Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Mexický fazolový hrnec

Mexický fazolový hrnec

Potřebné ingredience

200 g vařených fazolí 3 lžíce oleje 2 papriky 1 menší cuketa 8 rajčat 2 cibule 2 lžičky Mexického koření 4 lžíce protlaku 2 klobásy 100 g strouhaného sýra sůl

Postup přípravy

Na rozehřátém oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, papriku a směs koření. Poté přidáme hrubě nastrouhanou cuketu, pokrájená rajčata, protlak, vařené fazole, osolíme a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Rychlovka

Rychlovka

Potřebné ingredience

čočka, olej, cibule, párky, vajíčka, sůl, ocet, okurky

Postup přípravy

Čočku si na hodinku namočíme pak vložíme do hrnce a vaříme,když je měkká zahustím jíškou, osolím, přidám ocet, k tomu udělám cibulku, a přidám párek nebo vajíčko, okurky

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Červená čočka se zeleninou a šunkou

Červená čočka se zeleninou a šunkou

Potřebné ingredience

Pro 4 dospělé osoby : 250g červené čočky (Country Life), 1 větší cibule, 1 žlutá nebo zelená paprika, 4 větší rajčata, 200g libové šunky nebo anglické slaniny, sůl, ocet, cukr, 1 rajský protlak, petrželka či pažitka, olivový olej, voda, špaldová mouka.

Postup přípravy

Na olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, poté přidáme na kostičky nakrájenou papriku, rajčata,šunku nebo slaninu, osolíme a dusíme asi 10min pod pokličkou.…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Potřebné ingredience

čočka olej cibule hladká mouka ocet sůl vejce masox

Postup přípravy

Čočku uvaříme do poloměkka bez soli - tu přidáme ke konci vaření, ale jen špetku.
Pak si na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky, až zesklovatí, přidáme hladkou mouku,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka s vejcem a opeč.špekáčkem

Čočka s vejcem a opeč.špekáčkem

Potřebné ingredience

Předem namočenou čočku uvaříme do měkka.Na pánvičce si osmažíme cibulku a vmícháme hl.mouku=světlá jíška.Tuto jíšku s cibulkou vmícháme do čočky,tím ji zahustíme.Ochutíme solí,pepřem,prolis.česnekem,malinko cukrem a octem.Jako příloha tzv.Ježci:osmažený nakrojený špekáček,vejce vařené na tvrdo,chléb

LUŠTĚNINY
Cizrna z jednoho hrnce

Cizrna z jednoho hrnce

Potřebné ingredience

Cizrna,zelenina dle chuti,rajský protlak,tuk,mouka hladká,sůl, česnek apod.

Postup přípravy

Cizrnu je potřeba předem namočit jako jiné luštěniny, nejlépe přes noc.Druhý den vaříme cca 2 hod., pokud máte papiňák, tak jen 30-40minut.Vodu slijeme a necháme stranou.V hrnci…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
trenčianský párek s fazolí trochu jinak :-D

trenčianský párek s fazolí trochu jinak :-D

Potřebné ingredience

2plechovky trenč.párek s fazolí,2kostky čínských nudlí,trocha vody,sůl,pepř

Postup přípravy

plechovky vyklopíme do hrnce,přilejeme vodu a mícháme do varu.Povaříme 5 minut a vmícháme syrové čínské nudle(dbáme na to aby byly ponořené ve šťávě)přiklopíme poklicí a necháme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čertovské fazolky s česnekem rychlá večeře, stačí 5 minut

Čertovské fazolky s česnekem rychlá večeře, stačí 5…

Potřebné ingredience

1 plechovka bílých fazol, 1 plechovka fazol s rajskou omáčkou (nemusí být), 1 ďábelské tousty, česnek podle chuti, kečup podle chuti a hustoty

Postup přípravy

Všechno smícháme a prohřejeme. Podáváme s chlebem. Nebo pokud máte čas opekáme toustový chleba a potíráme česnekem. Výborné a rychlé.
Kdo je "masožravý" a fazole mu nestačí…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Mexická polévka-rychlovka

Mexická polévka-rychlovka

Potřebné ingredience

rajská polévka z pytlíkukonzerva fazolí,nejlépe červenékonzerva kukuřiceklobásačesnekkečuppepřchillistrouhaný sýr na posypání

Postup přípravy

Rajskou polévku z pytlíku uvaříme dle návodu.Do polévky dáme zcezené fazole,kukuřici,nakrájenou klobásku a krátce povaříme.Polévku dochutíme česnekem/dávám na miniaturní kostičky…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Potřebné ingredience

čočka, 3ks bobkový list, tymián, cibule, tuk, hladká mouka, sůl, ocet, vejce, uzenina, kyselá okurka

Postup přípravy

Čočku si namočíme cca 1 hodinu před vařením. K čočce přidáme bobkový list a posypeme tymiánem- cca 1 lžičku a vaříme do změknutí. Uděláme si světlou cibulovou jíšku a čočku…

Zobrazit více...

Kategorie