Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
jatrova omačka + domaci knedlíky

jatrova omačka + domaci knedlíky

Potřebné ingredience

1 vetší cibule,majoranka,slanina,sul,pepř,jeden masox
jatra vepřová,gulašove koření,kmín mletý.
Na knedliky:1 vajičko,250g polohrube mouky ,sul.25g droždi+100ml mleka na kvasek
1 rohlik na kostičky

Postup přípravy

cibulku osmahneme na oleji a slanině,pak přidame jatra a posmažime zalijeme mirně vodou a přidame kořeni,pepř,majoranku,gulašove koření,masox a mletý kmin.Podlijeme a vařime…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Maso (králík, kuře,vepřové) na tymiánu a zázvoru

Maso (králík, kuře,vepřové) na tymiánu a zázvoru

Potřebné ingredience

maso
sůl,pepř,tymián,zázvor
hořtice,kečup
česnek,cibule
máslo

Postup přípravy

maso naporcovat, osolit, opepřit, posypat tymiánem a zázvorem
(přiměřeně,koření je dost navoněné)
pomazat hořčicí, kečupem
posypat česnekem na plátky a cibulí na kolečka…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Pravá svíčková omáčka - recept od profesionála

Pravá svíčková omáčka - recept od profesionála

Potřebné ingredience

1 kg hovězího zadního * zmražená slanina nakrájená na klínky (na špikování) * 3 mrkve * 1 celer * 1 petržel * 2-3 cibule * 2 lžíce plnotučné hořčice * 200 g brusinky nebo 100 g marmeláda z nich * 1-2 lžíce octa * tymián * bobkový list * pepř * nové koření * 2 kuličky jalovce * rozmarýn (nemusí být) * 1 citron - okrájený * rostlinný olej * 120 g másla * 2 lžíce krupicový cukr ********** na dokončení: 30% smetana 200 - 250 ml * 2 lžíce mléka * 2 lžíce hladké mouky (lze použít i zakysanou smetanu).

Postup přípravy

Maso prošpikujeme slaninou - nožem uděláme díry "po vláknu" a zmražené kousky do nich nastrkáme.
Mrkev, celer, petržel, cibuli nastrouhat nahrubo a osmahnout na troše…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Staročeská rajská omáčka s mrkví

Staročeská rajská omáčka s mrkví

Potřebné ingredience

na vývar: 750 g hovězího zadního masa, 2 větší rozpůlené cibule, 1/2 celeru, 1 petržel, 2 mrkve , bobkový list, celé nové koření a celý pepř, sůl************ (případně místo vývaru jen jednu kostku hovězího bujonu rozpustit ve 3 dcl vody) ************************** Na rajskou - 2 mrkve nastrouhané nahrubo, 1 najemno nakrájená nebo nastrouhaná cibule, 2 bobkové listy, celé nové koření a pepř, hladká mouka, rajčata v konzervě krájená nebo celá, 500 g rajčatové pyré (nikoli rajský protlak!!, s tím to má úplně jinou chuť, dá se koupit např. v plusu, jinak dejte dvě konzervy rajčat), 100 g másla (nebo zlatá haná), špetka mleté skořice, cukr, sůl a pepř, mléko nebo smetana, vývar z masa případně z kostky 0,3 litru

Postup přípravy

Do vroucí vody s cibulí a očištěnou a na větší kusy nakrájenou zeleninu a kořením přihodíme maso. Vaříme dokud není maso měkké, cca 1,5 hodiny.
Maso zatím necháme ve vývaru, …

Zobrazit více...
OMÁČKY
Omáčka na Bifteky

Omáčka na Bifteky

Potřebné ingredience

1 žampiony v plechovce,
žampion. polévka KNORR v sáčku,
mléko,sůl,gril.koření.

Postup přípravy

Do hrnce dáme větší hrnek vody,nasypeme žamp.polévku a žampiony.
Až směs zhoustne,zalijeme mlékem a necháme 5 min. povařit.
Mícháme!!Omáčka nemá být ani hustá ani řídká.

Zobrazit více...
OMÁČKY
Velice rychlý a dobrý ,,Katův šleh"

Velice rychlý a dobrý ,,Katův šleh"

Potřebné ingredience

1kg plecka (ale jde to i s jiným druhem masa...výborné je i kuřecí...) , 2 větší cibule, trochu oleje (cca 3 lžíce), 2 velké sklenice leča ( ty bez klobásy) , 1celý malý kečup, 1/2 sáčku mleté ( může být i pálivá) papriky, asi 2 lžíce chilli ( podle toho, kdo jak má rád ostré), pepř a sůl.

Postup přípravy

Do většího hrnce dám pokrájenou cibuli na kostičky, maso pokrájené na kousky ( asi jako na guláš), osolím, opepřím, okořením chilli a paprikou, naleji celý kečup obě sklenice leča…

Zobrazit více...
OMÁČKY
MAČANKA ANEB ŠTĚDROVĚČERNÍ HOUBOVÁ

MAČANKA ANEB ŠTĚDROVĚČERNÍ HOUBOVÁ

Potřebné ingredience

1l vody z kysaného zelí / může být i míň/
voda
sladká smetana
houby mix
nové koření 8 kul.
bobkový list 3ks
česnek 4 stroužky
cibulka
máslo

Postup přípravy

Vodu z kysaného zelí naředíme s vodou dle chutí, měla by být mírně kyselá příjemná, přidáme koření a česnek a vše aspoň 1 hodinu vaříme. Odstavíme scedíme. Houby několikrát…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Zvěřinová omáčka - šťáva

Zvěřinová omáčka - šťáva

Potřebné ingredience

Prosím nemá někdo recept na tuto omáčku (šťávu)? Děkuji

Postup přípravy

Prosím nemá někdo recept na tuto omáčku (šťávu)? Děkuji

Zobrazit více...
OMÁČKY
Takart

Takart

Potřebné ingredience

1kg kysaného zelí, 1kg mletého vepřového masa, trocha rýže, 2 cibule, 2-3 vejce, sůl, pepř, sladká paprika, trocha mouky a sádla na jíšku.

Postup přípravy

Zelí dáme vařit do velkého hrnce asi ve třech litrech vody. Zatím co se zelí vaří, připravíme si 1kg mletého vepřového masa (nejlépe libový bůček), přidáme asi 5 hrstí oprané rýže…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajčaráda

Rajčaráda

Potřebné ingredience

Rajčata,cibule.pepř.sůl,smetana

Postup přípravy

Cibulku osmahnene přidáme nakrájená rajčata spaříme ,osolíme ,opepříme.
Pak přidáme smetanu a scedíme od šlupiček.
Můžeme podávat jen s rohlíkem nebo knedlíkem.

Zobrazit více...

Kategorie