Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Mungo fazole s rýží

Mungo fazole s rýží

Potřebné ingredience

mungo fazole, rýži basmati, pórek nebo cibule, oliv.olej, sůl, pepř, pál.paprika, česnek (může být i sušený)

Postup přípravy

Fazole mungo zalít vroucí vodou a nechat do druhého dne namočené...možná trochu i vyklíčí, což je dobře.

-Rýži basmati uvařit běžným způsobem.

-Na trochu oliváče…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
STERILOVANÝ FAZOLOVÝ SALÁT

STERILOVANÝ FAZOLOVÝ SALÁT

Potřebné ingredience

1 kg suché malé bílé fazole - namočit den předem, uvařit (možno fazole namíchat já dělám ze 3-4 druhů, barev a velikostí - malé bílé, fialové, strakaté, velké bílé....:-) ....uvařit zvlášť, použít i s vodou, ve které se vařily, po uvaření osolit +1 kg papriky, vykrájené, na kostičky cca 1,5x1,5 cm....udusit +1kg rajčat, nakrájet taktéž...udusit do měkka. +1kg cibule, na větší kostky...udusit možno i najednou s aprikami. NÁLEV: Svařit 2 dcl octa, 200 g cukru, 50g deka, 1 dcl olivového oleje - přecedit, použijeme bez kuliček hořčičného semínka)

Postup přípravy

Fazole zvlášť uvařit a zeleninu podusit, připravit nálev, smíchat a přidat nálev přes cedník. Dochutit dle zvyklostí a chuti (obvykle už není třeba), možno přiostřit chili.…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
HUMMUS

HUMMUS

Potřebné ingredience

2 šálky vařené cizrny šťáva z 1 citronu 2 lžíce tahini (sezamová pasta) 4 lžíce olivového oleje 1 dl vody z cizrny 2 – 3 lžičky římského kmínu 3 stroužky česneky sůl pepř

Postup přípravy

Šálek cizrny přes noc namočíme do studené vody . Druhý den jí co nejdéle vaříme v mírně osolené vodě doměkka a trochu vody necháme stranou. Do mixéru vložíme cizrnu, na malé…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole v tomatě s jablky a slaninou - teplá večeře nebo jednoduchý oběd

Fazole v tomatě s jablky a slaninou - teplá večeře…

Potřebné ingredience

2-3 plechovky fazolí v tomatě, 250-300 g anglické slaniny vcelku (nebo něčeho podobného), 4 jablka, tymián.

Postup přípravy

Anglickou nakrájíme na kostičky a dáme opéct na pánev. Ve výpeku z anglické opečeme oloupaná, na plátky nakrájená jablka (někdy se spíš dusí, jak se povede). Přidáme fazole a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočkový salát

Čočkový salát

Potřebné ingredience

asi 250 g čočky, 1 velkou mrkev, 1 červenou papriku, 1 jablko, 4 vejce oblíbený salát – rukolu, polníček nebo jiný salát s drobnými listy, sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy

Čočku namočíme přes noc do vody. Ráno vodu z čočky slijeme, zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. Trvá to asi 15 minut. Chvilku před úplným změknutí osolíme a ještě asi pět…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Zapečená čočka s rýží a uzeným masem

Zapečená čočka s rýží a uzeným masem

Potřebné ingredience

200g uvařené čočky,200g uvařené rýže,olej,1 cibule,100g anglické slaniny,250g uvařeného libového uzeného masa, sůl, pepř

Postup přípravy

Zvlášť uvařenou čočku a rýži smícháme dohromady opepříme. Maso a slaninu si nakrájíme na malé kostičky.Na oleji orestujeme cibulku -nakrájenou nadrobno, na ní opečeme anglickou a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Moje čočka s uzeným

Moje čočka s uzeným

Potřebné ingredience

600g uzené krkovice nebo kýty(jak kdo má rád),400 g čočky,2 bobkový list, sůl, pepř, 2 řapíky celeru,1malá mrkev, kousek pórku,2 stroužky česneku,2 cibule,1 lžíce olivového oleje, lžíce balsamikového octa

Postup přípravy

Dáme si vařit uzené maso s 1 bobkovým listem a 1 cibulí -tu i se slupkou. vaříme do měkka(já vařím v papiňáku).Vyndám bobkový list.
Čočku propláchnu a dám vařit do studené…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
ČOČKA S UZENÝM

ČOČKA S UZENÝM

Potřebné ingredience

čočka, sádlo, cibule, 3 bobkové listy, sůl, sůl, ocet, hladká mouka, máslo, / jako příloha uzené maso, vajíčko, okurka /

Postup přípravy

ČOČKA - na sádlo si dáme smažit nadrobno pokrájenou cibulku a přihodíme 3 bobkové listy. Smažíme do hněda. Přihodíme čočku, osolíme nebo přidáme masox a vaříme do měkka. Vařím…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Rizoto s adzuki fazolemi

Rizoto s adzuki fazolemi

Potřebné ingredience

Sáček Adzuki fazolí(0,5 kg), dva varné sáčky rýže, olej,2 cibule,2 -3 mrkve, petržel, celer ( kořen nebo řapík),bobkový list, saturejku, sůl, sojovou omáčku

Postup přípravy

Adzuki fazole jsme nechal máčet přes noc a několikrát vypláchl. Nenabobtnají tak jako obyčejné fazole - jen změknou. Když si k nim před vařením přivoníte, musíte cítit jen čistou…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolový guláš

Fazolový guláš

Potřebné ingredience

250 g fazolí (bílé, tmavé) (pokud šetříte čas, stačí ty z plechovky, v tom případě dvě plechovky)- 2 cibule - 2 stroužky česneku - 2 klobásy (paprikové) - červená paprika - 1 mrkev - kousek celeru (možno vynechat) - rajský protlak menší balení - 2 rajčata - sůl, pepř, tymián (cca půl lžičky) nebo majoránku, jíška dle potřeby, hovězí bujón dle chuti

Postup přípravy

den předem namočit fazole a uvařit do měkka. na pánvi zpěnit cibuli, po chvíli přidat česnek a klobásy. Pak nakrájenou mrkev a celer, rajský protlak, fazole a zalít vodou. Dusit…

Zobrazit více...

Kategorie