Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Kubánské národní jídlo - congrí

Kubánské národní jídlo - congrí

Potřebné ingredience

Zatím mám vloženo vzorové foto dle receptu Kluci v akci, až budu příště dělat congrí vlastní, dodám originální. Nějak jsem ho teď nestihla vyfotit... Kubánské congrí je něco jako hustá fazolová polívka nebo guláš, moc nám na Kubě v originále chutnalo a pak moc doma chybělo, tak jsem si ho upravila pro české podmínky. Chudí Kubánci ho většinou jedí bez masa, já tam dala kousek hovězího, ale je vlastně jedno, jaký se tam dovnitř dá – hovězí, vepřový, drůbeží – oni to mají tak, že co zrovna letí kolem, tak tam vrazí... ,o) Když nám congrí chybělo, hledala jsem recept na netu, našla jsem jich plno, různě poupravovaných asi dle autorovy chuti, já si z toho udělala nějaký nejjednodušší výcuc, protože co jsme tam jedli, bylo jednoduše vařený, takže ve výsledku ho vařím asi tak nějak následovně - viz. mé recepty.

Postup přípravy

Tak jsem konečně dodělala fotodokumentaci vlastní, mrkněte do mých receptů Congrí - kubánské národní jídlo.

Tento odkaz jsem nechtěla rušit, některé z vás již tuto stránku…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Arabelčina hrachová kaše

Arabelčina hrachová kaše

Potřebné ingredience

150g hrachu žlutého, kousek sádla, trošku mléka, sůl, mouku hladkou, cibule

Postup přípravy

Hrách si den předem namočíme do vody, kterou nesolíme a na druhý den v té samé vodě uvaříme.
Poté rozmixujeme ponorným mixérem do hladka.
Ze sádla a mouky uděláme světlou…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole po bretaňsku

Fazole po bretaňsku

Potřebné ingredience

fazole-suché nebo konzerva***měkký salám***kyselé okurky***kečup***cibule***masox***hl. mouka***olej***sladká paprika***mléko

Postup přípravy

Dělávám "od oka", ale zkušené hospodyňky si přizpůsobí množství počtu strávníků.
Fazole namočíme předem, druhý den v neslané vodě uvaříme. Současně s fazolemi si připravujeme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
ČOČKA NA KYSELO

ČOČKA NA KYSELO

Potřebné ingredience

400 g. čočky, sůl, 60 g. tuku nebo sádla, 20 g. hladké mouky, 50 g. cibule, 1 lžíce octa, petrželka - není nutné.

Postup přípravy

Tři hodiny předem namočenou čočku uvaříme do měkka. Z poloviny tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem z čočky a povaříme. Přidáme ji k čočce. Je-li třeba,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
JÍDLO CHUDÝCH -  véča rychlovka

JÍDLO CHUDÝCH - véča rychlovka

Potřebné ingredience

zbylé kroupy od oběda třeba z uzené polívky,klobás,cibule,česnek,zelená petrželka.

Postup přípravy

na oleji opražíme cibulku s klobáskou,přidáme rozmačkaný česnek,kroupy,nasekanou petrželku a osolíme.
dobrou chuť.

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čertovské fazolky s česnekem rychlá večeře, stačí 5 minut

Čertovské fazolky s česnekem rychlá večeře, stačí 5…

Potřebné ingredience

1 plechovka bílých fazol, 1 plechovka fazol s rajskou omáčkou (nemusí být), 1 ďábelské tousty, česnek podle chuti, kečup podle chuti a hustoty

Postup přípravy

Všechno smícháme a prohřejeme. Podáváme s chlebem. Nebo pokud máte čas opekáme toustový chleba a potíráme česnekem. Výborné a rychlé.
Kdo je "masožravý" a fazole mu nestačí…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizrnová kaše

Cizrnová kaše

Potřebné ingredience

Cizrna, 10 lžic smetany, 5 stroužků česneku, 1 cibule, majoránka, sůl, uzenina.

Postup přípravy

Přes noc namočenou cizrnu uvařit v nové vodě ( nesolit, sbírat pěnu ).
Po změknutí nechat trochu vody v které se vařila, přidat 10 lžic smetany, rozmixovat ( podle potřeby…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole Kotániy -DEKUJI MAMINCE Z TOPRECEPTY.CZ

Fazole Kotániy -DEKUJI MAMINCE Z TOPRECEPTY.CZ

Potřebné ingredience

Suroviny: pikantní klobása, 2 rajčata, 1 bílá paprika, konzerva bílých fazolí v tomatu, konzerva červených fazolí v nálevu, lžíčka koření Chilli con carne Kotániy, lžíce másla

Postup přípravy

Postup:

Na másle osmahneme nakrájenou klobásu, přidáme nakrájená rajčata a papriku na kostky, chvilku podusíme, přidáme bílé fazole s tomatem a červené bez nálevu.…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Potřebné ingredience

350 g čočky, 3 stroužky česneku, 2 lžičky kari, 1 lžička bílého pepře, 1 velký rajský protlak, 20 ml vody, olej, ocet, cibule, sůl, cukr, máslo

Postup přípravy

Do vody přes noc namočíme čočku, kterou poté uvaříme do měkka. Na směsi oleje a másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Zasypeme pepřem a kari,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolový guláš s uzeným masem

Fazolový guláš s uzeným masem

Potřebné ingredience

25 dkg bílých fazolí,25 dkg uzeného masa,1 cibule,sladká paprika,kdo má rád pálivé přidá i pálivou,sůl,zakysaná smetana,olej

Postup přípravy

Fazole si namočíme do studené vody aspoň na 12 hodin.Pak je uvaříme doměka.Na oleji si zpěníme cibuli,zasypeme paprikou ,přidáme fazole,trošku podlijeme vodou a dusíme,přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie