Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Diety

Přidat recept
DIETY
LINECKÉ TĚSTO - pro alergiky s intolerancí na bílk.kravského mléka a vejce

LINECKÉ TĚSTO - pro alergiky s intolerancí na bílk…

Potřebné ingredience

500 dkg hladké bio mouky 120 dkg cukru moučky 250 dkg Palmarinu pokojové teploty (snad jediný druh na trhu bez mléčných přísad) 2 bio vanilkové cukry (ne vanilínové) voda (dle mouky pro správnou konzistenci) 1 lžička maizeny kůra z jednoho bio citrónu

Postup přípravy

Smícháme všechny přísady, a dáme uležet do lednice. Rozválíme, a tvoříme kolečka či jiné tvary, které později slepujeme, případně necháme jednitlivě a máčíme v polevách.
Možné…

Zobrazit více...
DIETY
Dieta při průjmovém onemocnění

Dieta při průjmovém onemocnění

Potřebné ingredience

viz návod

Postup přípravy

Jedná se o dietu, kterou jsme dostali vytištěnou přímo z nemocnice.
Dita je určena pro batolata, děti i dospělé. V dietě je nutno dbát hlavně na dostatečný přívod tekutin,…

Zobrazit více...
DIETY
Pikantní kuřecí maso se sýr.omáčkou

Pikantní kuřecí maso se sýr.omáčkou

Potřebné ingredience

470g kuřecích prsou (2021KJ) 2 PL oleje (740KJ) 150g mražené zeleniny s brokolicí (300KJ) 12g česnek (54KJ) 1 smetana (1140KJ) 100ml nízk.mléka (140KJ) 32g niva (496KJ) 96g eidam 30% (1056Kj) 1 ČL kremžské hořčice (70KJ)

Postup přípravy

osmahneme prsa na oleji,přidáme zeleninu,česnek a připravíme směs.
3115KJ ú 536g hotové směsi
581KJ/100g

připravíme klasicky sýrovou omáčku
2902KJ/386g omáčky

Zobrazit více...
DIETY
Směs na špagety se šmakounem

Směs na špagety se šmakounem

Potřebné ingredience

2 PL oleje (740KJ) 10g česneku (45KJ) 100g šmakouna - může být i více (211KJ) 82g steril.žampionů (57KJ) 168g rajčat (168KJ) 90g paprika bílá (63KJ) 120g protlaku (516KJ)

Postup přípravy

připravíme směs.

celkem - 1800KJ/ 734g omáčky

120g těstovin + 367 g směsi + 20g strouh.sýra = 1840 KJ

Zobrazit více...
DIETY
Kuřecí svíčková omáčka

Kuřecí svíčková omáčka

Potřebné ingredience

626 g kuřecích prsíček (2691,8KJ) 96g cibule (192KJ) 3 PL oleje (1110KJ) 798g mraž.zeleniny na svíčkovou (1596KJ) 200g nízk.smetany (1140KJ) divoké koření

Postup přípravy

celkem 6730KJ na hotovou omáčku.

připravuji klasicky,jen nezahuštuji - zahustí v poho rozmixovaná zelenina

Zobrazit více...
DIETY
Vločkové lívanečky

Vločkové lívanečky

Potřebné ingredience

144 g vloček (2131KJ) 400ml nízk.mléka (560KJ) 1 celé vejce (340KJ) 2g PDP (8KJ) 58g žitné mouky hladké (777KJ) 1 van.cukr (322KJ)

Postup přípravy

vločky jsme ponorným mixétem rozmixovala a přidala ostatní suroviny.
Smažila jsem bez tuku na teflonce

vyšel mi 1 ks - 137 KJ

celkem - 4138KJ - připravená hmota -…

Zobrazit více...
DIETY
Zapečená brokolice+kuskus+mleté maso

Zapečená brokolice+kuskus+mleté maso

Potřebné ingredience

brokolice (320g) - 442 KJ cibule (40g)- 60KJ česnek(8g)- 32KJ oliv.olej (20g)- 776KJ mleté maso (500g)- 6950KJ suchý kuskus (120g)- 1738KJ koření cihla 30% (60g)- 651KJ

Postup přípravy

brokolici povaříme trochu ve slané vodě.
Na oleji osmahneme cibuli + česnek + maso a ochutíme dle chuti
Kuskus namočíme do horké vody.
Vše promícháme v pekáči,posypeme…

Zobrazit více...
DIETY
Jáhly s uzeným kuřetem a zeleninou

Jáhly s uzeným kuřetem a zeleninou

Potřebné ingredience

cibule,kuř.stehno uzené,zelenina-porek,mrkev,kukuřice,hrášek,jáhly,zelen.bujon

Postup přípravy

na kapce oliv.oleje jsem osmahla cibulku,přidala na kousíčky nakrájené maso z uz.kuřecího stehna,trošku prohřála a přidala směs zeleniny(mrkev,hrášek,kukuřice)+pórek nakrájený na…

Zobrazit více...
DIETY
Cuketová roláda "Vánek"

Cuketová roláda "Vánek"

Potřebné ingredience

2 střední cukety,6 vajec,50 ml smetany ke šlehání,200g tvrdého sýra,česnek,150g pomazánkového másla,150g zakysané smetany(tvarohu),150g šunky(jiné ,uzeniny),bylinky.

Postup přípravy

Cuketu nastrouháme(ze slupkou),osolíme a necháme stát cca20-30 minut..Žloutky oddělíme od bílku,z bílku vyšleháme sníh.Cuketu vymačkáme,přidáme žloutky,šunku,šlehačku,česnek …

Zobrazit více...
DIETY
Bulgur s kuřecím masem a zeleninou

Bulgur s kuřecím masem a zeleninou

Potřebné ingredience

Bulgur, kuřecí maso,jedna cibule, kousek dýně Hokaido, kousek patizónu, 3 stroučky česneku, zelená petržel, pórek, sůl, kmín, olej

Postup přípravy

Bulgur si propláchneme.Dávám jeden díl bulguru a dva díly vody.Osolím, pár kapek olivového oleje.Dám vařit na 2 minuty.Pak zabalím hrnec do ručníku a dám na 15 - 20 minut odstát…

Zobrazit více...

Kategorie