Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Diety

Přidat recept
DIETY
Bagetky PKU

Bagetky PKU

Potřebné ingredience

400 g LOPROFIN Backmischung ´Damin eiweißarm´ (já dávám univerzální Bezgluten), 6 g soli, 20 g kvasnic, 250 ml teplé vody, 1 odměrka náhrady vejce SHS, 0,5 cm plátek másla

Postup přípravy

Nechat vzejít kvásek, udělat těsto. Ihned tvarujeme bagetky a dáme kynout do vlažné trouby (cca 1 hod.), potřeme olejem a necháme ještě 10 minut kynout. Přepnu na horkovzduch a…

Zobrazit více...
DIETY
Vafle nízkobílkovinné ( PKU )

Vafle nízkobílkovinné ( PKU )

Potřebné ingredience

60g másla, 35g cukru, 1 vanilkový cukr, 125g Finaxu, 1/2 vanilkového pudinkového prášku, 4g prášku dopečiva, 10g statt Ei (náhrada vejce), 120ml lp drinku (nebo jiného PKU mléka), 1 jablko, olej na vymaštění formy

Postup přípravy

Máslo s cukrem a van. cukrem utřeme do pěny. Finax smícháme s pudinkovým práškem a práškem do pečiva. Do mléka zašleháme náhradu vejce (já místo náhradyvejce použila 1 křepelčí…

Zobrazit více...
DIETY
Ovocné tyčinky nízkobílkovinné PKU

Ovocné tyčinky nízkobílkovinné PKU

Potřebné ingredience

60g sušených hrušek; 50g sušených švestek; 50g cukru; 15ml rumu; 50g flakes jablko SHS; NB oplatky suché (7g) - použila jsem 1 balení vanilkových oplatků suchých Bezgluten, můžeme použít i jiné

Postup přípravy

Hrušky a švestky pomeleme na masovém mlýnku. Přidáme cukr, rum a na jemno rozsekané (na robotu) nebo pomleté flakes. Vypracujeme těsto. Na oplatek namačkáme těsto a přiklopíme…

Zobrazit více...
DIETY
Oplatkové kuličky nízkobílkovinné PKU

Oplatkové kuličky nízkobílkovinné PKU

Potřebné ingredience

2 kokosové oplatky (Celi Hope) á 10 mg phe; 50g cukru; 30g másla; 75g NB piškotů (Balviten); 15ml rumu; na obalení 15g kokosu

Postup přípravy

Oplatky nastrouháme, přidáme ostatní suroviny. Necháme chvíli v chladu, lépe se potom s těstem pracuje. Tvoříme kuličky (tyčinky) a obalujeme v kokosu. Celý recept: …

Zobrazit více...
DIETY
Čokoládové pusinky nízkobílkovinné (PKU)

Čokoládové pusinky nízkobílkovinné (PKU)

Potřebné ingredience

2g Loprofin statt Eiklar; 40g vařící vody; 50g studené vody; 100g moučkového cukru, 50g mletých Loprofin Flakes Schoko nebo Lp ringlets (Milupa); 50g NB čokolády

Postup přípravy

Do vysoké mísy na šlehání nalijeme 40ml vařící vody, přidáme 2g statt Eiklar (půl čajové lžičky) a rozmícháme, dáme na 0,5-1 hodinu do chladu (dávala jsem ven, můžeme dát i do…

Zobrazit více...
DIETY
Čokoládový koláč nízkobílkovinný (PKU)

Čokoládový koláč nízkobílkovinný (PKU)

Potřebné ingredience

Těsto: 2 g LOPROFIN ‘statt Eiklar’ (náhrada bílku); 40 ml vařící vody; 50 ml studené vody; 75 g moučkového cukru; 10 g LOPROFIN ‘statt Ei (náhrada vejce); 25 ml vody, 25 ml šlehačky; 25 g LOPROFIN Flakes ‘Schoko’; 75 g LOPROFIN Backmischung ‘Damin eiweißarm’ (NB mouka); 2,5 g kakaa; Na ozdobu: 50g pikantní zavařeniny, 40g mléčné polevy Carla v sáčku (1,8g bílkovin/100g); 10g ztuženého tuku; 4g kokosu

Postup přípravy

Připravíme si LOPROFIN ‘statt Eiklar’ a necháme 10 minut ustát. Mícháme ručním šlehačem na nejvyšší stupeň asi 2 minuty a za stálého míchání (další 2 minuty) přidáváme cukr, dokud…

Zobrazit více...
DIETY
Štrůdl s jablky PKU

Štrůdl s jablky PKU

Potřebné ingredience

82g listového těsta Bezgluten (1/2 1 plátu, v balení jsou 2 pláty); 30g jablek (cca 1/2 menšího jablka); cukr; skořice ; popř. můžeme přidat namočené rozinky či sušené brusinky (20g)

Postup přípravy

Plát rozválíme, můžeme podsypat trochou škrobu či NB mouky nebo rozválíme mezi 2 sáčky. Posypeme nakrájenými jablky, cukrem a skořicí. Můžeme přidat rozinky či brusinky.

Zobrazit více...
DIETY
Sladký koláč z cukety PKU

Sladký koláč z cukety PKU

Potřebné ingredience

Těsto: 50g cukru krupice; 20g rozpuštěné Hery; 10Og nízkobílkovinné mouky Vitaprotam (Finax); 1/2 prášku do pečiva; 1 baliček vanilkového pudingu; 1 vanilkový cukr; 50g šlehačky (případně 25ml šlehačky + 25ml šlehačky Holé); 10Og vody; 10Og cukety nastrouhané na hrubé nudličky; 10Og čerst­vých meruněk nebo jiné ovoce Na vymazání formy: 10g Hery; 1Og Vitaprotamu (nebo NB strouhanky)

Postup přípravy

Připravené suroviny promícháme na hustější tekoucí těs­to. Vlijeme do vymazané a vysypané koláčové formy o průměru 23cm, poklademe kousky meruněk a 10-15 min pečeme.
Recept…

Zobrazit více...
DIETY
Chléb I. - PKU - v domácí pekárně

Chléb I. - PKU - v domácí pekárně

Potřebné ingredience

400 g chlebové mouky Bezgluten, 20 g droždí, 1ML cukru, 1 ML soli, 1/4 ML xantam. gumy, 1/2 ML guarové mouky, 1 bal. prášku do pečiva, 10g vaječné náhražky, 400 ml vody, 3 lžíce oleje, troška kmínu, cibule, bylinek (kdo má co rád)

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, přidáme sypké suroviny. Nahoru rozdrobíme droždí (nemělo by přijít do styku se solí). Pečeme na program pro bezlepkové pečivo.

100g chleba…

Zobrazit více...
DIETY
Hruškové mufiny PKU - nízkobílkovinné

Hruškové mufiny PKU - nízkobílkovinné

Potřebné ingredience

na 6 mufinů: 7g LOPROFIN Ei, 40 ml vody, 50g cukru, 1/2 vanilkového cukru, špetka soli, 50ml Lp drinku, 40ml oleje, 130g Finaxu, 1/2 prášku do pečiva, 1 lžička citronové šťávy, 85g kompotovaných hrušek (dala jsem 1 půlku hrušky), vanilkový cukr na posypání

Postup přípravy

Šleháme vodu s náhradou vejce, přidáme cukr a vanilkový cukr. Nakonec všleháme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a olej. Nakonec přimícháme citrónovou šťávu a…

Zobrazit více...

Kategorie