Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
ČOČKA jak ji dělám já...

ČOČKA jak ji dělám já...

Potřebné ingredience

čočka,uzenina,cibulka,česnek,rajčatový protlak,kari,sterilov.okurky,uvařený vajíčka.

Postup přípravy

uvařenou a scezenou čočku opečeme na cibulce,přidáme uzeninu, rajč.protlak,lžičku kari,nakrájené okurky a ke konci stroužek česneku.
podáváme s chlebem...vajíčkem,klobáskou…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolkova dobrota

Fazolkova dobrota

Potřebné ingredience

Fazole velké,klobaska,cibule, paprika,kukuřice,sůl,pepř, kečup

Postup přípravy

Opražíte cibulku a papriku přidáte klobásku pak date kukuřici a předem namočenou fazolku.Chvíli podusíme pak dame sůl pepř a kořeni podle chuti, přidame dostatečné množství kečupu…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Uzené na hrášku s bramborovým knedlíkem

Uzené na hrášku s bramborovým knedlíkem

Potřebné ingredience

1 větší konzerva hrášku, hladká mouka, máslo, sůl, pepř, bramborový knedlík, uzené

Postup přípravy

Je to dobrůtka, pokud máte rádi steril.hrášek z konzervy. Na másle si osmažím cca 1-2 lžíce hladké mouky do růžova a zaliju vodou z přeceděného hrášku a povařím. Pak do toho jen…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Blesková hrachová kaše - za 15 minut - v papiňáku

Blesková hrachová kaše - za 15 minut - v papiňáku

Potřebné ingredience

hrách, česnek, majoránka, cibule, sůl, vegeta, párek, chleba

Postup přípravy

na trošce oleje osmažím do zlatova cibulku, přihodím na ní půl pytlíku hrachu, přidám vegetu, sůl, trošku pepře a majoránky. a jeden stroužek česneku. Zaliju vodou tak, že nad…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
FAZOLOVÝ GULÁŠ S HOUBAMI

FAZOLOVÝ GULÁŠ S HOUBAMI

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

fazole den předem namočíme a uvaříme do měkka s bobk.listem a novým kořenim-dáme stranou,vepřové maso osmahneme na cibulce a uvaříme do měkka,přidáme houby,uvařené fazole,porek…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Bochník plný fazolí

Bochník plný fazolí

Potřebné ingredience

Mouku do domácí pekárny. Mleté maso, 2 konzervy červených fazolí, 1 konzervu bílých fatolí, sáček mraž. zeleniny dle vaší chuti, cibul, červenou papriku, kukuřici, sůl, pepř, koření dle vaší chuti.

Postup přípravy

V domácí pekárně upečeme malý bochníček ze 1/4kg mouky. Po vychlednutí odžízneme vršek a vnitřek trochu vydlabeme. Bochníček můžeme upéct i v troubě, po té co ručně vyracujeme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Guláš s fazolemi

Guláš s fazolemi

Potřebné ingredience

200gramů fazolí,2lžičky gulášového koření,1cibule,100ml oleje,4párky,voda dle potřeby,1masox,tymián asi půl lžičky,2lžičky mleté papriky,sůl

Postup přípravy

Fazole namočíme na4hodiny do vody a v téže vodě uvaříme doměkka.1 cibulku osmahnout na oleji a na to rozdrobíme masox a přidáme všechna koření,přidáme fazole a nakrájené párky…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizronový hrnec

Cizronový hrnec

Potřebné ingredience

100g suché cizrny BIO (nebo konzervované), velká cibule, 3 stroužky česneku , 3 růžičky květáku ,1 bílá paprika, 1 velké rajče, kousek čersvého fenyklu, stonek řapíkatého celeru, ojej, sůl, ume ocet, bílé víno, kurkuma, koriandr mletý, špetka římského kmínu, čersvé bylinky na posypání. Příloha: bulgur, jáhly, rýže....

Postup přípravy

Cizrnu si předem na 2 dny namočím ve studené vodě (2x za den vodu vyměňuji), poté zaliji horkou vodou a mírným varem vařím 1hod, až jde prsty rozmáčknout. Zašokuji několikrát…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočkový salát

Čočkový salát

Potřebné ingredience

Čočka, slanina,cibule,paprika, pórek, vejce,hořčice,olej,ocet, pepř, sůl

Postup přípravy

Čočku uvaříme. Vejce uvaříme natvrdo. Slaninu nakrájíme na malé kousky a osmažíme na pánvi. Cibuli,papriku, uvařená vejce a pórek nakrájíme nadrobno.Uvarenou čočku s nakrájenou…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole s klobásou

Fazole s klobásou

Potřebné ingredience

1 plechovka bílých fazolí, 1 plechovka červených fazolí, 2 hrsti mražeých fazolových lusků, 2 - 3 klobásy (různé druhy), 2 nožičky párků, 1 lžíce papriky, 1 plechovka drcených rajčat (nebo 4 čerstvá - oloupaná , rozmixovaná), 2 - 3 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, sůl, pepř, ev. chilli a cukr, olej

Postup přípravy

Na oleji osmažíme plátky česneku, přidáme nakrájenou uzeninu a chvíli opékáme. Poté přidáme rajčata, fazole a kečup, přilijeme trochu vody a necháme asi 10 min. vařit. Dochutíme…

Zobrazit více...

Kategorie