Potřebné ingredience
400 ml vlažné vody, 1 malá odměrka soli, 500g bezlepkové mouky (Jizerky), 1 1/2 odměrky kvasnic (malá odměrka), 1 malá odměrka cukru, 1 hrst burizonů, oříšek másla
Postup přípravy
Vše dáme do domácí pekárny, program BEZLEPKOVÝ CHLEBA.
Tento chleba se mi zatím pokaždé povedl. Je měkký a výborný. Recept jsem dostala od nutriční terapeutky, která tento…
Bezlepkové housky
Potřebné ingredience
180g Jizerky, 100g Schar B, 1/2 sáčku droždí (s vlaštovkou) a nebo 1/2 balíčku čerstvých, 50ml mléka, 150ml vlažné vody, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1/2 lžičky guarové gumy, 1 lžíce oleje, vaječný žloutek na potření a nebo stačí potírat vodou, semínka na pospání lněné semínko, kmín, sezam , hrubozrnná sůl
Postup přípravy
V mléce uděláme z droždí a cukru kvásek. Všechny přísady smícháme v míse na hutnější těsto, nesmí se lepit. Necháme pod utěrkou vykynou cca 40minut. Poté vyjmeme a na vále…
VĚNEČKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA - BEZLEPKOVÉ
Potřebné ingredience
NA TĚSTO - 2,5 dc vody, 100 g tuku / másla /, 175 g mouky Mantler, špetka soli, 3 vejce. NA KRÉM - 2,5 dc mléka, 1 vanilkový /banánový/ pudink od Oetkera, 100 g másla, asi 4 lžíce cukru, vanilkový cukr. POLEVA - 150 g mouč. cukru a 1-2 lžíce vody nebo citr. štávy. Zkoušela jsem krém i jinak :-) takže, do 3dc soj. mléka jsem zašlehala 2 pudinky Oetkera Ole bez vaření a do hustého pudinku jsem přidala 100g másla, byl výborný :-)
Postup přípravy
Dáme vařit vodu, přidáme tuk. Až se vše vaří přidáváme mouku se solí a micháme. Použila jsem elektrický šlehač. Těsto se za chvilku začne odlepovat od hrnce. Sejmeme z plotny a…
LETNÍ LIMETKOVÝ KOLÁČ - osvěžující sladko-kyselá chuť…
Potřebné ingredience
KORPUS: 250g bezlepkových nejlépe máslových sušenek(dám ty, co mám doma viz.foto) a cca.80g másla NÁPLŇ: 150g másla, 130g třtinového cukru, 4 limetky(nejlépe s chemicky neošetřenou kůrou), 5 žloutků+1-2 celé vejce(podle velikosti a podle toho, kolik jich zrovna mám doma:-) VRCHNÍ VRSTVA: 5 bílků a 75g bílého cukru krystal
Postup přípravy
V kuchyňském robotu rozdrtit sušenky, rozehřát máslo a smíchat se sušenkovou drtí(pokud nemáte máslové sušenky, ale nějaké sušší, tak přidat víc másla), směs nasypat a dobře…
Bezlepkové tyčinky z listového těsta
Potřebné ingredience
na těsto je třeba (pokud jej nekoupíte v eshopu hotové. dělá se polské nebo německé) 250 g bezlepkové mouky Jizerka, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva Dr. Oetker, špetka soli, 200 g tvarohu, 160 g margarínu (dle chuti nebo klasické máslo) Suroviny na ochucení těsta: 1 vejce, lehce našlehané 50 g jemně nastrouhaného tvrdého sýra 50 g jemně nastrouhaného parmazánu 50g taveného sýra - dle chuti čerstvě prolisovaný česnek trocha soli na slané těsto ...
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200°C. Těsto potřete vejcem a posypejte sýry, solí, česnekem dle chuti. Plát pak v půli překlopte a pevně přimáčkněte. Poté ho…